Arrow's Hell

Okładka książki Arrow's Hell autora Chantal Fernando, 9788381783194
Okładka książki Arrow's Hell
Chantal Fernando Wydawnictwo: NieZwykłe Cykl: Wind Dragons MC (tom 2) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
2015-01-01

Kup Arrow's Hell w ulubionej księgarnii

Oceny książki Arrow's Hell

OPINIE i DYSKUSJE o książce Arrow's Hell

Kolejna seksistowska część, opowiadająca o aroganckich i apodyktycznych samcach Alfa, którzy tylko potrafią rozkazywać i traktować kobiety jak g*wno. A one same są wcale nie lepsze. Głupie, łatwe, naiwne i żałosne. Nie szanują się, lubią być wyzywane. A szcztem ich ambicji jest być tzw "dziwką klubową". Jakoś to do mnie nie przemawia. Chyba już jestem na to za stara xd.

Na półkach: , , , , ,

Waniliowo....jak na klub MC to jest zdecydowanie zbyt waniliowo. Całość skupia się tylko na parze bohaterów...osobiście brakuje mi tła dla ich relacji....spraw klubowych, akcji....jakiejś iskry.
To drugi tom ....Arrow jest tu zdecydowanie najlepiej przedstawiona postacią choć tez autorka troszkę się gubi z wiekiem bohaterów i ich wcześniejszymi sprawami....brak spójności miedzy tomami niestety widać...
Anna....cóż, wkurzająca wiecznie nabuzowana i twarda łaska której nie polubiłam....

Taka średnia. Podobało mi się to, że Arrow był tajemniczy, wycofany, facet z przeszłością.
Zachowanie Anny na początku mi się podobało, wiedziała że chce Arrowa, że jej się podoba i walczyła o to. Potem było tylko gorzej. Jej dziecinne zachowanie w związku z tym co wyszło potem. Ucieczka. Niby nie oceniam i nie oskarżam go o to ale jednak strzelam fochem i nie wracam do niego. Trzyma go w niepewności mimo ze przyszedł do niej, wyznał szczerze co czuje, a to u niego rzadkość. Pokazał emocje i uczucia przed nią. A ona potrzebuje czasu, jakby czas miał tu cokolwiek zmienic. No nie ogarniałam jej myślenia. Zmarnowała kupę czasu, on wegetował bo nie mógł sobie z tym poradzić, a ona potem wraca do niego jakby nigdy nic. Żal mi go było.

Ale po drugiej stronie jest Anna siostra jego najlepszego przyjaciela Rake'a. Dlatego Arrow jej unika, nie chce przekraczać bariery mimo, że oboje mają na siebie ochotę i chcieliby być razem. Coś co blokuje Arrowa to przeszłość, zmaga się z tym, boli go to i boi się znów zaryzykować....

1352 użytkowników ma tytuł Arrow's Hell na półkach głównych
219 użytkowników ma tytuł Arrow's Hell na półkach dodatkowych

Chantal Fernando
Chantal Fernando
Mieszka w Zachodniej Australii. Jest autorką bestsellerowej serii "Resisting Love", "Maybe" i innych książek. Kiedy nie czyta, pisze lub nie oddaje się marzeniom, znajduje szczęście u swoich trzech synów i rodziny. Chantal kocha swoich fanów i chętnie odpowiada na ich wiadomości. Jej e-mail można znaleźć na jej stronie internetowej.

Money Man Terri E. Laine
Money Man
Terri E. Laine
"Miała twarz anioła i ciało, które skusiłoby samego diabła. Jak się później okazało, była grzechem, który smakował jak niebo." . "Money man" @terrielaineauthor to pierwszy tom z serii King Maker. Jest to kolejna książka, którą wylosowałam sobie w swoim słoiczku "stosu hańby". . Ej! To była naprawdę bardzo fajna historia. Zachwyciła mnie tak bardzo, że sama jestem w szoku. Książka zaczyna się w dość nietypowy sposób, ponieważ główna bohaterka przeżywa szybki numerek w toalecie, w sylwestrową noc. I już po takim wstępie wiedziałam, że będzie ciekawie. Nie byłam w stanie jej odłożyć, wkręciłam się na maksa. Skończyłam ją i miałam takie "jak dobrze, że mam kolejne rozdziały na półce". Oczywiście nie byłabym gdybym się od razu za drugą część nie zabrała. Nie sądziłam, że ta książka będzie taka dobra, ponieważ czytałam bardzo różne opinie na jej temat, ale mnie zachwyciła. . "Money man" to książka pełna namiętności, gorąca, porywająca i tajemnicza. To była taka intrygująca historia z świetnymi postaciami, z które łatwo było pokochać, a główny bohater zawróci w głowie nie jednej czytelniczce. Nie ukrywam, że ta historia nie raz spowodowała u mnie rumieńce na policzkach, a przecież takie książki nie są mi obce, ale to co stworzyła autorka... ufff jak gorąco! Terri wie co kobiety lubią najbardziej. . Nie chce się za wiele rozpisywać, żeby nie psuć wam "zabawy" z czytania, ale uwierzcie mi na słowo, pokochacie Kalena. Te jego gesty, słowa... Bailey to farciara. Nie jedna chciałaby być na jej miejscu. . No musicie sięgnąć po tę książkę, a ja się biorę za drugi tom, bo po takim zakończeniu muszę wiedzieć co się wydarzy dalej.
noswksiazce - awatar noswksiazce
Piekielny układ A.S. Sivar
Piekielny układ
A.S. Sivar
Po raz kolejny sięgnęłam po książkę A.S. Sivar i, jak się spodziewałam, autorka nie zawiodła mnie ani przez chwilę. „Piekielny układ” to historia pełna namiętności, tajemnic i niebezpiecznych układów, które mogą mieć dramatyczne konsekwencje. Fabuła skupia się na relacji głównych bohaterów, gdzie pożądanie i ryzyko idą w parze, a granice między dobrem a złem coraz bardziej się zacierają. Autorka doskonale buduje napięcie, wplatając w historię zarówno emocjonalne momenty, jak i sceny pełne ognia, które trzymają w napięciu do ostatniej strony. Tym, co szczególnie przyciągnęło moją uwagę, są silne i wyraziste charaktery głównych postaci. Stworzyła bohaterów z krwi i kości nie są to osoby bierne, które dają się nieść fali wydarzeń, lecz indywidualności o mocnych osobowościach, które potrafią walczyć o swoje. Ich wiarygodność sprawia, że emocje towarzyszące im w tej opowieści stają się jeszcze bardziej intensywne. Dzięki temu czytelnik nie tylko angażuje się w historię, ale również czuje, że każda decyzja i każde wypowiedziane słowo mają realne konsekwencje. Styl autorki jest lekki, a jednocześnie wciągający sprawia, że książkę pochłania się w błyskawicznym tempie. Każda strona dostarcza wielu emocji, a zakończenie sprawia, że ma się ochotę natychmiast sięgnąć po kolejną książkę spod pióra autorki. Z niecierpliwością wyczekuję kolejnej książki ‼️
zaczytana-milkaaa - awatar zaczytana-milkaaa
oceniła na101 rok temu
Namiętna nienawiść Agata Sobczak
Namiętna nienawiść
Agata Sobczak
Studia to dla Charlotte Nicholas ważny etap w życiu i ucieczka od przeszłości. Dziewczyna ma już plan na siebie, ale niestety nie przewidziała w nim jednego. JEGO. Brantleya Chavez, studenta ostatniego roku, który jest urodzonym przywódcą. Jego życiem jest prędkość, niebezpieczeństwo, tajemniczość i niezachwiana pewność siebie. Zderzenie tych dwóch silnych charakterów wywołuje nie tylko nienawiść wobec siebie, ale i dziką namiętność. Czy z takiej wybuchowej mieszanki uczuć może wyjść coś dobrego? Co przygotował dla nich los w nowym roku akademickim? Z racji mojej dłuższej przerwy i zastoju czytelniczego postanowiłam wrócić do książek, które obudziły we mnie pasje do czytania. Większość z nich znajdziecie już u mnie na SM, ale są jeszcze takie, które nie doczekały się publikacji mojej opinii. Jedną z nich jest debiutancka powieść Agaty Sobczak „Namiętna nienawiść". Tak jak kilka lat temu, tak i teraz książka dostarczyła mi intensywny miks emocji. Między bohaterami czuć iskry, a wzajemne przyciąganie jest silniejsze od nienawiści, które, komplikuje ich życia jeszcze bardziej. Bardzo podobała mi się ich kreacja. Silne charaktery, ostry język, nuta tajemniczości i to wszystko na tle niebezpiecznych wyścigów, nielegalnych walk, elementu mafijnego i wątku hate-love. Mimo iż jest tego sporo, to czyta się bardzo szybko i przyjemnie. Powieść pełna zwrotów akcji i niespodziewanych wydarzeń wciąga bez reszty, a bomba i zawrotne tempo, jakie przygotowała dla nas autorka, sprawią, że nie będziecie mogli się od niej oderwać. Zakończenie pozostawia czytelnika w zawieszeniu i lekkim niepokoju, więc czekam na ciąg dalszy. Polecam.
Czytam_bez_wstydu - awatar Czytam_bez_wstydu
Walcz o mnie Patrycja Różańska
Walcz o mnie
Patrycja Różańska
Sama historia z przeszłości Aleksa była dość ciekawa, ale tylko tyle Po pierwsze zbyt szybko między bohaterami doszło do zbliżenia, i nie można było poczuć tej chemii i zmiany relacji bo już było po wszystkim Po drugie jako że to romans to liczyłam że moment pierwszego seksu między nimi będzie jakoś fajnie przedstawiony i opisany dłużej niż kilka zdań. Zwłaszcza że to był dla Emily pierwszy raz z facetem i w sumie zostało to opisane po łebkach. Byle jak. Uważam że autorka nie przyłożyła się do tego co ważne w tego typu powieściach. A chciałabym choć raz w tej książce przeczytać coś pikantnego ze szczegółami, a nie ze poszli do sypialni, ściągnęli ubrania i na tym koniec. Dlatego ich relacja wydawała się taka nijaka, pomijając fakt tej agresj8, zazdrości czy zabroczosci ale już mogę to zrozumieć że Alex miał ciężkie dzieciństwo z ojcem tyranem a potem wojsko które zmienia ludzi, no i ta sytuacja z Lucasem. Także mogło mu to rzutować na dalsze życie i był jaki był, Emily też miała traumy z przeszłości, czuła się niekochana więc jak już ktoś ją pokochał i chronił to nie umiała mu odmówić i dala się sterować. Kolejna rzecz która mnie trochę dziwiła to to że Emily tak dbała o to co je i pije, żeby nie przytyć a chodziła na imprezy i upjjala się, a przecież wiadomo że alkohol tuczy i szkodzi.. sama sobie zaprzeczała a niby miała taką obsesję. Ogólnie czytało się szybko i było kilka fajnych scen, ale dużo brakowało w tej książce.
sylwusiek - awatar sylwusiek
Dymitr Roxie Rivera
Dymitr
Roxie Rivera
"Wtulona w jego pierś, czułam się całkowicie bezpieczna." Benita nie uważała się za piękność, była równocześnie krucha i uparta, delikatna ale i też silna. Nie miała łatwego życia. Nawet łatwo nie miała z bratem - Johnny. Ciągle wpadał w tarapaty, a nawet zaczął interesować się gangiem. Dymitr był kiedyś żołnierzem, służył w rosyjskich siłach specjalnych. Postanawia pewnego dnia wynająć mieszkanie u Benny. Byli dla siebie przyjaciółmi, tak naprawdę do czasu. Benny była bardzo uparta kobietą, gdy odrzuca kolejny raz propozycje sprzedania budynku, dowiaduje się, że jej życiu zagraża niebezpieczeństwo. Również między nią a Dymitrem zaczyna być namiętność. W końcu postanawia poddać się swoim uczuciom. To jak bardzo byli w sobie zakochani, to jak walczyli o siebie wzajemnie. Muszą stawić czoła wszystkim. "Dymitr. Jej rosyjski obrońca" to książka, która rozpala ogień. Miłość, namiętność, walka z niebezpieczeństwem. "Dla takiej miłości warto złapać za rogi samego diabła!" Między bohaterami iskrzy od samego początku, a gdy jednak mają odwagę wyznać sobie co czują - istny ogień.🔥 Autorka świetnie opisała historię bohaterów, wręcz zaciekawiła już pierwszymi stronami. Jestem ciekawa kolejnego tomu. Dymitr łatwo was wciągnie do swojego świata. "Wstrzymałam oddech, a jego wargi muskały moje - ten pocałunek był tak słodki i delikatny, że zaniemówiłam z wrażenia" Polecam! ❤️
reading_girl05 - awatar reading_girl05
Bentley Melanie Moreland
Bentley
Melanie Moreland
"Bentley" to pierwszy tom serii "Prywatne Imperium" autorstwa Melanie Moreland. Chociaż miałam już okazję czytać inne książki autorki i lubię tworzone przez nią historię, ta konkretna, przeleżała na mojej półce dość długo. Niestety jestem doskonałym przykładem książkowego zakupoholika, dlatego kupuję zdecydowanie więcej książek, niż jestem w stanie przeczytać, a nowości wydawnicze kuszą mnie do tego stopnia, że te starsze pozycje przeważnie trafiają na sam koniec mojej listy publikacji do przeczytania. I znając siebie, podejrzewam, że gdyby w lutowej edycji wyzwania #celowaniewczytanie nie pojawiła się kategoria "najdłużej zalegająca książka", "Bentley" dalej tkwiłby na półce nieprzeczytany. Seria "Prywatne Imperium" skupia się na losach trzech przyjaciół, którzy poznali się na uniwersytecie. Chociaż są młodzi, przystojni i bogaci, żaden z nich nie ma stałej partnerki. Czy uda im się znaleźć kobiety, które skradną ich serca? Oczywiście, ale żeby dowiedzieć się, jak do tego doszło i jaki był finał miłosnych przygód Bentleya, Aidena, Maddoxa i ich nowego współpracownika Reida, musicie sięgnąć po całą serię autorstwa Melanie Moreland, ponieważ każdy z tomów skupia się na innej parze. W pierwszej kolejności poznajemy losy Bentleya — prezesa BAM. Mężczyzna uchodzi za sztywnego i nielubiącego zmian człowieka, który zawsze podąża tą samą ścieżką. Jednak pewnego dnia los postanowił postawić na jego drodze wyjątkową kobietę. Emmy, bo o niej mowa, to zupełne przeciwieństwo Bentleya, ale nie od dzisiaj wiemy, że przeciwieństwa się przyciągają. Czy w świecie gdzie codziennie obraca się milionami dolarów, jest w ogóle miejsce na miłość i spontaniczność? Czy pomimo różnic Emmy i Bentley mają szansę na stworzenie głębszej relacji? Po odpowiedzi na te pytania odsyłam Was do lektury. Muszę przyznać, że pomimo iż historia jest dość przewidywalna i miejscami niedorzecznie śmieszna, przypadła mi do gustu. Czasami lubię sięgnąć po publikacje, które są tak nierealne, że rozbawiają mnie do łez. Dwa największe absurdy, które można znaleźć w tej książce to kwestia szybkości rozwoju relacji pomiędzy Bentleyem i Emmy. Oczywiście czasami nawet w realu zdarza się, że kogoś dosięgnie strzała amora i wszystko potoczy się bardzo szybko, ale w przypadku tej dwójki zdecydowanie nie powinno tak być. I nie chodzi tutaj o pożądanie, czy uczucia, które się między nimi pojawiły, ale o fakt, że Bentley otrzymywał pogróżki i prawie wszędzie chodził z prywatnym ochroniarzem, a zupełnie nie zastanowiło go, że nagłe pojawienie się w jego życiu dziewczyny może mieć drugie dno. Bynajmniej nie chodzi mi o to, że mógłby ją podejrzewać o to, że ma coś wspólnego z tą sprawą, ale myślę, iż każdemu normalnemu człowiekowi zapaliłaby się w głowie lampka, żeby chociaż nie zwlekać z ostrzeżeniem drugiej osoby o potencjalnym zagrodzeniu. Drugim absurdem jest oczywiście kwestia przegranych przetargów i wszystkiego tego, co wydarzyło się w związku z tą sprawą. Celowo nie posługuję się konkretami, żeby nie spoilerować tym, którzy jeszcze nie mieli okazji czytać tej historii, ale nie wiem, jak Bentley mógł nie wpaść na to, kto stoi za tym wszystkim! Przecież to było tak oczywiste, że kuło w oczy już od samego początku! Jednak, pomimo że "Bentley" nie jest literaturą wysokich lotów, z pewnością sięgnę po pozostałe tomy serii "Prywatne Imperium", ponieważ polubiłam tę przedziwną paczkę przyjaciół i jestem ciekawa ich dalszych losów.
Kantorek90 - awatar Kantorek90
Zdradliwy los Ana Rose
Zdradliwy los
Ana Rose
Książka pt. "Zdradliwy los" spod pióra Any Rose udowodniła mi, że wyrosłam z książek dla nastolatek – bo właśnie tak bym określiła ten gatunek 😅. To dość przewidywalna historia o dwójce młodych ludzi, którzy z różnych względów zostali tylko z jednym rodzicem. W końcu ojciec Shane'a i mama Avery poznają się i decydują wziąć ślub oraz zamieszkać wspólnie ze swoimi dziećmi. Avery i Shane mają więc wkrótce zostać przyrodnim rodzeństwem, lecz jest jeden problem – pałają do siebie złością. Młody chłopak stał się buntownikiem po śmierci matki, a fakt, że jego ojciec pragnie założyć nową rodzinę, jest dodatkowym zapalnikiem do złości, gdyż nie chce on, aby obca kobieta wkraczała w ich życie i zajęła miejsce ukochanej mamy. Gdy przypadkowo poznaje Avery – nie wiedząc jeszcze, że to córka partnerki jego ojca – ta wpada mu w oko i chłopak postanawia, że uwiedzenie pięknej blondynki, będzie jego kolejnym celem, jednakże nie jest to łatwe. Dziewczyna opiera się jego zalotom, szybko powstają sprzeczki i chłopak staje się jej wrogiem. Potem ich rodzice organizują uroczystą kolację, którą chcą zjeść w czwórkę, a przy okazji zapoznać ze sobą przyszłe rodzeństwo. Fakt, że ze wszystkich młodych chłopaków w Miami, to akurat Shane okazał się być przyrodnim bratem Avery, szokuje ją. Chłopak za to wpada na pomysł zawarcia pewnej umowy... Fabuła niestety nie wydaje mi się być oryginalna. W latach nastoletnich czytałam wiele podobnych historii na Wattpadzie – w tym popularną i moją ulubioną w tamtym czasie "Bad Friends" Aleksandry Negrońskiej, która bazowała na podobnej historii – więc nie było to dla mnie nic nowego. Mamy słoneczne Miami; nieco pogubioną i nieśmiałą Avery; popularnego bad boy'a Shane'a i jego bogatego ojca, posiadającego luksusową willę; w tle nielegalne wyścigi i nieodpowiednie towarzystwo, czyli dość często wykorzystywane w takich gatunkach motywy. Fabuła została poprowadzoną dobrze, ponieważ dozowała emocje. Podobało mi się też opisanie przeżyć postaci. Autorka na każdy etap tej historii poświęciła dużo czasu, nie pomijając żadnych odczuć obojga głównych bohaterów, bo mamy tu dwie perspektywy. Relacja hate to love została urozmaicona rozdziałami z większym dreszczykiem, czyli na przykład komplikacjami przy nielegalnych wyścigach, czy też wkroczeniem czarnego charakteru, mającego niecne plany, w życie Avery, dzięki czemu pod koniec książki jest więcej mroku, napięcia i niepewności, więc nie jest to typowy słodki romansik, przez co pewnie przypadnie do gustu większej liczbie czytelników. Ja bardzo doceniam opisy, które zawierały liczne, bardzo trafne porównania. W punkt podsumowywały dany moment w historii i były przyjemne w odbiorze ❤. Nie w moim guście natomiast było zachowanie Shane'a, które zostało opisane skrajnie – najpierw był bardzo ostry, nieliczący się z innymi, a potem szybko stał się łagodny, opiekuńczy, stawiający na pierwszym miejscu komfort partnerki. Moim zadaniem przydałoby się dodać coś po środku tego. Sceny intymne także nie do końca mi się podobały, ale to zdecydowanie kwestia gustu, zresztą jak wszystkie inne elementy, o których wspomniałam w tej recenzji 😊. Książka nie jest zła i nie odradzam Wam jej czytania, bo styl pisania autorki sam w sobie jest dobry, nie męczył mnie. Myślę, że najbardziej spodoba się osobom w wieku około 16 lat – ja sama mając tyle, pewnie byłabym nią zachwycona – lub po prostu osobom, które lubią taki klimat w powieściach 😁. Okładka bardzo mnie zachęciła do sięgnięcia po tę książkę i mimo, że spodziewałam się czegoś innego, to nie żałuję poznania tej fabuły, bo była fajną odskocznią i powrotem do kilku lat wstecz, gdy często czytałam tego typu powieści 😊❤.
Ladie Bookstagram - awatar Ladie Bookstagram

Cytaty z książki Arrow's Hell