Gdzie jesteś, Panie Precel?

Okładka książki Gdzie jesteś, Panie Precel? autora Marta Falkowska, 9788328134751
Okładka książki Gdzie jesteś, Panie Precel?
Marta Falkowska Wydawnictwo: Egmont Polska Cykl: Oto Tosia (tom 2) Seria: Konkurs im. Janusza Christy komiksy
48 str. 48 min.
komiksy
Oto Tosia (tom 2)
Konkurs im. Janusza Christy
2019-01-01
2019-01-01
48 min.

Kup Gdzie jesteś, Panie Precel? w ulubionej księgarnii

Oceny książki Gdzie jesteś, Panie Precel?

OPINIE i DYSKUSJE o książce Gdzie jesteś, Panie Precel?

Na półkach: , , , , , ,

Komiks fantasy , przygodowy dla dzieci z Klubu Świata Komiksów. Kontynuacja komiksu nagrodzonego w trzeciej edycji ,, Konkursu im. Janusza Christy na komiks dla dzieci’’. Jest to druga część Tosi.
Format duży. Miękka okładka ze skrzydełkami, częściowo lakierowana. Dobry , błyszczący papier. Scenariusz i rysunki Marta Falkowska. Wyraziste kolorowe ilustracje , duży druk.

Główną bohaterką jest Tosia i jej przyjaciel brytyjski kot Pan Precel.
Tośka to dziewczynka z ikrą, z pomysłami, pełna odwagi, pokonująca różne trudności. Mała wynalazczyni wykonywanych przez siebie projektów.

Pewnego wieczoru Tosia jak zwykle zajmuje się swoimi pomysłami i wprowadza je w czyn.
Wyrusza z Panem Preclem do lasu wypróbować działanie nowej broni zwanej procolotem.

,, Czy wiesz co jest lepsze niż solidna porcja poszukiwawczo-przygodowych opowieści?’’
Tosia
,, Powrót do domu na kolację, z dala od wysokiej trawy?’’
Pan Precel

Niestety Pan Precel nagle znika, tylko roznosi się pogłos ostatniego wydanego krzyku.
Tosia rusza na nocne poszukiwania przyjaciela.

Dokąd trafi Tosia?
Kogo spotka na swej drodze?
Czy odnajdzie Pana Precla?
Czy jest szansa ,że wrócą oboje do domu?

O Panu Preclu – Pan Nieznajomy.
,,Srebrnoszary, z podejrzliwym spojrzeniem, sarkastyczny i absolutnie bez poczucia humoru’’

Super teksty. Świetny humor.

Musicie sami przeczytać, by odpowiedzieć na powyższe pytania.
Polecam obydwie części dla dzieciaczków lubiących przygody i komiksy!
Uprzedzam jedynie , że pierwsza część była zdecydowanie lepsza jednak.

Fajny i zabawny komiks. Szybko się czyta. Polecam

Fajny i zabawny komiks. Szybko się czyta. Polecam

21 użytkowników ma tytuł Gdzie jesteś, Panie Precel? na półkach głównych
15 użytkowników ma tytuł Gdzie jesteś, Panie Precel? na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Gdzie jesteś, Panie Precel?

Okładka książki PAAtrzcie, co oni robią! Marta Falkowska, Adam Kołodziejski, V. Farina
PAAtrzcie, co oni robią! Marta Falkowska, Adam Kołodziejski, V. Farina
Okładka książki Dreszczyk #5 Pokryte łojem cuda z głębin Alisunki, Weronika Dobrowolska, Miko Dołhun, Marta Falkowska, Feliks Fundowicz, Jovolsky, Tomasz Kaczkowski, Tomasz Kontny, Kosmiczna ekspedycja kube, Błażej Kurowski, Jerzy Łanuszewski, Marta Michalik, Eśka Możejko, Mateusz Piątkowski, Joanna Rzepecka, Pies Sąsiada, robowizor9000
Okładka książki Warchlaki #8 Wakai inoshishi Ada Buchholc, Connie Colandrea, Drew Davis, Miko Dołhun, Marta Falkowska, Adrian Janus, Jovolsky, Paulina Kakuba, Tomasz Kontny, Kosmiczna ekspedycja kube, Anna Krztoń, Błażej Kurowski, Jacek Kuziemski, Agata Kwiatkowska, Kinga Olszańska, Mateusz Piątkowski, Zuzanna Podpora, Beata Pytko, Magdalena Rzepecka, Ithlini Ellyan Senah, Helena Smołka, Antoni Stanisz, Magda Szerszeń, Piotr Szulc, Megan Uosiu, Ewa Zaremba, Magdalena Zwierzchowska, kth, xuh
Okładka książki Warchlaki 5.2. Agnieszka Czachór, Eimmy, Marta Falkowska, Jovolsky, Anna Krztoń, Błażej Kurowski, Hanna Oloś, Natalia Reszka, Joanna Sępek, Sinsitra, SoupHA!, Pani Vega Vega
Okładka książki Stoned Age Marta Falkowska, Arkadiusz Klimek, Tomasz Leśniak, Piotr Marzec, Łukasz Mazur, Tomasz Niewiadomski, Piotr Nowacki, Piotr Rosner, Michał Śledziński, Bartosz Sztybor, Mateusz Wiśniewski, Filip Wiśniowski
Okładka książki Our Flag Means Zine. It’s a Safe Space Ship Marcin Bałczewski, Mar Bogdanis, Agnieszka Czoska, Marta Falkowska, Marta Furmanek, Aneta Izdebska, Jovolsky, Tomasz Kontny, LadyMilka, Mateusz Leszczyński, Małgorzata Lewandowska, Off the Books, Mikołaj Ostapiuk, Pararoo, Lysandre Pons, Joanna Roszak, Urszula Sarnowska, Michalina Targosz, Corelle Vairel, yooletchka, Anna “Snejpowa”
Okładka książki Zeszyty komiksowe #36: Tłumacząc komiksy Mar Bogdanis, Michał Borodo, Marta Falkowska, Dominika Gracz-Moskwa, Jakub Jankowski, Karol Jesiołkiewicz, Damian Kaja, Kasia Kamieniarz, Julia Korczyńska, Hubert Kowalewski, Paweł Łapiński, Eśka Możejko, Bartłomiej Nahajski, Tomasz Niewiadomski, Michał Olech, Carol Pimentel, Marcin Ponomarew, Francisco RodrÍguez, Anna Maria Sutkowska, Rafał Otoczak Tomczak, Vanitachi, Ada Wapniarska, Grzegorz Wawrzyńczak, Patryk Wójcik, Dennis Wojda, Federico Zanettin, Przemysław Zawrotny

Okładka książki Sisters #12: Nadciąga tornado Christophe Cazenove, William Maury
Sisters #12: Nadciąga tornado Christophe Cazenove, William Maury
Okładka książki Pszczółka Isabelle Arsenault, Kristen Hall
Pszczółka Isabelle Arsenault, Kristen Hall
Okładka książki Sisters #7: Spalone słońcem Christophe Cazenove, William Maury
Sisters #7: Spalone słońcem Christophe Cazenove, William Maury
Okładka książki Pamiętniki Wisienki - 1 - Skamieniałe zoo Joris Chamblain, Aurélie Neyret
Pamiętniki Wisienki - 1 - Skamieniałe zoo Joris Chamblain, Aurélie Neyret

Cytaty z książki Gdzie jesteś, Panie Precel?

Dodaj cytat z książki Gdzie jesteś, Panie Precel?