Granta 148: Summer Fiction (08/2019)

Okładka książki Granta 148: Summer Fiction (08/2019) autorstwa Nuar Alsadir, Julia Armfield, Jem Calder, Te-Ping Chen, Matthieu Gafsou, Daisy Hildyard, Ben Lerner, Sara Majka, Magogodi oaMphela Makhene, David Means, Haruki Murakami, Adam O’Fallon Pierce, Thomas Pierce, Amor Towles
Haruki MurakamiBen Lerner Wydawnictwo: Granta Magazine Seria: Granta: The Magazine of New Writing czasopisma
czasopisma
Granta: The Magazine of New Writing
Granta 148: Summer Fiction (08/2019)
2019-08-01
2019-08-01
angielski
9781909889255
Our summer issue brings you the best new fiction from around the world. Featuring:

Ben Lerner
Sara Majka
Thomas Pierce
Adam O’Fallon Price
Jem Calder

Plus poetry from Nuar Alsadir, and a photoessay on transhumanism by Matthieu Gafsou with an introduction by Daisy Hildyard.

Kup Granta 148: Summer Fiction (08/2019) w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Oceny książki Granta 148: Summer Fiction (08/2019)

OPINIE i DYSKUSJE o książce Granta 148: Summer Fiction (08/2019)

7 użytkowników ma tytuł Granta 148: Summer Fiction (08/2019) na półkach głównych

Tagi i tematy do książki Granta 148: Summer Fiction (08/2019)

Haruki Murakami
Japoński pisarz, eseista i tłumacz literatury amerykańskiej. Ukończył dramat klasyczny na Wydziale Literatury Uniwersytetu Waseda w Tokio. W wieku 30 lat wydał swoją pierwszą powieść „Hear the Wind Sing” (1979). Po napisaniu wysłał ją na konkurs literacki, zajmując pierwsze miejsce i zdobywając nagrodę Gunzō. Kolejnymi utworami Murakamiego były: „Pinball, 1973” (1980) i „Przygoda z owcą” (1982). Te trzy utwory nazywane są Trylogią „Szczura”, od przydomka narratora. Następne książki: „Koniec świata i Hard-boiled Wonderland” (1985, nagroda Jun'ichirō Tanizaki),„Tańcz, tańcz, tańcz” (1988) i „Na południe od granicy, na zachód od słońca” (1992) ugruntowały jego pozycję jako pisarza, a także przyniosły mu sławę na Zachodzie, głównie w Stanach Zjednoczonych. Najnowsza, dwutomowa powieść nosi tytuł „Śmierć komandora” (2018). Książka „Mężczyźni bez kobiet” była nominowana w Plebiscycie Książka Roku 2015 lubimyczytać.pl w kategorii Literatura piękna.

Okładka książki Granta 152: Still Life (07/2020) Ken Babstock, Ann Beattie, Viken Berberian, Emma Cline, Teju Cole, Joe Dunthorne, Jenny Erpenbeck, Mark Haddon, Will Harris, Colin Herd, Michael Hoffmann, Joanna Kavenna, Rachel Long, Diana Matar, David Means, China Miéville, Adam Nicolson, Jason Ockert, Sigrid Rausing, Sam Sax, Leanne Shapton, Wiktoria Wojciechowska, Janine di Giovanni
Okładka książki Granta 140: State of Mind (08/2017) John Barth, Robert Coover, Rana Dasgupta, Joe Dunthorne, Charles Glass, Colin Grant, Joanna Hershon, Siri Hustvedt, Margo Jefferson, Han Kang, Jason Larkin, Tom Lee, Penelope Lively, Barry Lopez, Max Porter, Marcel Proust, Sigrid Rausing, Mary Ruefle, Jack Shenker, Danez Smith, Andrew Solomon, Ocean Vuong, Dara Wier

Cytaty z książki Granta 148: Summer Fiction (08/2019)

Dodaj cytat z książki Granta 148: Summer Fiction (08/2019)