Tappi i Kocyk Mocyk

Okładka książki Tappi i Kocyk Mocyk autora Marta Kurczewska, Marcin Mortka, 9788381541046
Okładka książki Tappi i Kocyk Mocyk
Marcin MortkaMarta Kurczewska Wydawnictwo: Zielona Sowa Seria: TAPPI literatura dziecięca
literatura dziecięca
TAPPI
2019-01-01
2019-01-01

Kup Tappi i Kocyk Mocyk w ulubionej księgarnii

Oceny książki Tappi i Kocyk Mocyk

OPINIE i DYSKUSJE o książce Tappi i Kocyk Mocyk

"Tappi i kocyk kocyk" to ładnie zilustrowana książka jesienna pokazująca dzieciom, że warto pomagać, polecam.

#Wyzwanie LC 2024 na listopad: przeczytam książkę z pomarańczową okładką.

#Wyzwanie LC 2024 na listopad: przeczytam książkę z pomarańczową okładką.

✨ Czy kocyk może mieć magiczną moc? A może to my sami jesteśmy twórcami magii? 🧙‍♂️📖 Dziś opowiem Wam o niezwykłej książce, która przeniesie Was i Wasze dzieci do świata przygód - „Tappi i Kocyk Mocyk” autorstwa Marcina Mortki, wydanej przez Zieloną Sowę.

Kto z Was zna Tappiego? 🐻 Jeśli nie, to czas poznać tego sympatycznego wikinga, który w tej części zmierzy się z nowymi wyzwaniami! „Tappi i Kocyk Mocyk” to kolejna odsłona przygód, gdzie wiking i jego przyjaciele muszą poradzić sobie z tajemniczą zagadką związaną z niezwykłym kocykiem. Tappi, wraz z wiernym przyjacielem Chichotkiem, spotyka na swojej drodze małego przyjaciela, który zgubił coś bardzo cennego – magiczny kocyk. Ten przedmiot okazuje się kluczem do wielu przygód i wyzwań, którym będą musieli stawić czoła. Czy uda im się rozwikłać zagadkę Kocyka Mocyka? 🤔

Książka niesie ważne przesłanie o sile przyjaźni, empatii oraz o tym, że pomoc innym zawsze przynosi dobro. „Tappi i Kocyk Mocyk” pokazuje, że czasem to, co wydaje się zwykłe, może skrywać niezwykłą moc, jeśli tylko mamy odwagę w to uwierzyć.

Książka od razu podbiła nasze serca! Ciepły, pełen humoru styl Marcina Mortki sprawia, że dzieci z zaciekawieniem śledzą losy Tappiego. Mój syn od razu zaprzyjaźnił się z bohaterami, a samo poszukiwanie kocyka stało się świetnym pretekstem do rozmów o wartościach.

107 użytkowników ma tytuł Tappi i Kocyk Mocyk na półkach głównych
34 użytkowników ma tytuł Tappi i Kocyk Mocyk na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Tappi i Kocyk Mocyk

Okładka książki Salia i Zmrok Agnieszka Filipowska, Marcin Mortka
Salia i Zmrok Agnieszka Filipowska, Marcin Mortka
Okładka książki Młyn Przemek Corso, Tomasz Duszyński, Joanna W. Gajzler, Juan Gómez-Jurado, Aneta Jadowska, Magdalena Kubasiewicz, Jakub Małecki, Marcin Mortka, Hanna Szczukowska-Białys, Milena Wójtowicz
Marcin Mortka
Marcin Mortka
Autor powieści fantasy i książek dla dzieci, poszukiwacz spokoju, optymista, domator, gawędziarz, wielbiciel historii i ostrej muzyki. Oddany rodzinie i książkom. Od wielu lat próbuje zostać hobbitem. Od 2021 roku nakładem Wydawnictwa SQN ukazały się serie: Drużyna do zadań specjalnych, Straceńcy Madsa Voortena, oraz nowości Pas Ilmarinena, Maleficjum i Karaibska odyseja.

Okładka książki Rycerz, który nie chciał walczyć Helen Docherty, Thomas Docherty
Rycerz, który nie chciał walczyć Helen Docherty, Thomas Docherty
Okładka książki Przytulozaur Rachel Bright, Chris Chatterton
Przytulozaur Rachel Bright, Chris Chatterton
Okładka książki Siedem łóżek malutkiej popielicy Susanna Isern, Marco Somá
Siedem łóżek malutkiej popielicy Susanna Isern, Marco Somá
Okładka książki O Wilku, który chciał zmienić kolor Orianne Lallemand, Éléonore Thuillier
O Wilku, który chciał zmienić kolor Orianne Lallemand, Éléonore Thuillier
Okładka książki Koala, który się trzymał Rachel Bright, Jim Field
Koala, który się trzymał Rachel Bright, Jim Field
Okładka książki Najlepsza zupa na świecie Mar Ferrero, Susanna Isern
Najlepsza zupa na świecie Mar Ferrero, Susanna Isern
Okładka książki Gdy Pola się zgubi Magdalena Kozieł-Nowak, Gabriela Rzepecka-Weiß
Gdy Pola się zgubi Magdalena Kozieł-Nowak, Gabriela Rzepecka-Weiß

Cytaty z książki Tappi i Kocyk Mocyk