- poradniki dla rodziców
- Pink (tom 1)
- 2020-08-25
- 2020-08-25
- Cześć, jestem Pink!
- Cześć, Pinku. Kim jesteś?
- Nie wiem.
- Jak to nie wiesz? Zastanów się chwilkę.
- Jestem taki jak wszyscy.
- Nie, jesteś unikalny.
Ty też jesteś unikalny, wiesz? Każdy z nas jest. Takiego drugiego Ciebie nie ma nigdzie na świecie. Dlatego jesteś jedyny i niepowtarzalny. Co nie znaczy, że idealny. Masz zalety i wady. Każdy z nas je ma. To one nas budują. One sprawiają, że jesteśmy wartościowi tacy, jacy jesteśmy. Tak jak Pink - Twój nowy przyjaciel.
Pink to mały stwór, który wciąż rośnie. Jest trochę nieśmiały i nie zawsze pewien, czy to, co myśli i czuje, jest dobre. Boi się swoich słabych stron, bo jeszcze nie wie, że powinien je zaakceptować. Zastanawia się, czy jest tak samo ważny jak inni. Obserwuje siebie i stara się ze sobą zaprzyjaźnić.
Pomóż Pinkowi uwierzyć w siebie, a wtedy on pomoże Ci zrobić to samo!
Kup Jesteś Ważny, Pinku! Książka o poczuciu własnej wartości dla dzieci i dla rodziców trochę też w ulubionej księgarni
Oceny książki Jesteś Ważny, Pinku! Książka o poczuciu własnej wartości dla dzieci i dla rodziców trochę też
426 użytkowników ma tytuł Jesteś Ważny, Pinku! Książka o poczuciu własnej wartości dla dzieci i dla rodziców trochę też na półkach głównych- Chcę przeczytać 212
- Dla dzieci 13
- 2022 10
- 2021 7
- Literatura dziecięca 4
- Dziecięce 4

OPINIE i DYSKUSJE o książce Jesteś Ważny, Pinku! Książka o poczuciu własnej wartości dla dzieci i dla rodziców trochę też
Wow
Wow
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzytałam mojemu synowi (5l) i razem robiliśmy ćwiczenia/zadania dotyczące każdego rozdziału. Książka świetnie sprawdzi się na zajęcia TUS. Różne emocje są omawiane w łatwy do zrozumienia dla malucha i przystępny sposób. Bardzo dobra pozycja zarówno dla młodszych (przedszkole) i starszych dzieci. Polecam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWspółczesny świat stawia nam wysoką poprzeczkę. STOP! Często to nie świat, ale my sami narzucamy sobie wydumane standardy, którym trudno sprostać. I w ten sposób sami negatywnie wpływamy na swoje poczucie wartości. Z podobnymi rozterkami mierzą się dzieci i to coraz młodsze. Z pomocą przyjść może Pink.
Kim jest Pink? To przyjazny stworek, który nie jest jeszcze świadom swoich zalet. Nie wie też, że nie ma ludzi bez wad i one także wpływają na to, że każdy z nas jest jedyny w swoim rodzaju i wyjątkowy...
Pink przeżywa różne sytuacje, które są dla niego wyzwaniem, ale też okazją do zdobycia nowych doświadczeń i poznania siebie. Każde dziecko, wraz z nim może powoli odkrywać, że nie tylko zalety i mocne strony stanowią o nas. Pink uczy akceptacji siebie jako całości. Jakie są najważniejsze przesłania płynące z tekstu?
💫każdy z nas ma swoje mocne strony
💫nie musisz być idealny, żeby być WYJĄTKOWYM
💫warto LUBIĆ SIEBIE takim, jakim się jest
💫błędy to normalna rzecz, ale warto się na nich UCZYĆ
💫próbuj NOWYCH RZECZY
W moim odczuciu dużą zaletą książki jest to, że każdy rozdział kończy zestaw ćwiczeń, który stanowi punkt wyjścia do rozmowy, ale także do samoanalizy i zastanowienia nad rzeczami, o których czasem trudno rozmawiać z dzieckiem, bo nie wiemy jak się do tego zabrać.
Książka jest też ciekawa pod względem graficznym. Ilustracje są przyjemne dla oka, imitujące odręczne rysunki. Zastosowano także zróżnicowane czcionki oraz kolory w tekście, dzięki czemu podkreślono szczególnie ważne kwestie.
📔Bez wątpienia "Jesteś ważny Pinku!" to obowiązkowa lektura dla rodziców i dzieciaków, które potrzebują wsparcia i zrozumienia, że są ważne, niepowtarzalne i wyjątkowe.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKim jest Pink? To przyjazny stworek, który nie jest jeszcze świadom...
wciągający
wciągający
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZdecydowanie to również książka dla rodziców... Trochę takie zrozumienie dziecka w pigułce na prostych przykładach z życia codziennego. Nagle okazuje się, że my też jesteśmy ważni...
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMondra książka lecz czasami może wydawać się nudna
Mondra książka lecz czasami może wydawać się nudna
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"Inni mogą mieć na Ciebie wpływ,
ale to Ty decydujesz jaki."
Bardzo wartościowa książka, wspierająca w budowaniu przekonań, które wzmacniają poczucie własnej wartości.
"Inni mogą mieć na Ciebie wpływ,
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toale to Ty decydujesz jaki."
Bardzo wartościowa książka dla dzieci, ale również dla rodziców. Dzieci mogą przeczytać, że można mieć wady i można je akceptować, nie należy wszystkiego zmieniać.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTa książka fajnie opowiada o emocjach.
(Polecam ją wszystkim dzieciom.)
Ta książka fajnie opowiada o emocjach.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to(Polecam ją wszystkim dzieciom.)
Mam chęć kupić tę książkę wszystkim swoim siostrzeńcom a jest ich siedmioro :)
Mam chęć kupić tę książkę wszystkim swoim siostrzeńcom a jest ich siedmioro :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSięgnęłam po książkę ze względu na polecenie terapeutki. Z pozoru książka dla dzieci (bardzo ważna!) a dorosłym przypomina podstawy życia i wiary w siebie :)