Policja - studium administracyjnoprawne

Okładka książki Policja - studium administracyjnoprawne autorstwa Bartłomiej Opaliński, Przemysław Szustakiewicz
Przemysław SzustakiewiczBartłomiej Opaliński Wydawnictwo: Elipsa nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
2013-01-01
2013-01-01
Z uwagi na poruszaną problematykę, niniejsza monografia kierowana jest do szerokiego grona odbiorców. Z powodzeniem trafi w ręce prawników, administratywistów oraz przedstawicieli innych dyscyplin naukowych, m.in. bezpieczeństwa wewnętrznego. Będzie stanowić również źródło naukowe i pomoc dydaktyczną w przygotowaniu do egzaminów i zaliczeń dla studentów prawa, administracji oraz nauk pokrewnych, którzy w ramach swoich specjalizacji chcą pogłębić wiedzę na temat funkcjonowania Policji. Mamy nadzieję,że wzbudzi również zainteresowanie u osób zatrudnionych w administracji rządowej, zwłaszcza w sektorze bezpieczeństwa. Nadto publikacja ta powinna być przydatnym narzędziem dla praktyków, ponieważ opisano w niej - z powołaniem na bogate orzecznictwo Europejskiego Trybunału Praw Człowieka, sądów administracyjnych oraz Trybunału Konstytucyjnego, jak również aktualną literaturę przedmiotu, których szczegółowy wykaz został ujęty w znajdującej się na końcu bibliografii - funkcjonowanie szeregu instytucji prawnych, z którymi podmioty te mają lub mogą mieć do czynienia.
Ta książka nie została jeszcze oceniona NIE MA JESZCZE DYSKUSJI

Bądź pierwszy - oceń książkę

Kup Policja - studium administracyjnoprawne w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Oceny książki Policja - studium administracyjnoprawne

OPINIE i DYSKUSJE o książce Policja - studium administracyjnoprawne

Tagi i tematy do książki Policja - studium administracyjnoprawne

Okładka książki Stulecie polskiej administracji. Doświadczenia i perspektywy Marian Banaś, Gracjan Barczyk, Paulina Bieś-Srokosz, Krystyna Celarek, Maciej Chorowski, Dorota Dąbek, Krzysztof Dobieżyński, Wojciech Drobny, Marek Fałdowski, Wojciech Federczyk, Anna Haładyj, Marek Jakubiak, Stefan Akira Jarecki, Bogumiła Kapusta, Krzysztof Kaszubowski, Helena Kisilowska, Grzegorz Kocot, Agata Kosieradzka-Federczyk, Anna Monika Kruk, Jarosław Kubiak, Marek Lisiecki, Krzysztof Madej, Leszek Murat, Karol Pachnik, Gawroński Piotr, Łukasz Regner, Piotr Ruczkowski, Magdalena Sieniuć, Krzysztof Sobieralski, Beata Springer, Robert Suwaj, Dominik Sybilski, Aleksandra Syryt, Piotr Szpunar, Przemysław Szustakiewicz, Hubert Szymczyk, Iwona Warchoł, Krzysztof Andrzej Wąsowski, Beata Wieczerzyńska, Przemysław Wilczyński, Jacek Wojnicki, Przemysław Wyganowski, Przemysław Zdyb, Tomasz Zdzikot
Okładka książki Udzielanie informacji przez administrację publiczną (teoria i praktyka) Katarzyna Golat, Grzegorz Rydlewski, Przemysław Szustakiewicz
Okładka książki Organy pomocy prawnej Przemysław Szustakiewicz, Jacek Zaleśny
Organy pomocy prawnej Przemysław Szustakiewicz, Jacek Zaleśny

Okładka książki Uwięzieni w grach relacyjnych. Jak wygrać bliskość Agnieszka Kozak, Zbigniew Rećko
Okładka książki Wojna, której nie chcemy. Ale czy jesteśmy na nią gotowi? Wojciech Kozioł, Bartłomiej Wypartowicz

Cytaty z książki Policja - studium administracyjnoprawne

Dodaj cytat z książki Policja - studium administracyjnoprawne