- poradniki
- 2022-09-30
- 2022-09-30
Chcesz osiągać spektakularne wyniki w negocjacjach?
Marzą Ci się o wiele korzystniejsze porozumienia?
Chcesz negocjować lepiej i zarabiać więcej?
Przeczytaj poradnik "Biblia Negocjacji Techniki Negocjacji i Wywierania Wpływu, Przygotowanie Błędy Targowanie"
W poradniku znajdziesz:
120 z życia wziętych historii obrazujących wynegocjowanie oszczędności na łączną kwotę 5 388 979,50 zł
80 pytań przygotowujących do negocjacji wraz z komentarzami do każdego z nich
23 istotne zasady negocjacji
33 najlepsze praktyki i zasady ustępowania
27 wyselekcjonowanych technik negocjacji, które mogą mieć znaczenie
39 najczęstszych krytycznych błędów popełnianych podczas negocjacjach
Łącznie ponad 370 stron solidnej teorii popartej praktycznym 22-letnim doświadczeniem autora w negocjacjach i prowadzeniu przedsiębiorstwa. Chcesz zarabiać więcej? Solidnie się do negocjacji przygotuj i pamiętaj o zasadach negocjacji cen! Już tylko te dwa unikatowe zakresy jak przygotowanie do negocjacji i negocjacje cenowe są prawdziwym game-changerem. W książce znajdziesz o wiele więcej.
Jakie są opinie, recenzje książki "Biblia Negocjacji Techniki Negocjacji i Wywierania Wpływu, Przygotowanie Ustępstwa Targowanie"?
"To jedna z najlepszych książek poświęconych negocjacjom, jakie czytałem, a na pewno NAJLEPSZA, jaką napisał polski autor" Arkadiusz Bednarski
"To świetny, napisany komunikatywnym językiem, poradnik dla osób, które negocjacje prowadzić muszą." Prof. Dariusz Doliński
"Jest dobrze napisany i wyjaśnia praktykę oraz proces w prosty sposób." dr Emmy Godwin Irobi
Pobierz bezpłatny fragment na oficjalnej stronie książki.
Kup Biblia Negocjacji Techniki Negocjacji i Wywierania Wpływu, Przygotowanie Błędy Targowanie w ulubionej księgarni
Opinia społeczności
"Dla jasności, negocjowanie to nie to samo co manipulowanie". Do tej pory wydawało mi się, że sztuka negocjacji dotyczy wyselekcjonowanych segmentów biznesu i w codziennym życiu wiedza z tej dziedziny zwyczajnie nie będzie zbytnio przydatna. Ta publikacja pokazała mi, jak bardzo się myliłam, bo negocjować możemy wszystko, zarówno wielomilionowe kontrakty, jak i zakupy warzyw na miejskim targowisku. Paweł Gołembiewski, rocznik 1981 to założyciel marki Negocjator Warszawa, czyli jednej z pierwszych w Polsce firm zajmujących się negocjacjami. Przedsiębiorca z ponad 20-letnim doświadczeniem, posiadający tytuł akredytowanego międzynarodowego negocjatora z certyfikatem Certified Professional International Negotiator. Wykłada gościnnie w szkołach wyższych, a także na zlecenie firm i organizacji. "Biblia Negocjacji - Techniki Negocjacji i Wywierania Wpływu, Przygotowanie, Błędy, Targowanie" to publikacja składająca się z sześciu głównych działów dotykających w swojej istocie tematyki negocjacji, począwszy do przygotowań, a skończywszy na najczęstszych błędach. Całość uzupełniają dodatki wzbogacające wiedzę w tej dziedzinie. Jeśli nie posiadacie wiedzy dotyczącej technik negocjacyjnych to ta publikacja jest dla was. Jeśli podstawy skutecznych negocjacji są wam znane to ta książka także jest dla was. "Biblia Negocjacji" to bowiem bogate kompendium wiedzy dotyczącej wielu elementów, które składają się na słowa "negocjacje" i "targowanie". Jest w tym poradniku zawarta zarówno wiedza podstawowa dla każdego laika, jak i ta bardziej specjalistyczna, jaką można z czasem wdrażać. A wszystko to napisane przystępnym i zrozumiałym językiem, uzupełnione o wiele praktycznych sytuacji, które w prosty sposób objaśniają konkretne zagadnienia. Z "Biblii Negocjacji" dowiecie się, dlaczego do negocjacji warto zasiadać przy okrągłym stole i czym jest Zasada sympatii. Uzmysłowicie sobie, że istnieją pewne schematy i prawa rządzące tą dziedziną wiedzy, a pojęcie Krakowski targ może mieć zupełnie inne znaczenie. Zaskoczą was niektóre nazwy ukazanych technik negocjacyjnych, a dodatek o wizerunku okaże się uniwersalny w swojej wymowie. Cała ta publikacja naszpikowana jest taką ekspercką wiedzą, którą niewątpliwie warto poznać. Jestem przekonana o tym, że jednorazowe przeczytanie książki Pawła Gołembiewskiego nie okaże się wystarczające, gdyż do tego poradnika warto zaglądać regularnie, aby ćwiczyć i testować wybrane zagadnienia. Niezwykle pomocne przy tym stają się dostępne w kilku miejscach kody QR, które umożliwiają przyswajanie sobie kolejnych poziomów wiedzy. Dla mnie bezcennymi okazały się tematy Pricingu, czyli ustalania ceny, przemyślenia o niechęci do negocjacji i targowania, czy też porady, jak nie wpaść w pułapkę stałego rabatowania. Wielką wartością dodaną okazał się również wywiad z Sewerynem Pietruchą, który przybliżył mi potencjał Wizytówki Google. "Biblia Negocjacji" to publikacja, która dla wielu czytelników poznających tematykę skutecznych negocjacji zgodnie z jedną z definicji obecnych w tym segmencie, okaże się swoistym "Poszerzeniem tortu", umożliwiając tym samym wyjście poza schematy myślenia. A to otwiera bramę do wielu kreatywnych rozwiązań, które jak pokazuje ta książka, dotyczą nie tylko stricte wielkich biznesów, ale również codziennego życia. https://www.subiektywnieoksiazkach.pl/
Oceny książki Biblia Negocjacji Techniki Negocjacji i Wywierania Wpływu, Przygotowanie Błędy Targowanie
95 użytkowników ma tytuł Biblia Negocjacji Techniki Negocjacji i Wywierania Wpływu, Przygotowanie Błędy Targowanie na półkach głównych- Chcę przeczytać 61
- Do kupienia 2
- Prezent 1
- PRO - Negocjacje 1
- Lista zakupów 1
- Must read 1
- Poradniki 1
- Psychologia 1
Tagi i tematy do książki Biblia Negocjacji Techniki Negocjacji i Wywierania Wpływu, Przygotowanie Błędy Targowanie
Cytaty z książki Biblia Negocjacji Techniki Negocjacji i Wywierania Wpływu, Przygotowanie Błędy Targowanie
Dodaj cytat z książki Biblia Negocjacji Techniki Negocjacji i Wywierania Wpływu, Przygotowanie Błędy Targowanie
Dodaj cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Biblia Negocjacji Techniki Negocjacji i Wywierania Wpływu, Przygotowanie Błędy Targowanie
Wiecie co..? mam problem... ponad dziesięć lat prowadzę swój biznes w bardzo wąskiej specjalizacji gdzie jestem totalnym samoukiem. Wcześniej dziesięć lat byłem banksterem w korposzczurowni. Te wszystkie szkolenia menadżerskie w korpo, te ponad dziesięć lat doświadczeń we własnym biznesie znalazłem w tej książce. Takie podsumowanie moich ponad dwudziestu lat kontaktów (negocjacji) w sprzedaży. Co ciekawe - Paweł nazwał pewne rzeczy, których sam bym nie był w stanie nawet opowiedzieć... niektóre rzeczy się "czuje" - a Autor je świetnie opracował w jedną całość. I - co mnie bardzo mile zaskoczyło - znalazłem w tej (i kolejnych z "serii") rzeczy, których nie wiedziałem, nie zdawałem sobie z nich sprawy. Szczerze polecam - i dla zaawansowanych negocjatorów, i tych początkujących. A na pewno - dla każdego przedsiębiorcy - must have !
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toIdealna książka dla każdego. Praktyczna wiedza przekazana w sposób zrozumiały i z przykładami wykorzystania w konkretnych sytuacjach.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to„Biblia Negocjacji” to nowoczesny podręcznik inteligencji emocjonalnej w środowisku transakcyjnym i poza nim. Warto po nią sięgnąć, by nauczyć się nie tylko skutecznych rozmów o interesach, ale bardziej świadomego i pewnego siebie przechodzenia przez codzienne wyzwania – zarówno przy stole negocjacyjnym, jak i w zwyczajnych relacjach. To książka, przy której nie tylko zyskuje portfel, ale i poczucie własnej wartości
„Biblia Negocjacji” to nowoczesny podręcznik inteligencji emocjonalnej w środowisku transakcyjnym i poza nim. Warto po nią sięgnąć, by nauczyć się nie tylko skutecznych rozmów o interesach, ale bardziej świadomego i pewnego siebie przechodzenia przez codzienne wyzwania – zarówno przy stole negocjacyjnym, jak i w zwyczajnych relacjach. To książka, przy której nie tylko...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to„Biblia negocjacji” Pawła Gołembiewskiego to kompendium wiedzy na temat negocjacji. Zarówno początkujący jak doświadczony negocjator wyciągnie z tej pozycji coś wartościowego. Książka jest dobrze ustrukturyzowana oraz pozwala w przystępnym sposób zapoznać się z materiałem, jak i ułatwia jego zapamiętanie. Autor przykłada wagę do szczegółów, takich jak odnośniki do dodatkowych materiałów w celu rozszerzenia wiedzy na dany temat. Na plus dodatkowo wkomponowane obrazki z chwytliwymi żartobliwymi scenkami, które krotko podsumowują esencje danego rozdziału i ułatwiają zapamiętanie. Polecam szczególnie osobom, które chciały by dokładnie zapoznać się z fundamentami negocjacji.
„Biblia negocjacji” Pawła Gołembiewskiego to kompendium wiedzy na temat negocjacji. Zarówno początkujący jak doświadczony negocjator wyciągnie z tej pozycji coś wartościowego. Książka jest dobrze ustrukturyzowana oraz pozwala w przystępnym sposób zapoznać się z materiałem, jak i ułatwia jego zapamiętanie. Autor przykłada wagę do szczegółów, takich jak odnośniki do...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo mi się podoba to, że jest napisana w analityczny sposób. Autor zdefiniował, słownik pojęć po to aby nie było nie porozumień oraz wypisał w punktach i techniki i definicje. Bardzo mi się to podoba ponieważ moim największym problemem jako osoby z bardzo analitycznym umysłem jest to, że jak rozmawiam z drugą stroną i czasem (często nieświadomie) używam pojęć które w moim świecie znaczą co innego a w świecie osób o bardziej humanistycznym zacięciu znaczy coś absolutnie innego co skutkuje tym, że druga strona ma odczucie, że zaczynamy się nie rozumieć.
Polecam!
Bardzo mi się podoba to, że jest napisana w analityczny sposób. Autor zdefiniował, słownik pojęć po to aby nie było nie porozumień oraz wypisał w punktach i techniki i definicje. Bardzo mi się to podoba ponieważ moim największym problemem jako osoby z bardzo analitycznym umysłem jest to, że jak rozmawiam z drugą stroną i czasem (często nieświadomie) używam pojęć które w...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"Dla jasności, negocjowanie to nie to samo co manipulowanie".
"Dla jasności, negocjowanie to nie to samo co manipulowanie".
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDo tej pory wydawało mi się, że sztuka negocjacji dotyczy wyselekcjonowanych segmentów biznesu i w codziennym życiu wiedza z tej dziedziny zwyczajnie nie będzie zbytnio przydatna. Ta publikacja pokazała mi, jak bardzo się myliłam, bo negocjować możemy wszystko, zarówno wielomilionowe kontrakty, jak i zakupy...
Książka "Biblia negocjacji" Pawła Gołembiewskiego to doskonały przewodnik dla osób pragnących rozwijać swoje umiejętności negocjacyjne. Autor z wieloletnim doświadczeniem dostarcza konkretnych technik, popartych praktycznymi przykładami, które pomagają skuteczniej prowadzić negocjacje i unikać typowych błędów. Lektura wyróżnia się klarownym językiem i licznymi przykładami z życia wziętymi, co czyni ją idealną zarówno dla początkujących, jak i zaawansowanych negocjatorów. To kompendium wiedzy, które może przynieść realne korzyści w praktyce biznesowej i nie tylko. Jeżeli licząc sam koszt to zwrócił się w pierwszym tygodniu :-)
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo dobrze wydane pieniądze, wręcz pewna inwestycja która zwróci się (najpewniej wielokrotnie) przy pierwszej okazji negocjacji. Było tak w moim przypadku, dlatego stwierdzam to z pełną stanowczością.
Dokształcam się w tej sztuce od dawna więc nie spodziewałem się wiele... A tu spore zdziwienie.
Znalazło się kilka technik o których nie miałem pojęcia oraz kilka takich których używałem rzadko, bo całkiem nieświadomie.
Nie rozpoznawałem ich też w sytuacjach, gdy były stosowane na mnie, na moją niekorzyść.
Nawet w przypadku metod które już znałem, przeczytanego tekstu nie nazwałbym przeczytanym daremnie.
Wszystko przystępnie zestawione, poszczególne mechanizmy czytelnie opisane.
Podsumowując: książka ta była dla mnie dawką nowej wiedzy, czytelnym przypomnieniem tej którą zdążyłem już posiąść i przede wszystkim kompletnym zbiorem w/w, gdzie przedstawiono je "czarno na białym", nierzadko z konkretnymi przykładami zastosowania.
Poza tym że (jak zwykle) czytanie skończyłem z obszernymi notatkami w google keep, dobrze mieć takie gotowe kompedium na swojej półce.
Wygodnie jest wracać do niego po komplet informacji nt. danej techniki, bez przeskakiwania między notatkami z książek, szkoleń i yt. Na pewno będę to robił.
W czterech słowach:
Pozycja obowiązkowa, zdecydowanie polecam.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTemat handlu (więc i negocjacji) jest w moim życiu obecny odkąd pamiętam, w charakterze jednego ze źródeł dochodu.
Dokształcam się w tej sztuce od dawna więc nie...
Książka Pawła Gołębiewskiego "Biblia Negocjacji Techniki Negocjacji i Wywierania Wpływu, Przygotowanie Błędy Targowanie" to niezwykle wartościowy poradnik dla każdego, kto pragnie osiągać spektakularne wyniki w negocjacjach. Autor, bazując na 22 latach doświadczenia, oferuje czytelnikom solidną dawkę teorii popartą praktyką, prezentując ponad 100 autentycznych historii negocjacyjnych. To obowiązkowa lektura dla każdego, kto chce negocjować skuteczniej i dzięki temu zarabiać więcej. Gorąco polecam!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBiblię Negocjacji można podsumować jednym zdaniem: Genialne kompendium wiedzy dla każdego początkującego adepta sztuki negocjacji. I nie jest to nawet w jednym procencie przesada. Jest to unikalna pozycja, która nie tyko w sposób przystępny opisuje techniki negocjacyjne wraz z rzeczywistymi przykładami ich zastosowania, ale również pozostałe bardzo istotne aspekty tego procesu. Autor dużo uwagi poświęca na aspekt przygotowania przed negocjacjami jak i na inne szczegóły jak np. ubiór negocjatora. Osobiście chciałbym tą książkę przeczytać kilka lat temu, dzisiaj już wiem, że niektóre negocjacje z przeszłości można było inaczej poprowadzić.
Biblię Negocjacji można podsumować jednym zdaniem: Genialne kompendium wiedzy dla każdego początkującego adepta sztuki negocjacji. I nie jest to nawet w jednym procencie przesada. Jest to unikalna pozycja, która nie tyko w sposób przystępny opisuje techniki negocjacyjne wraz z rzeczywistymi przykładami ich zastosowania, ale również pozostałe bardzo istotne aspekty tego...