Pokonaj Kompleksy

Patryk Tarachoń Wydawnictwo: Self Publishing poradniki
21 str. 21 min.
poradniki
e-book
Jak poradzić sobie z kompleksami i poniżaniem
2018-12-20
2018-12-20
21 min.
Jak zaakceptować swoje wady i polubić siebie? W jaki sposób uporać się z kompleksami na punkcie wyglądu i zachowania? Z ćwiczeniami ,,Jak poradzić sobie z kompleksami i poniżaniem”, zmienisz siebie i nastawienie ludzi!

Czujesz brak akceptacji ze swojego otoczenia? Słyszysz na swój temat obelgi, a inni szczycą się gdy mogą z Ciebie drwić?

Jako nastolatek przeszedłem podobne problemy, a dziś opowiadam o tym, jak sobie radziłem. Dzięki ćwiczeniom dowiesz się, co należy robić. Poznasz strategię, która umożliwi przetrwanie bolesnych doświadczeń.

CO OFERUJĄ ĆWICZENIA ,,JAK PORADZIĆ SOBIE Z KOMPLEKSAMI I PONIŻANIEM”?

Zadajesz sobie pytania: Jak pozbyć się kompleksów i w jaki sposób sobie z nimi radzić? Nie wiesz jak uporać się z poniżaniem i krytyką? Chcesz wiedzieć jakimi technikami można się zmienić i uwierzyć w siebie? Dowiedz się jak poradzić sobie z kompleksami i poniżaniem!

Najczęściej ofiarami poniżania są osoby, które mniej się odzywają, są słabsze fizycznie, lub w inny sposób wyróżniają się z tłumu. Odbywa się zwykła lekcja, nie zapowiada się nic złego. Nagle uczeń udziela dobrej odpowiedzi, nauczyciel chwali, mówiąc coś w stylu — widzicie, da się nauczyć, jeśli się komuś chce. – nawet taki gest, może nakłonić kogoś do zazdrości.

Kup Pokonaj Kompleksy w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Oceny książki Pokonaj Kompleksy

Opinie i dyskusje o książce Pokonaj Kompleksy

36 użytkowników ma tytuł Pokonaj Kompleksy na półkach głównych

Patryk Tarachoń
Felietonista, autor i podcaster. Porusza tematy dotyczące relacji międzyludzkich, motywacji i rozwoju osobistego. Treści artykułów opiera na prywatnych doświadczeniach oraz sytuacjach czerpanych z otaczającej codzienności.

Czytelnicy Pokonaj Kompleksy przeczytali również

Życie...nie ogarniam Jerzy Jabłoński
Życie...nie ogarniam
Jerzy Jabłoński
Potrzeba odwagi. Tak, potrzeba wręcz męstwa i uczciwości, żeby się przyznać (i to publicznie!),że "się nie ogarnia". Wyobrażam sobie, że musi to być podwójnie trudne w przypadku mężczyzny, który z samej definicji ogarniać powinien. Szczególnie kiedy jest mężem i ojcem. Tymczasem on szczerze wyznaje: "Poza tym, że nie ogarniam kosmosu, nieba pełnego gwiazd i pytań filozoficznych, nie ogarniam też zwykłego tempa życia, tej ulotności codziennych chwil... Tak błyskawicznie dzieje się każde teraz, że czasami nie nadążam. Dlatego póki jeszcze jest czas, pragnę częściej mówić żonie, jak bardzo jest mi bliska, oraz dzieciom, ile dla mnie znaczą". Ujęła mnie pokora i prawda tych wyznań Jerzego Jarzębskiego, który w swojej książce "Życie...nie ogarniam" nie pozuje na specjalistę i znawcę wszystkich wymiarów życia. Stara się raczej dzielić swoim doświadczeniami w byciu mężem, ojcem, nauczycielem religii i... pasjonatem piłki nożnej. Przy czym nie są to jakieś spektakularne i niezwykłe doświadczenia. Są często banalne i powszechne. I dlatego można się w nich przejrzeć jak w lustrze, pochylając nad głębią refleksji, którymi je autor opatruje. Dla mnie lektura tej małej książeczki była jak ożywcze spotkanie z dobrym przyjacielem, który dzieli się ze mną swoimi obawami, troskami, radościami i sukcesami. Dzieli się swoją wrażliwością i życiową mądrością. Naturalnie, prostym językiem i bez patosu mówi o sprawach najważniejszych: o Bogu, miłości, małżeństwie, pracy, rodzinie i pasjach... Dlatego polecam Wam tę (liczącą zaledwie 130 stron) lekturę. Wierzę, że tak jak ja zachwycicie się szczerością i naturalnością jej przekazu. Że tak jak mnie utwierdzi Was ona w przekonaniu, że można nie ogarniać wszystkiego. Bo jest Ktoś, kto robi to za nas!
mojezachwycenia Edyta - awatar mojezachwycenia Edyta
oceniła na84 lata temu
Przestańmy być grzeczni, bądźmy sobą Thomas d'Ansembourg
Przestańmy być grzeczni, bądźmy sobą
Thomas d'Ansembourg
" I żadnej nadziei, żebym sam wyszedł z samotności. Kamień nie ma żadnej nadziei bycia czymś innym niż kamieniem. Ale współdziałając z innymi kamieniami, tworzy całość i staje się świątynią. " Antoine de Saint- Exupery, "Twierdza" Książka "Przestańmy być grzeczni bądźmy sobą" autorstwa Thomasa D'ansembourga to typowy, psychologiczny poradnik , w którym absolutnie każdy czytelnik odnajdzie dla siebie coś wartościowego. Thomas D'ansembourg posługując się prostym językiem, przykładami z życia, dialogami, rysunkami oraz opowiadaniami próbuje swoim czytelnikom przypomnieć kilka ważnych i prostych zasad, którymi powinni kierować się w życiu, aby osiągnąć równowagę, porozumienie i szczęście. Jako dorośli zabiegani i odpowiedzialni ludzie, bardzo często zapominamy o tym, że człowiek to istota społeczna, która praktycznie przez cały czas funkcjonuje w różnych mniejszych i większych grupach społecznych, a to wymusza na nim umiejętne komunikowanie się z innymi ludźmi. Rozmowa z drugim człowiekiem to coś, co powinno przychodzić naturalnie, jednak okazuje się, że bardzo często jest to coś, co powoduje stres, konflikty i nieporozumienia. Dlaczego tak jest? Dziś po pierwsze przestaliśmy słuchać samych siebie. Przestaliśmy zwracać uwagę na swoje niezaspokojone potrzeby, nie umiemy obserwować bez oceniania i interpretowania, na wszystko brakuje nam czasu, a także mamy problem z byciem empatycznym wobec innych. Wszystkie problemy, które autor porusza w książce wynikają z tego, że przestaliśmy wsłuchiwać się we własne uczucia oraz potrzeby, jednak ćwiczenia, dialogi i przykłady zamieszczone w poszczególnych rozdziałach pomogą czytelnikowi zrozumieć z czym ma problem i pozwolą wrócić na właściwe tory. "Przestańmy być grzeczni bądźmy sobą" to pozycja, która będzie wartościową lekturą dla każdego, jednak myślę, że szczególnie przyda się rodzicom ( od upartych przedszkolaków do zbuntowanych nastolatków) , parom mającym problemy z komunikacją, a także nauczycielom, wychowawcom, opiekunom i wszystkim osobom, które w swojej pracy zawodowej spędzają dużą część czasu w grupie.
magical_bookcase - awatar magical_bookcase
Atlas naturalnego piękna. Francuskie receptury dla twojej urody Victoire de Taillac
Atlas naturalnego piękna. Francuskie receptury dla twojej urody
Victoire de Taillac Ramdane Touhami
🥥Długo zastanawiałam się jak opisać co czułam, czytając tę książkę. To było takie uczucie, jakby ktoś robił mi masaż. Totalne odprężenie, spokój, przyjemność. Self-care ma w sobie coś magicznego, co pobudza zmysły i nastraja nas ku sobie. 🍇Atlas naturalnego piękna – Francuskie receptury dla twojej urody V. de Taillac i R. Touhami jest przepięknie wydana. Twarda okładka, śliczne grafiki, materiałowy grzbiet… można się zakochać 😊 Wnętrze jest jeszcze ciekawsze. Od początku ruszamy z kopyta i dostajemy proste sposoby na szybkie, naturalne kosmetyki. Autorki przekonują, że niewiele trzeba, by zadbać o siebie znacznie lepiej, niż kiedy stosujemy drogeryjne specyfiki. Oleje, mleczka, płukanki, maceraty, maseczki i wiele innych, z tą książką wydają się banalnie proste. 🍀Znajdziemy tutaj spis 80 różnych roślin ich historię, właściwości i kilka przykładów jak można je stosować natychmiast! Jak same autorki piszą, łączą francuską, luksusową pielęgnację z „prostotą zastosowanych składników”. I naprawdę tak jest! 🥀Ale uwaga! Po przeczytaniu Atlasu, ma się ochotę natychmiast wyrzucić drogeryjne kosmetyki i zacząć swoją własną, naturalną pielęgnację. Czy to nie jest idealny sposób na wolny czas, odstresowanie, a jednocześnie dopieszczenie się? 🌻Jak dla mnie każdy, kto jest zainteresowany robieniem kosmetyków DIY powinien posiadać tę pozycję. Ogrom wiedzy, łatwość wykonania, urokliwe wydanie sprawi, że dbanie o siebie może stać się naszym nieodłącznym rytuałem, przyjemnością, którą będziemy sobie serwować po ciężkim dniu pracy.
Melisa - awatar Melisa
oceniła na94 lata temu
Pomóż dziecku przetrwać rozwód Lisa Reynolds
Pomóż dziecku przetrwać rozwód
Lisa Reynolds
Nasze dzieci, kopalnia ciekawych pomysłów, energii rozsadzającej całe otoczenie. Jesteśmy wniebowzięci, kiedy widzimy je szczęśliwymi i chcielibyśmy aby ten stan trwał wiecznie. Tego samego pragniemy również dla siebie. Co jednak kiedy szczęście ulatnia się w jednej niespodziewanej chwili? Usuwa nam się ziemia spod nóg a na głowę sypie gruz z napisem „prawda”? Co czuje zdradzona matka czy ojciec kiedy dochodzą do wniosku, że jedynym rozwiązaniem tej pokrętnej sytuacji jest ROZWÓD? W przypływie paniki myślą o sobie, zastanawiając się jak to możliwe by wszystko co zbudowali rozpadło się niczym domek z kart. Kiedy w związku są dzieci sprawa rozwodu jest niezmierzenie trudna. Wszystkie myśli biegną do tych małych istot, którym życie nieodwracalnie się zmieni. Jak w takim razie przetrwać rozwód?? „Niczego co zrobisz dla dzieci, nie robisz na próżno” Garrison Kellior Lisa Reynolds w swojej książce cierpliwie wyjaśnia nam jakimi wariantami odróżnić można dziecko wychowywane w przeciętnej rodzinie a dziecko, które dotknął problem rozwodu rodziców. Szczególny nacisk kładzie na otoczenie całej tej trudnej sytuacji spokojem a przede wszystkim nalega, aby to rodzice zadbali o wzajemny szacunek. Jest to niezmiernie trudne w sytuacji gdy do rozwodu dochodzi w wyniku zdrady współmałżonka. Druga strona, nie kryjmy pała często nienawiścią z niedowierzania wyładowując publicznie swoje emocje nie bierze często pod uwagę ciekawie przysłuchujących się dzieci, które w takich wypadkach dodatkowo mogą obwiniać się o pogorszenie relacji między rodzicami. Dlatego jak radzi autorka poradnika nie należy przy dziecku obarczać współmałżonka winą, mówić źle na jego temat, choć tak naprawdę mogą być to rzeczy prawdziwe – jednak powstrzymajmy się przed tym choć nie wiem jak mocno nas by to korciło. To nie pomoże dziecku ani tym bardziej osobie pokrzywdzonej... Co możemy znaleźć w poradniku? Rozwiązania trudnych sytuacji oraz wskazówki jak nie dać wciągnąć się w lawinę oskarżeń a tym samym zadbać o prawidłowe relacje dziecka z drugim rodzicem bez psychicznego uszczerbku. „Nawet najmniej istotne zdarzenie w życiu dziecka jest w jego dziecięcym świecie wydarzeniem, a tym samym wydarzeniem na skalę światową.” Gaston Backelard Książkę polecam oczywiście osobom przeżywającym kryzys w związku, myślącym o rozstaniu a także tym dla których dobro dziecka jest najważniejsze w każdych okolicznościach. Terapia rodzinna za pomocą słów L. Reynolds ukierunkowuje właściwy tok myślenia ujarzmiając negatywne emocje, tak aby relacje z partnerem nie odbiły się niczym bumerang na psychice dziecka. Do tego cytaty zaczerpnięte z rzeczywistych historii oraz przykłady zachowań i myśli poszczególnych osób w rodzinie doskonale obrazują wady jak i zalety danego zachowania ucząc świadomego wyboru nie tylko z korzyścią dla dziecka, ale także dla nas samych.
KKBello - awatar KKBello
Trenuj swój intelekt. Rozwiń pamięć, koncentrację, kreatywność i uważność w 31 dni Paulina Mechło
Paulina Mechło Olga Geppert
P. Mechło, O. Geppert “Trenuj swój intelekt” Zgodnie z podtytułem książki - Rozwiń pamięć, koncentrację, kreatywność i uważność w 31 dni, publikacja autorek skupia się na systematycznym treningu intelektu, codziennie, przez miesiąc. Zawarte tam ćwiczenia obejmują różne obszary bystrego doskonalenia się, mianowicie: koncentrację, kreatywność, język, pamięć, wiedzę, emocjonalność oraz uważność. Przedstawię teraz krótko informacje na temat autorek. Olga Geppert zajmuję się grafiką i ilustracjami do książek, tworzy również strony internetowe. Lubi również czytać książki, poznawać różne ciekawostki i marketing. Z kolei Paulina Mechło jest psychologiem i autorką wielu książek. Studiowała ekonomię, negocjaje i mediację oraz politykę wydawniczą. Jest laureatką nagrody Teofrasta (warto dodać, że to najmłodsza zdobywczyni tej nagrody z dziedziny psychologii). Odnośnie treści książki to pozycja podzielona jest na trzydzieści jeden dni, w którym autorki umieściły różnego rodzaju ćwiczenia do wykonania. Najpierw znajduje się ciekawy wstęp teoretyczny odnośnie zagadnień z dziedziny psychologii, funkcjonowania mózgu, pamięci itd. Potem mamy ćwiczenia na zasadzie różnych łamigłówek, zadań, opisów np.: - należy znaleźć w rozsypance wyrazowej konkretny ciąg liter, wykreślić je i zsumować cyfry obok tam występujące. Należy wpisać otrzymany wynik i oczywiście zanotować czas!; - mamy podany wyraz i należy do niego podać po dwa synonimy (wyrazy bliskoznaczne) i antonimy (wyrazy przeciwne); - opisać szczegółowo ostatnie przyjemne chwile, których doświadczyliśmy; - z rozsypanki wyrazowej należy ułożyć słowa; - wykonać odbicie lustrzane narysowanej figury; - podać jak najwięcej definicji podanych wyrazów; - ułożyć wierszyk, tak aby użyć podanych słów; - i wiele, wiele innych. Jak widać przekrój zadań do wykonania jest spory, nie ma monotonii. Są zadania na czas, więc adrenalina i trochę motywującego stresu również mi się udzieliło. Co ważne, możemy śledzić nasze postępy ponieważ zarówno na początku jak i na końcu książki zostały umieszczone podobne co do zasady ćwiczenia. Na końcowych stronach pozycji są również odpowiedzi do zadań, więc możemy sprawdzić swoje rozwiązania. Jest to publikacja ciekawa bo przy okazji ćwiczeń dostajemy pigułkę wiedzy. Autorki wspominają m.in. o obszarach budowania przerwy poznawczej, która obejmuje aktywność intelektualną, społeczną, fizyczną, związaną z samorozwojem i aktywność hobbystyczną. Wspominają także o błędach myślenia, które nam towarzyszą w życiu (str 53, kierowanie się stereotypami, skupianie się na negatywnych informacjach, wyciąganie pochopnych wniosków itd.). Są również wypunktowane sposoby jak skutecznie i efektywnie się uczyć - bardzo interesujący temat (str. 82 - 83). Co mnie również zaciekawiło, to oczywiste… temat związany z książkami - np. zalety dlaczego warto czytać, autorki podzieliły się w tym miejscu także swoją listą dziesięciu książkowych inspiracji czytelniczych, co chętnie zanotowałem. Ogólnie to mam takie odczucie, że praktycznie wszystkie tematy zostały potraktowane tylko tak aby je zasygnalizować nad czym ubolewam. Podsumowując, książka ciekawa, choć moim zdaniem za mało treści typowo informacyjnych, książkowych. Myślę, że tutaj autorki skupiły się na ukazaniu ćwiczeń związanych z poprawą pamięci, ćwiczenia kreatywności i uważności etc. o czym też świadczy tytuł. Przy okazji tego tematu to znalazłem błąd w jednym ćwiczeniu, mianowicie w dniu czwartym a ćwiczeniu szóstym należało w ciągu 3 minut wypisać jak najwięcej słów kończących się na ….ta i podany był tam przykład słowa - tartak… Jeśli ktoś lubi książki z łamigłówkami to polecam natomiast nie jest to książka typowo do czytania przed snem, do poduszki ponieważ trzeba aktywnie uczestniczyć i być uważnym na każdej stronie, oczywiście z ołówkiem w dłoni. Jeśli interesuje Cię czytelniku czym jest synergia, chcesz poznać kilka niezwykle ciekawych rad odnośnie rozładowywania stresu czy szybkiej nauki oraz wiele, wiele więcej to polecam pozycje O. Gepert oraz P. Mechło. Sprawdzi się, daję słowo! Książkę przeczytałem dzięki Stowarzyszeniu Sztukater za co bardzo dziękuję.
Damian - awatar Damian
Proste życie. Szczęście domowej roboty Emily Kent
Proste życie. Szczęście domowej roboty
Emily Kent
Nic nie smakuje lepiej niż warzywa, owoce i zioła wyhodowane z własnego ogródka. Nic nie napełni większą satysfakcją, niż rzeczy zrobione samemu. Po książkę sięgnęłam z ciekawością i poszukiwaniem inspiracji, na znalezienie nowego hobby. "Proste życie. Szczęście domowej roboty" jest podzielona na osiem rozdziałów, w którym skupiają się na innych tematykach. Mamy tutaj tematy takie jak: ogrodnictwo, wypieki, ziołolecznictwo, wyszywanie i szycie. Od dłuższego czasu mam straszną chęć spróbować szycia, maszyna w domu rodzinnym tylko się kurzy i czeka na ponowne uruchomienie. Książka zawiera kilka przykładów jak np. uszyć zasłonę, która będzie cieszyła oko i przede wszystkim da nam satysfakcję, że wykonaliśmy ją własnoręcznie. Jednak brak rysunków technicznych dla takiego laika jak ja jest dalej czarną magią, gdyż jestem wzrokowcem i czytając takie instrukcje opieram się na grafice. Jeśli jednak chodzi o podstawy to dostajemy tutaj rzeszę informacji oraz przepisy, które mają nas w najprostszy sposób zachęcić do własnoręcznych produkcji. W czasach kiedy każdy produkt jest dostępny na wyciągnięcie ręki, gdzie wystarczy zrobić tylko zakupy w internecie i mieć wszystkie potrzebne składniki, wykonywanie prac ręcznych jest bardzo ułatwione, jednak wystarczy mieć chęci i zapał, a otrzymamy wspaniałe dzieła wykonane własną ręką.
Bookmaania - awatar Bookmaania
oceniła na74 lata temu
Magia lecznicza. Uzdrawiające zaklęcia i rytuały Rachel Patterson
Magia lecznicza. Uzdrawiające zaklęcia i rytuały
Rachel Patterson
Jaki jest Wasz stosunek do leczniczych właściwości ziół, kadzideł czy kryształów? Jeśli wierzycie w magię, zaklęcia, rytuały i uzdrawiającą moc roślin, to pozycja idealna dla Was. Autorka zabierze Was w podróż po zakamarkach własnej duszy i ciała, pokaże w jak bezpieczny i tani sposób zadbać o siebie w poszczególnych stanach. Przedstawi podstawowy zestaw magicznej pierwszej pomocy, który powinien być pod ręką każdej osoby, która cierpicie na niepokój, depresję, ma lęki, ataki paniki, zmartwienia, bądź przeżywa żałobę. Nie oszukujemy się w ostatnim czasie pełnym zawirowań związanych z epidemią, ciągłymi obostrzeżeniami, co raz więcej osób cierpi z powodu niepokoju, paniki, czy innych negatywnych emocji związanych ze stresem. Niektórzy korzystają z pomocy psychiatry i terapeuty, z kolei autorka pokazuję, że samymi dobrami natury możemy oczyścić swój umysł i duszę. Czy to skuteczne? To już każdy z nas musi przekonać się sam🧐 Każdy rozdział poświęcony jest innym emocjom, na każdy z nich znajdziecie sposoby na złagodzenie ich, na przykład poprzez magię koloru, zastosowanie ziół, żywności, czy herbatek na wyciszenie danych dolegliwości. Pomóc w tym mogą również kadzidełka i olejki własnoręcznie wykonane, a najbardziej znaną metodą są ćwiczenia i medytacja. Codzienne powtarzanie formułek może zmienić nasz sposób myślenia. Najbardziej spodobała mi się afirmacja na depresję, warta jest zapamiętania, bądź zapisania na kartce i przyklejona na lodówkę i czytania sobie od razu po przebudzeniu, dla lepszego samopoczucia i podniesienia własnej wartosci☺️ 💭"Życie jest cenne. Każdą chwilę wykorzystam jak najlepiej. Jestem silna i pewna siebie. Dam radę! Moje życie jest ważne. Ja jestem ważna. Panuję nad swoim życiem i sprawię, że będzie się ono liczyć."💭 A tak na marginesie to na uporczywe miesiączkowanie najlepsza jest czekolada, mleko i wino, oczywiście w umiarkowanych ilościach. Więc jeśli będziecie się zastanawiać czy zjeść tabliczkę czekolady to bez żalu możecie ją wręcz pożreć bez żadnych skrupułów 😋 Za możliwość przeczytania książki dziękuję @wydawnictwo.kobiece❤️
ksiazka_ukryta_w_ puszczy - awatar ksiazka_ukryta_w_ puszczy
Przygotuj się na Start. ebook Patryk Tarachoń
Przygotuj się na Start. ebook
Patryk Tarachoń
Zacznijmy od tytułu-treść tej pozycji faktycznie zawiera przesłanie głównie do młodych ludzi wchodzących w życie, którzy muszą się zmierzyć z tak zwaną przygodą zwaną dorosłość. ⠀ Autor zaprezentował tu po kolei każdy z ważnych aspektów tego startu. To jaki wpływ ma na nas rodzina, przyjaciele i całe otoczenie zostało pokazane na konkretnych przykładach z życia pana Patryka. Problemy w szkole, rodzinie, pierwsze miłości, imprezy, brak akceptacji ze strony innych, ale też samego siebie-każdy z nas ma doświadczenie w tych kwestiach. ⠀ Ta książka uczy, że wszystkie przeciwności, które dały nam w kość, kiedyś zaowocują, bo staną się naszym doświadczeniem i to dzięki nim staniemy się silniejsi. ⠀ Dowiadujemy się jak przejść przez chwile, w których wszyscy są naszym wrogiem i sami zaczynamy wątpić w swoją wartość. ⠀ Według mnie główne przesłanie książki to...WALCZ, NIE KRZYWDŹ I NABIERZ WIARY W SIEBIE, a wtedy marzenia i sukces znajdą dla siebie miejsce w naszym życiu. ⠀ Jedyne co mnie lekko zawiodło to fakt, że duża część książki to głównie historie i wspomnienia autora-ale, w końcu najlepiej oddaje się przekaz dzięki prawdziwym przykładom. Były momenty, które przypominały biografię, ale wiele z opisanych sytuacji mogło i pewnie przydarzyło się każdemu z nas. Dzięki biograficznej stronie tej pozycji możemy poczuć się bliżej omawianych problemów. ⠀ Książka bardzo uświadamia, że lepiej pomyśleć 2 razy zanim kogoś ocenimy, że życie często podkłada nam kłody pod nogi, ale także, że jeśli zamienimy narzekanie w działanie i zmienimmy swoje nastawienie to życie może się okazać lepsze niż myślimy. ⠀ Uważam także, że to przesłanie jest szczególnie ważne dla młodych osób, będących w szkole - to oni mogą z tej książki wyciągnąć najwięcej. ⠀ „Przygotuj się na start” to tytuł, który najprościej mówiąc -POKAZUJE ŻYCIE W JEGO PRAWDZIWYCH BARWACH
girlinthebooks - awatar girlinthebooks

Cytaty z książki Pokonaj Kompleksy