Cyferkowa książka

Okładka książki Cyferkowa książka autora Alicja Krzanik, Anna Salamon, 9788310136466
Okładka książki Cyferkowa książka
Alicja KrzanikAnna Salamon Wydawnictwo: Nasza Księgarnia interaktywne, obrazkowe, edukacyjne
40 str. 40 min.
interaktywne, obrazkowe, edukacyjne
2021-03-24
2021-03-24
40 min.

Kup Cyferkowa książka w ulubionej księgarnii

Oceny książki Cyferkowa książka

OPINIE i DYSKUSJE o książce Cyferkowa książka

Dla mnie tylko dobra bo hmm numerki to ja znam.
Niemniej dobra książka dla dzieci to oprawa audiowizualna a ta książka trzyma klasę. Duży format i twardy karton.
Stworzyć książkę dla dzieci to trzeba być artystą plastykiem albo trzeba wyskoczyć z kasy...

Dla mnie tylko dobra bo hmm numerki to ja znam.

Ciekawa książka, która z jednej strony przybliża maluchom cyfry i liczenie do dziesięciu, a z drugiej - trochę mimochodem, przywołuje temat powiększenia się rodziny o nowe rodzeństwo. Można więc poćwiczyć trochę matematykę, a przy okazji porozmawiać o ewentualnym rodzeństwie, jeśli takowe jest w planie lub jego pojawienie się zbliża:)

Podobnie jak w "Literkowej książce" mamy tu ilustracje zrobione na szydełku. Mam wrażenie, że w pierwszej części były trochę lepsze, ale tutaj też sprawdzają się całkiem nieźle. Tutaj również strony z cyframi przeplatają się ze stronami z obrazkiem, wierszykiem i zadaniami do zrobienia, związanymi z obrazkiem.

Mój trzylatek był zainteresowany książką, więc jest ok. Chociaż ja czuję pewien niedosyt.

Podobnie jak w "Literkowej książce"...

Już literkowa książka nas zachwyciła.
Co z tego, że mój syn zna literki i cyferki i ma już prawie 6 lat. Co z tego, że sama też znam i jestem starsza :D Ta książka jest przepiękna tak jak jej poprzedniczka. Żywe, jasne kolory. przyjemne postacie.
I mimo tego, że zachwycałabym się książką o czymkolwiek z taką oprawą (zrobione na szydełku wszystko co jest w książce!) to skupmy się na cyferkach.
Niedużo tekstu, który jest rymowany. Cyfry od 0 do 10 i zaznaczenie, że jest więcej. Nie ma porównań cyferek do łabędzi, bałwanków itp (tak dzieci nie wolno uczyć). Przy każdej cyfrze jest przedstawiona odpowiadająca jej liczba przedmiotów.
Duże, kartonowe strony, spójna krótka i sensowna historyjka spinająca całość i walor edukacyjny. Coś świetnego.

Już literkowa książka nas zachwyciła.

28 użytkowników ma tytuł Cyferkowa książka na półkach głównych
10 użytkowników ma tytuł Cyferkowa książka na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Cyferkowa książka

Okładka książki Roślinkowa książka Alicja Krzanik, Anna Salamon
Roślinkowa książka Alicja Krzanik, Anna Salamon
Okładka książki Literkowa książka Alicja Krzanik, Anna Salamon
Literkowa książka Alicja Krzanik, Anna Salamon
Alicja Krzanik
Alicja Krzanik
Szczęśliwa mama dwójki dzieci. Autorka wierszy dla dzieci. Współpracuje m.in. ze „Świerszczykiem” oraz magazynem „Dzieci”. Kiedy akurat nie rymuje, wspina się po górach, czyta, maluje, gra na flecie poprzecznym lub tworzy biżuterię. Podczas pisania towarzyszą jej dwie rozmruczane kotki – poezja w najczystszej formie.

Cytaty z książki Cyferkowa książka

Dodaj cytat z książki Cyferkowa książka