Odrodzenie

Okładka książki Odrodzenie autorstwa Laurelin Paige
Okładka książki Odrodzenie autorstwa Laurelin Paige
Laurelin Paige Wydawnictwo: Wydawnictwo Kobiece Cykl: Slay Quartet (tom 4) Seria: Niegrzeczne książki literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Slay Quartet (tom 4)
Niegrzeczne książki
Rising
2021-08-25
2021-08-25
2020-05-12
Agnieszka Wyszogrodzka-Gaik
Już nie była jego ptaszyną. Stała się feniksem, który odrodził się z popiołów.

Celia i Edward pokonali wspólnie wiele przeszkód. Choć to, co połączyło ich na początku, było podszyte mrocznymi intencjami, teraz ich relacja stała się naprawdę głęboka. Wspólnie dokonana zemsta okazał się dokładnie tak słodka, jak sądzili, ale jej niszczycielska moc zwróciła się również przeciw nim. Teraz, kiedy wszystkie krzywdy zostały już odpłacone, mogą skupić się na sobie. Chyba że zostało coś jeszcze, co nie pozwala zaznać spokoju.

Celia jest nową osobą. Otrzymała szansę, by otworzyć się na miłość. Jednak Edward od tak dawna żyje przeszłością, że nie wie, czy potrafi w końcu zostawić ją za sobą. Będzie musiał podjąć najtrudniejszą decyzję w swoim życiu. Czy tym dwojgu poturbowanym przez los ludziom uda się zbudować rodzinę, jakiej nigdy nie mieli?

Stawka jest niewiarygodnie wysoka. Czy diabeł odnajdzie w sobie dość siły, aby okazać słabość?

Kup Odrodzenie w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Odrodzenie

Oceny książki Odrodzenie

Opinie i dyskusje o książce Odrodzenie

Skończyłam serię i zgadzam się że słowami od autorki na końcu. Historia Celii nie jest dla wszystkich. Edward nie jest łatwym partnerem . Dlatego myśląc o całej serii to nasuwa się jedno. Celia trafiła na godnego przeciwnika. W tej części pojawia się wątek z Hadsonem przedstawiony z perspektywy naszych bohaterów. Cieszę się że skończyłam ta serię. Polecam wszystkim o mocnych nerwach.

'- Przy Edwardzie poczułam się bezpieczna.
Zorientowałam się, że nigdy nie pozwoli, by nasze dziewczynki spotkało to co mnie. Jak również, że gdyby wydarzyło się coś strasznego, nie odwróciłby się do nich plecami. Że będzie ojcem, jakiego sama nie miałam. Kiedy obserwuję go z nimi codziennie, pustka we mnie powoli się zapełnia, a moje serce zdrowieje. -'

'- Przy Edwardzie poczułam się bezpieczna.

Idealne zakończenie historii! Miłość zwycięża!

Idealne zakończenie historii! Miłość zwycięża!

482 użytkowników ma tytuł Odrodzenie na półkach głównych
85 użytkowników ma tytuł Odrodzenie na półkach dodatkowych

Laurelin Paige
Laurelin Paige
Amerykańska pisarka, autorka powieści erotycznych i romansów. Miłośniczka seriali typu Game of Thrones, Walking Dead. Wielbicielka Michaela Fassbendera. Członkini Międzynarodowego Klubu MENSA. Prywatnie żona i matka trzech córek.

Czytelnicy Odrodzenie przeczytali również

Gra Matteo J.T. Geissinger
Gra Matteo
J.T. Geissinger
"Kontrakt Jacksona" oraz "Układ z Cameronem" skradły moje serce, natomiast ta część ... Ehhh To jakaś pomyłka. Historia na początku nawet i zaciekawiła, jednak im dalej tym było coraz słabiej. Główna bohaterka Kimber prowadzi spokojnie i szczęśliwe życie. Jest projektantką oraz właścicielką małego butiku, a za chwilę stanie się żoną mężczyzny którego kocha. Niestety jej świat legnie w gruzach, gdy jej ukochany zostawia ją przed ołtarzem. Kobieta jest załamana, jakby tego było mało dostaje telefon, że z jej ojcem jest tak źle, iż trafił do szpitala. Kim postanawia od razu lecieć do niego. Czekając na samolot poznaje przystojnego mężczyznę, który chwali jej projekt sukni nad którym pracowała podczas odprawy. Ona jednak zachowuje się wrednie w stosunku do niego przez swoje złamane serce. Kiedy myśli że spławiła alwarosa, los postanawia jeszcze raz z niej zadrwić. Okazuje się że nie ma miejsc na jej lot. Zdesperowana błaga o pomoc pracownice lotniska, jednak ona nie może nic zrobić. Na ratunek przychodzi jej Matteo który oddaje jej swój bilet pierwszej klasy, ale nie za darmo. W zamian chce jej szkicownik. Dziewczyna niechętnie mu go oddaje. Nie wie, że mężczyzna jest właścicielem znanego na całym świecie domu mody i teraz ma zamiar powiększyć swoją kolekcję o damskie stroje. Niestety weny było brak, a szkice Kim spadły na niego jak z nieba. Chce je wykorzystać do swojego pokazu. Kiedy Kimber jest już przy ojcu dostaje kolejnej szokującej informacji. Ojciec ożenił się ponownie. Na domiar złego macocha ma syna którym to jest ... Dokładnie przystojny Włoch z lotniska, który to zabrał jej szkicownik. Czy może być jeszcze gorzej? Matteo poczuł miętę do swojej przyrodniej siostry już od samego początku gdy tylko ją zobaczył. Kimber grała twardą zawodniczkę, ale jednak na widok Matteo miękły jej kolana. Jak zakończy się ich historia? Jeżeli chcecie się dowiedzieć na czym polegała gra Matteo sięgnijcie po tę książkę. Ja ogólnie jestem zawiedziona tą częścią. Jest do przeczytania, jednak zachwytu brak.
Kamiszonek1104_czyta - awatar Kamiszonek1104_czyta
oceniła na69 miesięcy temu
W ciemnościach Adelina Tulińska
W ciemnościach
Adelina Tulińska
„W ciemnościach” to najlepiej dopracowana powieść w dorobku Ady Tulińskiej jak na tę chwilę. Autorka odchodzi tu od emocjonalnego chaosu znanego z wcześniejszych książek i stawia na spójną narrację, psychologiczną wiarygodność oraz konsekwencję wyborów bohaterów. Wątki mafijne nie są jedynie sensacyjnym tłem, lecz realnym zagrożeniem, które obnaża prawdziwe intencje i słabości postaci. Relacja Oliwii i Maksymiliana została pokazana bez romantyzowania — jako związek oparty na uczuciach, ale obciążony kłamstwami, półprawdami i emocjonalną niestabilnością. Oliwia jest bohaterką rozwijającą się w sposób naturalny i przekonujący: nie heroiczną, lecz zmuszoną do samodzielności i podejmowania trudnych decyzji. Maksymilian pozostaje postacią niejednoznaczną — kochającą, ale nie w pełni gotową na odpowiedzialność, co nadaje historii realizmu zamiast bajkowości. Pod względem warsztatowym książka wyraźnie przewyższa Poznałem Cię w piekle: styl jest bardziej oszczędny, dialogi naturalne, a emocje wynikają z fabuły, a nie z narracyjnych dopowiedzeń. Finał nie opiera się na jednym dramatycznym zwrocie akcji, lecz na narastającym poczuciu utraty zaufania, co czyni go szczególnie przejmującym. „W ciemnościach” to powieść bolesna, dojrzała i uczciwa w emocjach — historia, która nie sprzedaje łatwych wzruszeń, lecz zostawia czytelnika z pytaniem o granice miłości i cenę, jaką płaci się za brak prawdy. Najlepsza pozycja z książek Ady Tulińskiej, którą do tej pory przeczytałam. Druga, którą przeczytałam z bijącym sercem. Pierwsza moja ukochana była o Julii i Filipie.
Dominika - awatar Dominika
oceniła na104 miesiące temu
Asystentka Monika Pawelec
Asystentka
Monika Pawelec
Alice Law zakochała się w tajemniczym inwestorze, który miał uratować przed upadkiem firmę, w której ona pracuje. Dziewczyna nie ma pojęcia co zaczyna się dziać między nią a Oscarem Wade’m. Alice odnosi wrażenie, że mężczyzna się zaangażował w ich znajomość po przez gesty i słowa które mężczyzna wypowiada w jej stronę. Wszystko potwierdza to, że Oscar chce czegoś poważnego z Alice. Jednak mężczyzna nie jest do końca szczery z dziewczyną jak ich związek zaczyna być bardziej poważny. Na jaw wychodzą inne tajemnice mężczyzny. Czy szczęście zakochanych zostanie przerwane? Czy Alice w końcu pozna wszystkie mroczne sekrety Oscara? Jaką rolę w tym wszystkim odegra Sarah? Czy Alice i Osxar w końcu zaznają szczęścia? Tego się dowiecie sięgając po ten tom. Niestety ja wam tego nie zdradzę będziecie musieli sami się przekonać. W pierwszym tomie byliśmy naocznymi świadkami jak uczucie Alice i Oscara zaczyna się powoli rodzić. W pierwszym tomie dowiadujemy się, że Oscar ma narzeczoną, z którą nie jest do końca szczęśliwy i pragnie to zmienić. W drugiej części Alice próbuje się pogodzić z uczuciami. Monika porusza bardzo ważny temat jakim jest adopcja dzieci. Alice została adoptowana po ty jak jej rodzice zginęli w wypadku, ale ona będąc małą dziewczynką tłumaczyła sobie to tak że po prostu ją zostawili. Mężczyzna powiedział Alice, że bogaci ludzie pomagają na pokaz tylko aby było widać jakie duże sumy wpłacają a w pomaganiu chodzi o to przecież aby się pokazać tylko skutecznie pomóc potrzebującym. Nie można oderwać się od ciągłego czytania. Między Alice a Oscarem nie jest kolorowo cały czas. Moim zdaniem sporo w życiu zakochanych miesza narzeczona Oscara, która cały czas chce dyktować mu zasady i jak ma działać. Ten mężczyzna nie należy do takich którym można kierować, jak się zapragnie. To on tutaj dyktuje warunki. Tylko pod wpływem Alice pragnie się zmienić na lepsze. Książka jest napisana bardzo lekkim piórem przez tą powieść się płynie. Styl autorki jest niesamowicie lekki i przyjemny w odbierze. Autorka ma niesamowity dar przekazywania uczuć swoich bohaterów. Czytając tą powieść nie miałam wrażenia nudy i z wielkim zainteresowaniem przekładałam kolejne stron historii. Nawet nie zorientowałam się, kiedy dotarłam do końca książki w tym momencie żałuje, że jest taka krótka spokojnie mogła by mieć te 100 stron więcej. Jestem ciekawa również innych książek co wyjdzie spod pióra autorki, które według mnie jest świetne. Z czystym sercem mogę wam polecić książki od niej i mogę wam obiecać, że nie będzie się nudzić. Mam nadzieje, że następne tomy będą znacznie grubsze. Bardzo polecam!
Joanna - awatar Joanna
oceniła na104 lata temu
Mroczne kłamstwa Alessandra Torre
Mroczne kłamstwa
Alessandra Torre
„Kiedy kogoś naprawdę kochasz, nie możesz tak po prostu odejść. Bez względu na to, co ta osoba czyni.” „Do niej należy każda cząstka mojego ciała i duszy. Jej bezwarunkowa miłość przywróciła mnie do życia, wyrwała z suchej, samotnej egzystencji i ocaliła – całkiem dosłownie – przede mną samym.” Na pierwszym planie powieści Alessandry Torre stoją trzy wyraziste postacie: Layana Fairmont, Brant Sharp oraz Lee. Layana to kobieta po przejściach – emocjonalnie poraniona, rozdarta między potrzebą bezpieczeństwa a pragnieniem namiętności. Brant reprezentuje opanowanie, stabilność oraz świat uporządkowanych zasad, natomiast Lee jest jego przeciwieństwem: impulsywny, nieprzewidywalny, niosący ze sobą chaos, ale też intensywne emocje. Ta trójka tworzy napiętą, momentami duszną relację, w której nic nie jest oczywiste, a każda decyzja niesie konsekwencje. Pierwszym elementem, który zwraca uwagę, jest wyjątkowo eleganckie pióro autorki. Styl narracji pozostaje dopasowany do środowiska, z którego wywodzą się bohaterowie – wyższe szczeble socjety zostały oddane poprzez starannie dobrane słownictwo, wyważone dialogi oraz subtelną manierę wypowiedzi. Dzięki temu czytelnik łatwiej zanurza się w świecie powieści, mając poczucie obcowania z historią dopracowaną na poziomie językowym. Sceny erotyczne pojawiają się często, jednak utrzymane są w dobrym guście. Zamiast wulgarności czy przesady, autorka stawia na zmysłowość oraz emocjonalne napięcie. Brakuje tu mechaniczności znanej z wielu powieści tego gatunku, a intymność bohaterów pełni funkcję narracyjną, nie będąc jedynie pustym dodatkiem. Na szczególne uznanie zasługuje także kultura języka – przekleństwa pojawiają się sporadycznie, co tylko potwierdza, że siła przekazu tkwi w konstrukcji zdań, a nie w dosadności słów. Istotnym atutem książki pozostaje sposób budowania napięcia wokół tytułowych kłamstw. Autorka konsekwentnie prowadzi czytelnika przez meandry niedopowiedzeń, cofnięć do przeszłości oraz pozornie nieuzasadnionych ostrzeżeń. Końcówki rozdziałów często pozostawiają więcej pytań niż odpowiedzi, a rozrzucone fragmenty informacji długo nie składają się w całość. Ta narracyjna dezorientacja bywa wymagająca, lecz ostatecznie okazuje się celowa oraz satysfakcjonująca. Wraz z rozwojem fabuły kontrast między Brantem a Lee staje się coraz wyraźniejszy. Każdy z mężczyzn oferuje Layanie coś, czego drugi nie jest w stanie dać. Jej dylemat emocjonalny wydaje się w pełni zrozumiały, ponieważ idealnym rozwiązaniem byłaby dla niej ich niemożliwa do osiągnięcia synteza. Kłamstwa narastają, zamiast się wyjaśniać, a nawet na zaawansowanym etapie lektury czytelnik nadal porusza się po omacku, karmiony jedynie strzępami prawdy. Seks często maskuje niewygodne fakty, natomiast każda kolejna scena jedynie uchyla rąbek tajemnicy. Kulminacyjny zwrot akcji uderza z ogromną siłą. Rozwiązanie okazuje się całkowicie nieprzewidywalne, burząc wcześniejsze założenia oraz pozostawiając czytelnika w stanie autentycznego szoku. To moment, który redefiniuje całą dotychczasową historię, zmuszając do ponownego przeanalizowania motywów bohaterów oraz sensu ich decyzji. Na uwagę zasługuje również wątek walki o nowe życie. Proces odbudowy, stopniowego porządkowania rzeczywistości oraz konfrontacji ze stratą został przedstawiony w sposób wiarygodny. Choć momentami trudno nie odczuwać złości wobec Layany, jej emocje pozostają zrozumiałe, a reakcje – ludzkie. Zakończenie przynosi wyraźną zmianę tonu, oferując czytelnikowi wytchnienie po intensywnej, mrocznej podróży. Epilog domyka ostatni wątek w sposób spójny oraz satysfakcjonujący. „Mroczne kłamstwa” to powieść, która wyróżnia się nie tylko śmiałością fabularną, lecz także warsztatową dojrzałością. To historia wymagająca uwagi, cierpliwości oraz otwartości na narracyjne manipulacje. Z całego serca polecam ją czytelnikom poszukującym czegoś więcej niż schematycznego romansu – książki, która zaskakuje, prowokuje oraz długo nie pozwala o sobie zapomnieć.
Emmsy - awatar Emmsy
Mały, brudny sekret Kendall Ryan
Mały, brudny sekret
Kendall Ryan
Emma to piękna, aczkolwiek prowadząca zwykłe życie młoda kobieta. Codziennie rano idzie na kawę do tej samej kawiarni. Ale nie chodzi tam bez powodu. Do tego samego miejsca przychodzi mężczyzna jej marzeń. Czy codzienne, pozornie przypadkowe spotkania mogą być początkiem czegoś wielkiego? Powiem szczerze, że to było dziwne, a nawet bardzo. W książce nie latają smoki, główni bohaterowie nie stają na głowie, ale to była dość specyficzna lektura. Może to być spowodowane chociażby ciągłymi półsłówkami, którymi raczy nas autorka. Nie wyjaśnia nic, dodaje tylko kolejne wątki, a na ich rozwiązanie musimy czekać do wydania kolejnych części. Inna rzecz to właśnie bohaterowie. Z jednej strony typowy romans, może trochę bardziej mroczny niż inne. Ryan stworzyła mocne, silnie zarysowane postaci, które trochę przytłaczają fabułę. Momentami nie wiadomo na czym się bardziej skupiać, na ich przemyśleniach, czy samej akcji. Niemniej lektura jest z pewnością dobrą odskocznią jeżeli w romansach lubi się atmosferę niepokoju i niepewności. Podobało mi się również przedstawienie innego punktu widzenia na wiele spraw, które dalej w naszej kulturze są „haniebne”. Myślę, że na swój sposób książka robi duży krok w przód w wielu ważnych tematach. Myślę, że mogę polecić, ale raczej jako lekturę dla tych bardziej wymagających. Dla tych, którzy wolą lekkie i słodki historie może być ona zbyt ciężka.
let_it_bee - awatar let_it_bee
Niebezpieczny dług Dagmara Jakubczak
Niebezpieczny dług
Dagmara Jakubczak
Jasmine Bennet jako piętnastolatka była świadkiem śmierci swojej matki. To wydarzenie miało ogromny wpływ na jej życiowe wybory. Została policjantką i od dziesięciu lat próbuje znaleźć sprawców zabójstwa. Na razie jak dotąd bezskutecznie. Pewnego dnia poznaje w klubie tajemniczego mężczyznę. Niestety nie ma pojęcia, że tylko dla niej to zdarzenie jest przypadkowe. Nieznajomy wzbudza w dziewczynie uczucia, jakich nigdy nie doświadczała. Za namową przyjaciółki postanawia dać porwać się chwili i zbliżyć się do tego faceta. Ander Castellano, właściciel klubu, dobrze wie, kim jest Jasmine. Jej ojciec musi mu oddać pieniądze, a ponieważ Ander nie może ich od niego odzyskać, zainteresował się jego córką. Zamierza ją wykorzystać i w ten sposób odegrać się na swoim dłużniku. Niebezpieczny dług to debiut autorki, jednak nie jest to w ogóle wyczuwalne. Styl pisania Dagmary sprawia, że przez książkę się płynie. Jasmine jako policjantka może trochę za łatwo dała się podejść, ale też nie rzuciła się w ciemno, próbowała jak najdłużej trzymać emocje na wodzy. Ale czy nie każdy ma prawo czasem zaszaleć i nie myśleć o konsekwencjach ? Do tej pory żyła tylko pracą, nie miała stabilnego związku, nie żyła chwilą, tylko miała wszystko przemyślane. Ander bardzo dobrze grał, nie chciał zrazić Jasmine do siebie, starał się być jak najlepszą wersją dla niej ale czy na pewno to było tylko gra ? Relacja między bohaterami rozwijała się powoli ale chemia i napięcie między nimi było aż namacalne. Oboje byli napędzani zemstą ale czy uczucia nie będą przeszkodą ? Czy nawet najgorsze rzeczy można wybaczyć ? Czy po wszystkich wyjaśnieniach da się porzucić zemstę ? Czy dalej można brnąć w to uczucie ? Tego już dowiecie się, sięgając po tę pozycję. Zakończenie? Oj tego na pewno się nie spodziewałam, szczękę zbierałam z podłogi. Niebezpieczny dług to mieszanka dreszczyku emocji, napięcia, pragnienia, chęci zemsty, pożądania, kłamstw- na pewno nudy nie będzie. Przyjemnie spędzony czas ,polecam ♥
Wiecznie_z_ksiazka - awatar Wiecznie_z_ksiazka
oceniła na81 rok temu
Przyjemna nienawiść Angelika Łabuda
Przyjemna nienawiść
Angelika Łabuda
Emily Evans w wieku 6 lat została sierotą, jej rodzice zginęli podczas strzelaniny. Oprócz straty w rodzicach, zostaje pozbawiona dachu nad głową i najlepszego przyjaciela, i trafia na początku do domu dziecka. Przez lata zemsta kiełkowała się w niej i kiedy nadszedł czas postanowiła wyrównać rachunki za stratę rodziców. Wraca do San Diego, gdzie wszystko miało miejsce i jako Riley Roy podejmuje staż w kancelarii, w której właścicielem jest Cameron O'Connor, jej przyjaciel z dzieciństwa, i osoba na której chce dokonać zemsty. Riley myśli, że on nie podejrzewa, że jest tą Emily z dzieciństwa, lecz jest w dużym błędzie, gdyż odkąd otrzymał jej CV, i ujrzał na zdjęciu jej oczy, nie może przestać myśleć o niej i myśleć, że wreszcie ją odnalazł. Cameron nie chce na początku ujawnić swoich podejrzeń, gdyż zmieniła dane i sprawdzić czemu to zrobiła i jaki ma w tym cel.. Do czego dojdzie jeśli tych dwoje od zawsze dążyło się dużym uczuciem? Czy po tylu latach da się zapomnieć krzywdy? Czy miłość jest silniejsza od żądzy zemsty? Kto jest naprawdę winien śmierci rodziców Emily, i czy winni otrzymają zasłużoną karę po latach? Książka napisana jest w prosty sposób, ukazuje historię z dwóch perspektyw głównych bohaterów, dlatego bardzo dobrze się czyta i można bardziej zagłębić się w ich odczuciach. Mnie ich historia wciągnęła od samego początku, do tego lubię wątek hate-love, który jest tu zawarty. Dodatkowo jest on w świecie prawniczym, w którym są niebezpieczne interesy i chęć zemsty by wyrównać rachunki za krzywdy. Kto jeszcze nie czytał tej książki, to polecam 😉
Ewelina kolory_magicznych_ksiazek - awatar Ewelina kolory_magicznych_ksiazek
Jej porywacz. Nie opuszczaj mnie Anna Zaires
Jej porywacz. Nie opuszczaj mnie
Anna Zaires
Moje noworoczne postanowienie co do zmniejszenia liczby książek, które proszą o przeczytanie nabiera kształtów 🤣 Seria #twistme zbiera różne opinie. Porywacz, który rozkochuje w sobie a w dodatku zajmujący się rodzinnym biznesem nie do końca legalnym jest motywem znanym. Ale... No właśnie jest jedno ważne ale. Jest tu wątek BDSM. I to taki konkretny. Niespełna osiemnastoletnia Nora Leston podkochuje się w szkolnej gwieździe sportu. Kiedy nadchodzi długo oczekiwany moment pierwszego pocałunku wszystko przybiera zaskakujący obrót. Dziewczyna zostaje porwana przez mężczyznę, którego widziała zaledwie dwukrotnie w życiu. Julian Esguerra jest niczym widmo. Każdy wie kim jest,lecz nie istnieje żaden dokument potwierdzający to. Ma wobec Nory szeroko idące plany i nie cofnie się przed niczym by ją zniewolić. Rozpoczyna się gra, która niszczy a jednocześnie niesie ukojenie. Mroczne fantazje przeplatają się z wyimaginowanym pojęciem uczucia. Nie zabrakło niebezpieczeństwa,mafijnych układów, współpracy z najważniejszymi osobami w państwie. Relacja dosyć odważnie przechodzi na kolejne poziomy za sprawą wspomnianych upodobań głównego bohatera. Syndrom sztokholmski w klasycznym stylu,lecz pojawiające się nowe okoliczności znacząco zmieniają jego charakter. Nie będę streszczać wam każdej z nich,ale całość naprawdę wywarła na mnie ogromne wrażenie.
Zaczytana - awatar Zaczytana
oceniła na82 lata temu