Akademia Jednorożców. Alina i Szept

Okładka książki Akademia Jednorożców. Alina i Szept autorstwa Julie Sykes
Okładka książki Akademia Jednorożców. Alina i Szept autorstwa Julie Sykes
Julie Sykes Wydawnictwo: Wilga Cykl: Akademia Jednorożców (tom 8) literatura dziecięca
literatura dziecięca
Akademia Jednorożców (tom 8)
Unicorn Academy: Arian and Whisper
2021-04-14
2021-04-14
Marta Mortka
Akademia Jednorożców to najlepszy rodzaj szkoły z internatem, gdzie uczniowie są połączeni w pary z niesamowitymi jednorożcami.

Alina uwielbia spędzać czas w Akademii Jednorożców i zajmować się swoim pięknym wierzchowcem o imieniu Szept. Ma tylko nadzieję, że różnice między nimi nie przeszkodzą im w stworzeniu więzi! Wszystkie zwierzęta opuszczają las, co wywołuje ogólny niepokój. Alina i Szept będą potrzebowali mnóstwa odwagi, aby ochronić swoich przyjaciół z Akademii i sprowadzić zwierzęta bezpiecznie do domu…

Kup Akademia Jednorożców. Alina i Szept w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Oceny książki Akademia Jednorożców. Alina i Szept

Opinie i dyskusje o książce Akademia Jednorożców. Alina i Szept

To książka która nazywa się Akademia Jednorożców "Alina i Szept" i jest jednym z lubianych przeze mnie cyklów książkowych. Bohaterka przeżywa emocjonującą przygodę ze swoim jednorożcem Szeptem. Ona po jakimś czasie odkrywa, że jej magiczny rumak ma uspakajającą i na krótko oswajającą magiczną moc. Ten jednorożec ma czerwono fioletową grzywę. Oznaką łączącej ich więź jest kosmyk włosów jeźdźca, który przybierze taki sam kolor jak grzywa i ogon rumaka.

Książka bardzo mi się podoba, bo jest w niej tak wiele magii.

"Alina i Szept" to ósmy tom serii i dotyczy kolejnego, nowego rocznika dzieci, które uczestniczą na zajęciach w Akademii. Niestety nie mieliśmy okazji przeczytać siódmego tomu, ale to nie przeszkadzało w odbiorze, ponieważ Autorka przypomina, co się działo w poprzednim. Alina lubi porządek, jest zorganizowana, przez co inaczej patrzy na swoje koleżanki, które różnią się od niej. Boi się, że będzie miała trudność z zaprzyjaźnieniem się z dziewczynkami z Sali Diamentowej. Zwierzęta zamieszkujące pobliski las opuszczają go, szukając schronienia między innymi w Akademii. Mieszkanki Sali Diamentowej będą szukały przyczyny tego zjawiska, aby zwierzęta mogły wrócić do swojego domu.

KOLEJNE PRZYGODY UCZENNIC AKADEMII JEDNOROŻCÓW WRAZ Z ZABARWIONĄ TĘCZĄ AKCJĄ!!!🌈🦄🦄 TYM RAZEM POZNAJEMY ALINĘ I SZEPTA🌈🦄✨ POLECAM 🏇🏻🏇🏻😘😊

21 użytkowników ma tytuł Akademia Jednorożców. Alina i Szept na półkach głównych
8 użytkowników ma tytuł Akademia Jednorożców. Alina i Szept na półkach dodatkowych

Czytelnicy Akademia Jednorożców. Alina i Szept przeczytali również

To nie wypanda Cynthea Liu
To nie wypanda
Cynthea Liu
TO NIE WYPANDA 🐼 #cynthealiu @wydawnictwo_olesiejuk 🐼🔴🐼🔴🐼🔴🐼🔴 „- Nie mogłam jej odciąć. - Mei popatrzyła na przyjaciółki. - Panda jest częścią mnie. Tak jak wy. Przepraszam Was” 🐼🔴🐼🔴🐼🔴🐼🔴 Cześć wszystkim! ☺️ Dziś targowe łupy mojej ekipy 📕 Widzicie ten cytat? 🥹 To właśnie moment, w którym serce się ściska. To chwila w której bohaterka, jednocześnie postawiła przyjaźń na równym stopniu ze sobą. To dowód na to, że odnalazła siebie i swoje miejsce- miejsce przy swojej niezawodnej nastoletniej paczce kumpelek. A ja bardzo lubię szczęśliwe zakończenia. Tym bardziej, jak po zamknięciu książki, słyszę tak wiele pozytywnych wniosków i pytań 🥹💕 Historia ta, opowiada o trzynastoletniej dziewczynce, która przechodzi przez etap dojrzewania, jest to jednak ciut inna sytuacja.. i bardziej PUSZYSTE przekraczanie granic dziecięcej beztroski ☺️ Zmiany wewnętrzne, walka z emocjami i spontanicznymi wybuchami, które na ogół przyprawiają do czerwoności, u Meilin objawiają się również czerwonym kolorem, tyle że nastolatka zamienia się w barwną PANDĘ 🐼 Naszą bohaterką próbuje pogodzić wiele rzeczy naraz. Rozdarta między zadowalaniem rodzicielki, a przyjaźnią… upycha w wolne miejsce, marzenia o koncercie popularnego zespołu muzycznego - 4⭐️town Jak zakończyć przekazywane z pokolenia na pokolenia klątwy? Jak przepędzić, niezdrowe rodzinne traumy? Jak zaakceptować i cierpliwie odkryć w sobie emocje i te złe i bolesne? TO NIE WYPANDA to bardzo wartościowa i rozwijająca książeczka! - zwłaszcza dla nastolatek, które właśnie robią pierwsze kroki w dorosłość 😊 Pokazana tutaj zajawka dziewcząt, w rozwoju kultury i życia muzycznego. To jak młodzi ludzie angażują się i ekscytują, artystami… aż chce się wrócić, do momentu, gdzie plakaty z Tokio Hotel, zajmowały całą ścianę przy łóżku 🤭😄 Przyjęliśmy pandę, na półkę z ulubionymi historiami i myślę, że długo tam zabawi 😁🤌🏼 Bawiła, śmieszyła, wzruszała i bardzo wciągnęła moich czytelników a także mnie 😉 #toniewypanda jest #doprzeczytania 🐼 #ksiazkadladzieci #pandaczerwona #emocje #dojrzewanie #dladzieci #ksiazka #książkoholik #czytamyzdziećmi #czytamyzdziewczynami #książkoweimpresje
do_przeczyt_Ania - awatar do_przeczyt_Ania
oceniła na1011 miesięcy temu
Akademia Jednorożców. Frania i Miodunka. Julie Sykes
Akademia Jednorożców. Frania i Miodunka.
Julie Sykes
To już ostatnia dawka recenzji książek o Akademii Jednorożców, które zachwyciły moje córki. Już same kolorowe okładki przyciągają dziecięcy wzrok, a treść dotycząca jednorożców, przyjaźni i wielu perypetii bohaterów pozwala na miłe, ale też pouczające, spędzenie czasu. "Frania i Miodunka" to dziesiąty tom Akademii Jednorożców, w którym Frania odkrywa sekretne pomieszczenie i tunel. Chce sprawdzić, gdzie on prowadzi. Szykuje także prezent dla swojego jednorożca tworząc wynalazek, który powinien się spodobać Miodunce. Niestety łączy się to z brakiem czasu dla przyjaciół i ukochanego jednorożca, co niekorzystnie wpływa na ich relacje. Książeczki napisane są prostym językiem, dzięki czemu treść jest zrozumiała i przejrzysta dla młodszych czytelników. Czarno-białe ilustracje dopełniają historie zapisane na kartach książek. Rozdziały są dość krótkie, a całość liczy nieco ponad 100 stron, więc czyta się bardzo szybko. Perypetie koleżanek z Sali Diamentowej dostarczają czytelnikowi nowych przygód, dzięki którym spędzą miło czas i będą mieli możliwość porozmawiania z rodzicami o emocjach i sytuacjach towarzyszącym bohaterkom. Moje córki są zachwycone i prawie codziennie sięgają po książeczki, by przynajmniej obejrzeć ilustracje i przypomnieć sobie o perypetiach w Akademii Jednorożców. My z czystym sumieniem polecamy.
Akademia Jednorożców. Oliwia i Śnieżynka Julie Sykes
Akademia Jednorożców. Oliwia i Śnieżynka
Julie Sykes
Poznajemy kolejne przyjaciółki, które mieszkają w Sali Szafirowej. Wyspa Jednorożców cały czas jest podatna na złą magię, która sprawia, że życie jednorożców i uczniów akademii może być zagrożone. W "Oliwii i Śnieżynce" zbliża się zakończenie roku szkolnego. Wszyscy się do niego przygotowują, ale niektórzy martwią się, że nie skończą szkoły, gdyż jeszcze nie nawiązali więzi ze swoimi jednorożcami. Taką osobą jest właśnie Oliwia. W dodatku Śnieżynka nadal nie odkryła swojej magii. Na Wyspie Jednorożców czyha niebezpieczeństwo i dziewczynka przekona się o tym na własnej skórze. Dziewczynki z Sali Szafirowej dzielnie trwają u boku swoich jednorożców, mimo niebezpieczeństwa, które dotyka ich co jakiś czas. Czy dowiedzą się, kto stoi za wydarzeniami, które miały miejsce na Wyspie Jednorożców? Tego dowiecie się tylko czytając tę serię. Przyjaciółki i jednorożce wyróżniają się odwagą i chęcią niesienia pomocy, czym są przykładem dla młodych czytelników. Każdego dnia zmagają się ze swoimi lękami, obawami, ale walczą z nimi u boku wspaniałych przyjaciół, którzy ich wspierają. Książeczki uczą, że nie powinno się nikogo zmuszać do tego, czego się boi lub nie ma na to ochoty. To my musimy przezwyciężyć ten lęk w odpowiednim dla siebie momencie, a jeśli jest ktoś, kto nas wpiera, tym lepiej i raźniej. Książeczki z "Akademii Jednorożców" czyta się z czystą przyjemnością, a każdy tom zwiastuje nowe przygody. Treść jest przejrzysta, ilustracje choć czarno-białe, są miłe dla oka. Zdecydowanie polecam!
Akademia Jednorożców. Liliana i Tancerz Julie Sykes
Akademia Jednorożców. Liliana i Tancerz
Julie Sykes
Poznajemy kolejne przyjaciółki, które mieszkają w Sali Szafirowej. Wyspa Jednorożców cały czas jest podatna na złą magię, która sprawia, że życie jednorożców i uczniów akademii może być zagrożone. "Lilianna i Tancerz" to piąte spotkanie z Akademią Jednorożców, w którym ponownie przyjdzie grupie przyjaciółek ocalić Wyspę Jednorożców. Tym razem wokół Błyszczącego Jeziora drzewa tracą liście. Zaśmiecają magiczne jezioro, co jest problematyczne. Lilianna cieszy się, że znalazła się w Akademii, ale boi się większej prędkości i skakania przez przeszkody na Tancerzu. Musi znaleźć w sobie odwagę, gdy przychodzi czas na ratowanie jeziora. Z każdym kolejnym tomem zbliżamy się do końca roku szkolnego. Poznajemy kolejne dziewczynki z Sali Szafirowej, które dzielnie trwają u boku swoich jednorożców, mimo niebezpieczeństwa, które dotyka ich co jakiś czas. Czy dowiedzą się, kto stoi za wydarzeniami, które miały miejsce na Wyspie Jednorożców? Tego dowiecie się tylko czytając tę serię. Przyjaciółki i jednorożce wyróżniają się odwagą i chęcią niesienia pomocy, czym są przykładem dla młodych czytelników. Każdego dnia zmagają się ze swoimi lękami, obawami, ale walczą z nimi u boku wspaniałych przyjaciół, którzy ich wspierają. Książeczki uczą, że nie powinno się nikogo zmuszać do tego, czego się boi lub nie ma na to ochoty. To my musimy przezwyciężyć ten lęk w odpowiednim dla siebie momencie, a jeśli jest ktoś, kto nas wpiera, tym lepiej i raźniej. Książeczki z "Akademii Jednorożców" czyta się z czystą przyjemnością, a każdy tom zwiastuje nowe przygody. Treść jest przejrzysta, ilustracje choć czarno-białe, są miłe dla oka. Zdecydowanie polecam!
Mopsik, który chciał zostać dynią Bella Swift
Mopsik, który chciał zostać dynią
Bella Swift
Każdy z nas się czegoś boi. No dobra, oprócz Willa Smitha w "1000 lat po Ziemi", ale to już mały szczegół. Nie da się jednak ukryć, że mopsiczce Peggy daleko od Willa Smitha zarówno jeśli chodzi o wygląd, jak i o ścieżkę kariery, a zatem i ona ma swój powód do strachu. Jest nim Halloween. Mopsik, który chciał zostać dynią? W tej części powinien być to raczej mopsik, który NIE chciał zostać dynią ;) Opiekunka małej Peggy, Chloe, nie może doczekać się Halloween. Jej mama urządza z tej okazji w swojej kawiarni imprezę, na którą mogą przyjść właściciele psów razem z pupilami - wszyscy w tematycznych strojach. Chloe, która przygotowała dla siebie i dla Peggy stroje dyń, nie może doczekać się imprezy. Tymczasem Peggy, która boi się czarownic, nietoperzy, zombie i duchów, najchętniej schowałaby się tego wieczora w szafie... może jeśli nikt jej nie znajdzie, nie będzie musiała iść z Chloe? Fioletowy tom przygód uroczej Peggy jest jednym z najlepszych, chyba zaraz obok "jednorożca". Bardzo wyróżnia się na tle pozostałych książeczek z tej serii i daje dzieciom wspaniałą lekcję. Uczy, że należy stawić czoła swoim lękom, a strach ma czasem wielkie oczy 👀 Nie jest to książka smutna, lecz dająca nadzieję, że można być tak dzielnym jak Peggy. Jej problem wcale nie wydaje się nam wielki, ktoś mógłby powiedzieć - wielkie rzeczy, strach przez halloweenowymi przebierańcami. Pamiętajmy jednak, że czasem takie małe strachy urastają do rangi wielkiego problemu, zwłaszcza u małych dzieci. Taką książeczką można wesprzeć je w pokonywaniu lęków, pokazać, że strach to naturalne uczucie, które nie musi nad nami zapanować. Nie będę się więcej rozpisywać - najprościej będzie, jeśli sami sięgniecie po tę książeczkę i zobaczycie, jaka jest urocza, a przy tym mądra. Polecam Wam z całego serca serię o rezolutnej Peggy, nie pożałujecie znajomości z tą psinką :) https://arnikaczyta.blogspot.com/2023/12/strach-ma-wielkie-oczy-bella-swift.html
Arnika - awatar Arnika
oceniła na81 rok temu
Pestka. Porzucony szczeniak Tina Nolan
Pestka. Porzucony szczeniak
Tina Nolan
Tina Nolan to autorka mało znana, choć jej książeczki na pewno zasługują na uwagę tych, którym nie jest obojętny los zwierząt ze schroniska. Pewien mężczyzna miał cztery szczeniaki. Trzy z nich postanowił wydać, miały w przyszłości pracować. Czwartego postanowił jednak sprzedać, gdyż trafiła mu się dobra oferta, a potrzebował pieniędzy. Ewa jednak od początku martwiła się, że to może nie być dobry pomysł. Czy miała rację? Czasem zdarza się, że bierzemy zwierzę dla dziecka, krewnego, a po pewnym czasie nie ma się kto nim zajmować. Wówczas oddaje się takie stworzenie do schroniska w najlepszym wypadku. W najgorszym wyrzuca się żywe zwierzęta, przywiązuje gdzieś do drzew, topi. Straszne. Nie mam pojęcia, jak można tak postępować. Warto przemyśleć dobrze swoją decyzję, zanim zdecydujemy się na zwierzę w domu. Książeczka została bardzo ładnie wydana. Przeznaczona jest dla młodzieży, ma dużą czcionkę oraz ilustracje wykonane ołówkiem. Te ostatnie na pewno są nietuzinkowe, nigdy wcześniej nie spotkałam się z taką kreską, bardzo mi się to podoba. Na końcu książeczki znajdują się dwie karty z danym zwierzątkiem, które można wymienić na bransoletki. ,,Pestka - porzucony szczeniak" to dziewiąty tom serii ,,Na pomoc zwierzakom" autorstwa Tiny Nolan, z którym warto się zapoznać. Każdą część można czytać oddzielnie, jednak ja lubię zapoznawać się z nimi po kolei. Są to idealne publikacje dla miłośników zwierząt. Moja ocena: 5,5/6
Kiti - awatar Kiti
44 maleńkie sekrety Sylvia Bishop
44 maleńkie sekrety
Sylvia Bishop
Książeczka dla dzieci, którą czyta się błyskawicznie, bo powiedzieć, że szybko to jak nie powiedzieć nic. 😁 Strona ucieka za stroną, dzięki dużej czcionce i licznym obrazkom, umilającym czytanie. 😍 Nie opowiem Wam o fabule, bo musiałabym zdradzić zbyt wiele. Podzielę się z Wami jednak tym, jakie przesłanie, według mnie, płynie z tej historii – nie warto kłamać, ale czasami kłamie się w dobrej wierze, więc dobrze jest umieć takim kłamcom wybaczać. Nie należy się przejmować opinią innych, bo każdy jest dobry w czym innym. Nie powinno się zmuszać do robienia czegoś tylko po to, żeby się przypodobać drugiej osobie i spełnić jej oczekiwania. I lepiej wyjaśniać sprawy wprost, niż przejmować się rzeczami „podsłuchanymi”. Tyle że to ja wyciągnęłam takie wnioski. Jestem dorosła i rozumiem, o co chodziło. Czy wyłapałyby to dzieci? Całkiem możliwe, jednak sądzę, że zmiana w bohaterach zaszła zbyt szybko. To było tak nagłe, że wręcz można to przeoczyć. Jeśli mama często zaprasza do domu kogoś, kogo sama nie lubi i kto trochę obraża jej córkę, to powiedzenie: „też jej nie lubię” jest dla mnie średnio jasnym przekazem. 🙄 Trochę mi zabrakło, trochę rzeczy chciałabym lepiej rozwiniętych, a nie tak powierzchownie poruszonych. Całą historię przyjemnie się przyswajało, ale zakończenie nadeszło jakoś tak szybko i niespodziewanie. Chciałabym ciut więcej. ☺️ PS Na plus tej książki są również elementy zaskoczenia, bo momentami człowiek snuł pewne domysły, a otrzymywał niespodzianki.
CarmenKa - awatar CarmenKa
oceniła na85 lat temu