Liga Niezwykłych Dżentelmenów: Burza

Okładka książki Liga Niezwykłych Dżentelmenów: Burza autora Alan Moore, Kevin O'Neill, 9788328197138
Okładka książki Liga Niezwykłych Dżentelmenów: Burza
Alan MooreKevin O'Neill Wydawnictwo: Egmont Polska Cykl: Liga Niezwykłych Dżentelmenów (tom 6) Seria: Mistrzowie Komiksu komiksy
komiksy
Liga Niezwykłych Dżentelmenów (tom 6)
Mistrzowie Komiksu
2019-12-04
2019-12-04
9788328197138
Paulina Braiter

Kup Liga Niezwykłych Dżentelmenów: Burza w ulubionej księgarnii

Oceny książki Liga Niezwykłych Dżentelmenów: Burza

OPINIE i DYSKUSJE o książce Liga Niezwykłych Dżentelmenów: Burza

Chociaż jest to jakiś miszmasz i wydaje się panować tu chaos to paradoksalnie ta część podobała mi się najbardziej

Tom 1 i 2 są mega, a tu dostajemy zlepek odrzutów z produkcji, jakby autor umarł, a wydawca zebrał niedokończona prace i próbował jeszcze jakiś pieniądz na tym ugrać. Co 2-4 strony mamy czarnobiałe wrzutki, historia poszatkowana. Beznadzieja

Na pewno lepsza od Czarnych akt. Autorzy zmniejszyli ilość tekstów do minimum i dali miks różnych stylów. Mamy tu w sumie łączące się trzy komiksy i satyrę na różne sytuacje z innych dzieł i na samą ligę. Aż szkoda, że to już się kończy , z drugiej strony chcąc czytać chronologicznie trzeba skakać po tomach całej serii, co jest trochę męczące i wymaga posiadania wszystkich w kolekcji. Z drugiej strony Burze można czytać na sam koniec i jednym ciągiem.

Zakończenie Ligi Niezwykłych Dżentelmenów jest zabawą konwencją komiksu. Jest tu ciągła zmiana stylu wszystkiego - kadrowania, narracji, kolorów, "papieru" - nawiązania do klasyki i niszowych publikacji (w szczególności brytyjskich) i domykanie wątków samej Ligi. Treść i intryga jest, ale chyba nie o dokończenie historii chodziło twórcom, ale o jakieś pożegnanie z medium i czytelnikami oraz oddanie hołdu twórcom, którzy ich inspirowali.

62 użytkowników ma tytuł Liga Niezwykłych Dżentelmenów: Burza na półkach głównych
37 użytkowników ma tytuł Liga Niezwykłych Dżentelmenów: Burza na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Liga Niezwykłych Dżentelmenów: Burza

Okładka książki Prosto z piekła Eddie Campbell, Alan Moore
Prosto z piekła Eddie Campbell, Alan Moore
Okładka książki Batman. Zabójczy żart. Człowiek, który się śmieje Brian Bolland, Ed Brubaker, Dough Mahnke, Alan Moore
Okładka książki Batman - The Killing Joke and Other Stories Mike Barr, Alan Moore, Jim Starlin
Batman - The Killing Joke and Other Stories Mike Barr, Alan Moore, Jim Starlin
Okładka książki Violator: The 1994 Collection Greg Capullo, Alan Moore, Bart Whitman Sears
Violator: The 1994 Collection Greg Capullo, Alan Moore, Bart Whitman Sears
Okładka książki Vigilante: Samozwańczy Stróż Prawa Jim Baikie, Alan Moore, Don Newton, Chuck Patton, George Pérez, Keith Pollard, Marv Wolfman

Okładka książki Saga o Potworze z Bagien. Tom Trzeci Alfredo Alcala, Alan Moore, John Totleben, Rick Veitch
Okładka książki Neonomicon Jacen Burrows, Alan Moore
Neonomicon Jacen Burrows, Alan Moore
Okładka książki Promethea. Księga druga Mick Gray, Alan Moore, J. H. Williams III
Promethea. Księga druga Mick Gray, Alan Moore, J. H. Williams III
Okładka książki Promethea. Księga pierwsza Mick Gray, Alan Moore, J. H. Williams III
Promethea. Księga pierwsza Mick Gray, Alan Moore, J. H. Williams III
Okładka książki Mister Miracle Mitch Gerads, Tom King