Babie lato

- literatura obyczajowa, romans
- Babie lato
- 2019-05-09
- 2019-05-09
Zmysłowa opowieść o kobietach, miłości, przyjaźni i przemijaniu…
Hanka, prawniczka po czterdziestce, wiedzie poukładane życie z mężem Markiem i dwoma dorastającymi synami w domu na jednym z warszawskich osiedli. Pewnego wrześniowego popołudnia w kawiarni w centrum miasta zauważa swojego męża czule witającego się z młodą, atrakcyjną brunetką. Na kilka miesięcy przed zaplanowanym ślubem Diana rozstaje się z narzeczonym. Na szczęście jest atrakcyjna i nigdy nie narzekała na powodzenie u mężczyzn. Właśnie w oko wpada jej nowa zdobycz: Marek jest bardzo przystojny, ma stanowisko i pieniądze. I bardzo się nadaje na nowego narzeczonego Diany...
Kup Babie lato w ulubionej księgarni
Oceny książki Babie lato
14 użytkowników ma tytuł Babie lato na półkach głównych- Przeczytane 8

OPINIE i DYSKUSJE o książce Babie lato
Przyjemna lektura dla kobiet. Autorka ma lekkie pióro, więc szybko się czyta.
Przyjemna lektura dla kobiet. Autorka ma lekkie pióro, więc szybko się czyta.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo fajna "babska" powieść o kobietach, miłościach, przyjaźniach, zdradach, rodzicielstwie. Do wzruszeń: śmiechu i płaczu. Polecam, ciekawa lekka lektura, ale dająca do myślenia nad życiem.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzyjemna opowieść na wolny wieczór czy wakacyjne odprężenie. Porusza, choć momentami ma w sobie sporo banału. Daje nadzieję i pokazuje, jak skomplikowane są koleje życia. "Babskie czytadło" na naprawdę fajnym poziomie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTa sama historia dwóch kobiet rozpisana na dwa głosy, na dwie perspektywy. Hanka to kobieta po czterdziestce, matka dwóch synów, żona Marka. Byłoby wszystko pięknie w jej świecie, gdyby w pewnej restauracji nie zobaczyłą meża czule witającego się z atrakcyjną, około 30letnia brunetką. Dobita wraca do domu, do Kuby i Kajetana grajaćego na komputerze.
Marek tłumaczy, że to headhunterka, która załatwiła mu włąśnie intratną pracę. Hanka oczywiscie wierzy w zapewnienia męza. no i zajmuje się kancelarią, choć nie odpuszcza prywatnego śledztwa.
Diana to włąśnie atrakcyjna brunetka, którą prawie przed ślubem zostawił narzeczony. na szczęście na brak powodzenia nie moze narzekac, więc stawia na nowy obiekt, dobrze sytuowanego Marka. Pragnie czym prędzej odciągnąć go od żony. Prosi o wybranie obrączek dla rodziców na 35 lecie ślubu. Po prostu chce ustawić sie w życiu.
Hanka znajduje dowody zdrady, wybiera się więc z Tamarą i Baśką na Sardynię, by odzyskać równowagę. A detektyw Domański ma prowadzić dalsze dochodzenie.
Jak to zwykle bywa, na Sardynii przężywa cudowny czas, jest emablowana przez przystojniaków, nawet ma ochotę na niezobowiązujący romans z młodszym parterem.
na szczęście wraz z kolejnym rozdziałąmi Oworuszko nadaje kilka bardziej sympatycznych rysów Dianie. Nie mamy standardowej młodej zdziry co po trupach dąży do celu, oklepany wątek miłosnego trójkąta ma kilka niestandardowych elementów. W pewnym momencie to Marek jest cynicznym facetem , który skutecznie manipuluje obiema kobietami. Jest słaby, niereforemowalny.
Nadzieję na nowe życie daje Hance oczywiście kobieca przyjażń z Tamarą. Niestety synowie , zwłąszcza Kuba daje jej popalic, choć Kajtek trzyma jej stronę.
Diana też ma kłopoty z Markiem. W koncu życie ma dla niej zbyt wiele niespodzianek, a Hanka odmienia swoje życie. nagle zaczyna budowac relację ... Fajna powieść w letnich klimatach, dodająca otuchy, że gdy zamykaja się jedne drzwi, pojawiają się inne możliwości.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMarek tłumaczy, że to...