Straszne legendy Hrabstwa Kłodzkiego i okolic

Okładka książki Straszne legendy Hrabstwa Kłodzkiego i okolic autora Norbert Grzegorz Kościesza, 9788381267397
Okładka książki Straszne legendy Hrabstwa Kłodzkiego i okolic
Norbert Grzegorz Kościesza Wydawnictwo: Ridero baśnie, legendy, podania
baśnie, legendy, podania
2018-01-01
2018-01-01

Kup Straszne legendy Hrabstwa Kłodzkiego i okolic w ulubionej księgarnii

Oceny książki Straszne legendy Hrabstwa Kłodzkiego i okolic

OPINIE i DYSKUSJE o książce Straszne legendy Hrabstwa Kłodzkiego i okolic

Cudowne opowieści. Przepiękne ilustracje.
Przypominają mi się legendy, które słyszałem kiedyś mieszkając w Niemczech.

Cudowne opowieści. Przepiękne ilustracje.
Przypominają mi się legendy, które słyszałem kiedyś mieszkając w Niemczech.

Prawie wszystko książki Kościeszy kupiłam na Targach Książki w Gdyni u Samowydawców. Tą musiałam znaleźć sama, bo jest tylko ebook na Legimi.
Ale było warto!
Piękne legendy z Ziemi Kłodzkiej. Ludzie i bogowie, stwory i niestworzone historie. W następnym roku jedziemy z moimi dziećmi i mężem właśnie w tamte góry, mam olbrzymią chęć zwiedzić wszystkie miejsca o których czytałem w tych legendach.

Ale było warto!

Czekam na drugą część!

Czekam na drugą część!

32 użytkowników ma tytuł Straszne legendy Hrabstwa Kłodzkiego i okolic na półkach głównych

Tagi i tematy do książki Straszne legendy Hrabstwa Kłodzkiego i okolic

Norbert Grzegorz Kościesza
Norbert Grzegorz Kościesza
Polski pisarz. Osobowość Roku 2019 w kategorii kultura, powiat białostocki. Pochodzi z Kudowy-Zdrój, obecnie mieszka pod Białymstokiem, z 6-letnim epizodem w okolicach Kraśnika. Żonaty, dwójka dzieci. Obecnie prowadzi własną działalność gospodarczą. Pisanie jest i było jego odskocznią od dnia codziennego. Początkowo pod pseudonimem prowadził dość poczytnego bloga "Życie męskim okiem". W 2017 r., wydał swoją pierwszą książkę „Legenda o czwartym Królu”, której nakład rozszedł się w tempie błyskawicznym. Jest byłym f-szem policji. Pracował w pionach prewencji (ruch drogowy, patrol, wykroczeniówka, a w końcu profos na PdOZcie- tzw. "dołek"). Służył na Lubelszczyźnie i Podlasiu, zaczynając od małego posterunku, poprzez komisariaty, a kończąc na dużej komendzie powiatowej i miejskiej. Poznał dobre i złe strony munduru, ludzi gotowych poświęcić życie za innych i tych, którzy za wszelką cenę chcieli awansować. Pozwoliło mu to napisać dwie bestsellerowe publikacje, z policją w roli głównej. Jedna z nich pt. „Folwark komendanta”, miała premierę 2 października 2019 roku. Ta książka wraz z publikacją „Psy Prewencji”, zostały nominowane na Książkę Roku 2019 w niezależnym plebiscycie Brakująca-litera.pl. W 2020 roku jego książka "Dzielnica cudów" otrzymała tytuł "Książka roku 2020" w niezależnym plebiscycie "Brakująca litera" . Ta sama publikacja otrzymała "Filiżankę Literatury" w 2021 roku od "Z espresso z książkami" . Sam autor otrzymał w 2021 r., tytuł "Osobowość literacka" na Festiwalu "Czas na książki" w Ząbkowicach Śląskich. W roku 2022 autor odebrał Nagrodę Artystyczną Burmistrza Wasilkowa za osiągnięcia w zakresie swej twórczości i działalność na terenie gminy. W grudniu 2025 roku, zajął pierwsze miejsce w konkursie literackim "U nas za stodołą" w Zamościu - nagrodzony przez kapitułę konkursu i samego mistrza Andrzeja Pilipiuka w Książnicy Zamojskiej. Dziś Norbert Grzegorz Kościesza jest autorem kilkudziesięciu baśni, legend oraz publikacji z dziedziny - literatury faktu, komedii, fantastyki oraz pierwszego w Polsce - "Polskiego poradnika kryzysowego". Nowe projekty i prace przewijają się przez jego pisarski warsztat, tak aby wybrać czytelnikom to co najlepsze. W wolnych chwilach poświęca się pisaniu, jest kucharzem i cukiernikiem amatorem, uwielbia zwierzęta. Przed wstąpieniem do policji uprawiał Sambo, kulturystykę, akrobatykę i Taekwondo. Po bardzo ciężkiej chorobie w czerwcu 2025 roku i wciąż trwającej rehabilitacji, powoli wraca do zdrowia, ćwiczy i odnawia swą dawną pasję jaką jest survival, preppering oraz bushcraft. Duże poczucie humoru autora i ciekawość świata sprawiają, że jest człowiekiem otwartym na nowych ludzi i wyzwania.

Okładka książki Klan Wölsungów Álvaro Marcos, Juan Carlos Moreno
Klan Wölsungów Álvaro Marcos, Juan Carlos Moreno
Okładka książki Nordyckie opowieści Agnes Ársól Bikowska, Kinga Eysturland, Emiliana Konopka, Anna A. Prorok
Okładka książki Hervör i bitwa Hunów Juan Carlos Moreno, Ignacio Gonzáles Orozco
Hervör i bitwa Hunów Juan Carlos Moreno, Ignacio Gonzáles Orozco

Cytaty z książki Straszne legendy Hrabstwa Kłodzkiego i okolic