Becz i dzwoń dzwoneczkiem
„Becz i dzwoń dzwoneczkiem” to kolaż z barwnych opowieści, których ks. Piotr Pawlukiewicz opowiada o sobie i ludziach spotkanych na przestrzeni życia. Porusza w nich ważne kwestie i nazywa problemy, którym stawiamy czoła na co dzień. Mówi o sprawach aktualnych i pewnie też bliskich każdemu: o wyzwaniach męskości i kobiecości, a także ich zderzeniu w związkach, o sposobach na poprawienie komunikacji między kobietą i mężczyzną, szczególnie w trudnościach wynikających z różnic płciowych; o akceptacji siebie, swojej historii i dotarciu do wnętrza swojego serca; o uwolnienia prawdziwego „ja” spod warstw przyzwyczajeń, stereotypów i codziennych słabości; o Maryi i jej wyjątkowości, z której całymi garściami możemy czerpać inspiracje do codziennego, prostego i pięknego życia; o tym, jak żyć w prawdzie, z podniesioną głową podejmując wyzwania, jakie stawia przed nami chrześcijaństwo.
Myślę, że nie trzeba polecać książki osobom znającym twórczość ks. Pawlukiewicza. Tym, którzy nie mieli z nią styczności - warto. Po prostu warto. Słowa, które docierają do głębi. Wielokrotnie słyszane - nabierają nowego znaczenia, zachęcają do zmiany, rozpoczęcia na nowo. Z poczuciem humoru, zrozumieniem ludzkiej natury, która w głębi zawsze dąży do Boga. Ksiądz Pawlukiewicz w jasny sposób potrafił na Niego nakierować. Wysłuchałam audiobooka, który jest formą nagranych słów samego autora. Polecam.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka, która zmienia perspektywę:) dobry pierwszy krok do duchowego oczyszczenia dla katolika
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWspaniała! Polecam każdemu, potrafi wzruszyć i rozśmieszyć na prawie każdej stronie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie wiem o czym to, pogubiłem się. Zbiór niepowiązanych ze sobą tekstów. Fakt, niektóre skłaniają do refleksji, ale czytało mi się ciężko. Nie znałem ks. Pawlukiewicza, może dlatego była to dla mnie trudna lektura.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKazania ks. Pawlukiewicza zebrane w książce. Lepiej jednak się słucha niż czyta.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPiękna, wartościowa książka. Jak wszystkie pozostałe ks. Piotra.
Piękna, wartościowa książka. Jak wszystkie pozostałe ks. Piotra.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNa maska seksistowska, szowinistyczna i szufladkująca wszystko, dzieląca rzeczy na czarne i białe. Nie mogę uwierzyć, że w XXI wieku wycina się lasy, żeby drukować takie grafomaństwo.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo i ja zadzwonię swoim dzwoneczkiem, bo warto!
To i ja zadzwonię swoim dzwoneczkiem, bo warto!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKazania, konferencje, rekolekcje ks. Piotra Pawlukiewicza były dla mnie zawsze wspaniałą inspiracją, aby iść dalej w życiu duchowym. Nie inaczej jest i tym razem. Konkretnie, po męsku, nie owijając w bawełnę.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJak dla mnie jedna z lepszych jego książek, a dla mnie dodatkowo ważna, w roku wielkich zmian. Polecam, ale też ostrzegam: nie będziesz tą samą osobą po jej przeczytaniu.
Rzeczywiście, ta książka się nie zamyka. Nie sposób odłożyć jej na później. Pochłania i porusza serca.