Wiek wojen

- fantasy, science fiction
- Bezimienna Opowieść (tom 2)
- 2020-08-17
- 2020-08-17
„A wojenny wiek niechaj pytanie – „Kto z siebie da więcej?” – zada! Niech każdy, kto jest z nami, w odpowiedź siebie wkłada!”
Okrutna wojna z organizacją Tajnych Baz zakończyła się klęską młodego imperium Pozawszechświata, jednak sam imperator Bezimienny Pierwszy zdołał zbiec z oblężonej stolicy i dzięki magicznemu artefaktowi – rozdzieraczowi wymiarów przedostać się do równoległego Starego Wymiaru. Ciesząc się bezpieczeństwem, poza zasięgiem ramion mrocznego cesarza, obmyśla plan zemsty i odzyskania utraconego domu. Jednak to nie koniec jego problemów… Świat mający stać się azylem stawia na drodze bohatera rozliczne wyzwania i przeciwności, zarówno te przyjemne, jak i straszne niespodzianki.
Czy wygnany władca przetrwa wielkie batalie wstrząsające Starym Wymiarem, jako ich świadek i uczestnik, w owych niespokojnych czasach nieustannie przepełnionych rozlewem krwi? Czy spełnią się jego życzenia? Czy odnajdzie miłość swojego życia? Czy odniesie zwycięstwo w walce z najstraszniejszym ze swoich wrogów i jak rozwinie się misja Boskiego wybrańca, którą przyszło mu wypełnić? „Wiek wojen” odpowie na każde z tych pytań.
Kup Wiek wojen w ulubionej księgarni
Oceny książki Wiek wojen
7 użytkowników ma tytuł Wiek wojen na półkach głównych- Chcę przeczytać 4