(Nie)zdobyta. Tom 1

- literatura obyczajowa, romans
- (Nie)zdobyta (tom 1)
- 2019-12-11
- 2019-12-11
Pierwszy tom romantycznej serii górskiej pełnej miłości.
Julka ma trzydzieści dwa lata i słabo płatną pracę dziennikarki w czasopiśmie dla kobiet. Kiedy redaktorka naczelna sugeruje, by napisała artykuł na chwytliwy temat (z przystojnym szejkiem, celebrytą, milionerem lub alpinistą w roli główniej) Julka zaczyna zbierać materiały na temat polskich himalaistów.
Niebawem natrafia na informację o ekscentrycznym Jeremim Jansonie (zwanym JJ),który wydaje się być idealnym tematem na artykuł. Planuje on bowiem jako pierwszy człowiek w historii zdobyć zimą szczyt K2, i to solo, co jest istnym szaleństwem.
Wydawnictwo podchwytuje temat i proponuje dziennikarce duży budżet na napisanie reportażu. Jest jednak jeden warunek – Julka musi wziąć udział w wyprawie organizowanej przez JJ-a i dojść do bazy pod K2. Ona – która nie ma pojęcia o alpinizmie, nie znosi zimna i jest w słabej kondycji fizycznej. Jednak największy problem tkwi w tym, że Janson jest outsiderem i wcale nie chce zostać bohaterem książki.
Czy uda jej się przekonać nieustępliwego himalaistę do wspólnej wyprawy?
To wyzwanie okaże się ciężką próbą sił, i to nie tylko fizycznych. Julka nie zdaje sobie sprawy, że najtrudniej jednak będzie opanować silne przyciąganie, które narasta między nią a intrygującym Jansonem.
Link do zwiastuna powieści.
Kup (Nie)zdobyta. Tom 1 w ulubionej księgarni
Oceny książki (Nie)zdobyta. Tom 1
2784 użytkowników ma tytuł (Nie)zdobyta. Tom 1 na półkach głównych- Przeczytane 1 945
- 2020 63
- 2020 51
- Legimi 38
- 2021 35
- 2022 29
- 2019 22

OPINIE i DYSKUSJE o książce (Nie)zdobyta. Tom 1
Czytałam te książki kilka lat temu i pamiętam je doskonale . Pamiętam , bo były miernie , grafomańsko napisane , wykreowane postacie były infantylne a sama akcja naiwna, przewidywalna, miałka i po prostu nudna . Z górami coś wspólnego ma tylko okładka . Książki dla licealistek albo tzw pensjonarek . Wybaczcie szczerość drogie fanki talentu autorki.. Po prostu nie rozumiem zachwytów nad tą 2 tomową historią.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLekka, wesoła, przyjemna.
Lekka, wesoła, przyjemna.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to„(Nie)zdobyta” to intensyjna, pełna emocji historia o pożądaniu, wolności i przekraczaniu własnych granic. Autorka mistrzowsko łączy namiętność z niebezpiecznym klimatem gór, tworząc opowieść, od której trudno się oderwać. Bohaterowie są barwni, pełni sprzeczności i przyciągają się jak magnes, a napięcie między nimi czuć praktycznie na każdej stronie. To idealna książka dla fanów gorących, ale też poruszających romansów z nutą adrenaliny.
„(Nie)zdobyta” to intensyjna, pełna emocji historia o pożądaniu, wolności i przekraczaniu własnych granic. Autorka mistrzowsko łączy namiętność z niebezpiecznym klimatem gór, tworząc opowieść, od której trudno się oderwać. Bohaterowie są barwni, pełni sprzeczności i przyciągają się jak magnes, a napięcie między nimi czuć praktycznie na każdej stronie. To idealna książka dla...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNigdy nie oceniam książek na 10 ale tym razem 10 jest zasłużona. Słuchałam audiobooka (lektorka rewelacyjna) i od razu kupiłam książki. I tu niespodzianka - audiobook ma krótką kontynuację powieści, czego nie było w książkach.. Po prostu uwielbiam Julkę i Jeremiego. Cudowna, przezabawna komedia romantyczna. Oj, uśmiałam się - momentami aż płakałam ze śmiechu!!!! Dużo "pikantnych scen", które o dziwo nie są wulgarne. Czuć chemię między bohaterami. Świetnie poprowadzone główne postacie. I temat ważny. Polecam :) Cudowna komedia romantyczna z dużą dawką erotyzmu.
Nigdy nie oceniam książek na 10 ale tym razem 10 jest zasłużona. Słuchałam audiobooka (lektorka rewelacyjna) i od razu kupiłam książki. I tu niespodzianka - audiobook ma krótką kontynuację powieści, czego nie było w książkach.. Po prostu uwielbiam Julkę i Jeremiego. Cudowna, przezabawna komedia romantyczna. Oj, uśmiałam się - momentami aż płakałam ze śmiechu!!!! Dużo...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo była literacka uczta, która od pierwszych stron porwała mnie bez reszty! Zżyłam się z bohaterami tak mocno, że miałam wrażenie, iż są moimi dobrymi znajomymi - polubiłam ich natychmiast i kibicowałam każdemu słowu, każdej decyzji, każdej ich kłótni i żartowi.
Fabuła jest świetnie skonstruowana, pełna zwrotów akcji, a dialogi… Och, dialogi! Niejednokrotnie doprowadzały mnie do tak głośnego, niekontrolowanego śmiechu, że sąsiedzi pewnie zastanawiali się, co tam się dzieje. A kiedy akurat odkładałam książkę, towarzyszył mi… ogrom fantazji (którym, przyznam, mój narzeczony cieszył się najbardziej 🤭).
Uwielbiam poczucie humoru Melissy Darwood i jej świeży, błyskotliwy pomysł na tę historię. A wisienką na torcie było pozytywne zaskoczenie na końcu, gdy losy J&J splotły się z Marią i Janem z serii Mój Szef - duet, którego również uwielbiam i którego poznałam jako pierwszego.
„Niezdobyta” to powieść pełna lekkości, namiętności i humoru, która sprawia, że czytelnik nie tylko świetnie się bawi, ale i… rozmarza. Polecam każdemu, kto pragnie historii z charakterem i bohaterami, do których chce się wracać!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toFabuła jest świetnie skonstruowana, pełna zwrotów akcji, a dialogi… Och, dialogi! Niejednokrotnie doprowadzały...
Julka Kabat jest trzydziestodwulatką z przeciętnym życiem i kiepsko płatną pracą dziennikarki, dostaje od redakcji zadanie: napisać felieton o "niedostępnych mężczyznach" – celebrytach, milionerach lub himalaistach. Wybiera tego ostatniego – Jeremiego Jansona (zwanego JJ),który planuje jako pierwszy człowiek w historii samotnie zdobyć K2 zimą. Redakcja zgadza się wesprzeć książkę, ale stawia warunek: Julka musi towarzyszyć JJ-owi aż do bazy pod K2. Między nimi nawiązuje się napięcie, a początkowa niechęć przeradza się w silne przyciąganie. Jak zakończy się ich wspólna wyprawa?
Bosko mi się tę książkę czytało. Od prześmiesznych dialogów, po interesujące górskie wątki. Duet JJ również był ciekawie rozpisany i bardzo fajnie czytało mi się ich wzajemnie przekomarzania i wspólne romantyczne sceny. Chemia między nimi była pociągająca i zachwycająca. Ode mnie 8/10.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"(NIE)ZDOBYTA" - Cykl: (Nie)zdobyta (tom 1) - MELISSA DARWOOD
I wydawało by się, że to cała opowieść tej serii, o nie...nie, to dopiero początek fascynująco opisana historia z pięknymi widokami, erotycznymi scenami i smaczkiem, którego brakuje w jakiejkolwiek innej książce.
Julka to główna bohaterka, która ma zrobić wywiad co podbije serca czytelników. Nie chce robić banalnych, zwykłych o zwykłych ludziach. Chce coś napisać co porwie czytelników. Tak wpda na pomysł napisania najpierw artykułu, a później ...no właśnie... co później?
Trafia na człowieka o powściągliwej osobowości, J.J ( czyt Dżej Dżej) stroni od ludzi, szczególnie od kobiet, nie chwali się swoimi osiągnięcia, choć ma ich sporo. Kiedy się nie wspina pracuje przy wycince drzew i nawet ma swoją ekipę, której jest szefem. Ma poukładany świat i nagle w tym świecie pojawia się ona, nachalna dziennikarka, Julia. Jak to się potoczy niby można się domyślić, ale że aż tak....książka wciąga jak wir na niebezpiecznej rzece to już mniej jest do domyślenia się. Autorka prowadzi nas przez opowieść pełną emocji, wydarzeń, nieoczekiwanych zwrotów akcji i aury nienawiści i miłości.
Mogłabym się pokusić o opis każdej części osobno, ale te tomy pierwszy , drugi plus dopiska jest tak spójne, że cokolwiek napisać więcej to ujawnienie fabuły, to spojlerowanie, to zabranie rozkoszy z czytania i poznawania losów Julki i J.J. Nie zrobię tego. Jedynie dam ten sam opis do każdej części, bo części jest 2 i pół, Dopisany epilog na samym końcu w wznowieniu jest sztosem. Czytajcie albo najlepiej słuchajcie pasjonującej historii by dowiedzieć się kto czy co jest "(NIE)Zdobytą""(NIE)ZDOBYTA" - Cykl: (Nie)zdobyta (tom 1) - MELISSA DARWOOD
Julka to główna bohaterka, która ma zrobić wywiad co podbije serca czytelników. Nie chce robić banalnych, zwykłych o zwykłych ludziach. Chce coś napisać co porwie czytelników. Tak wpada na pomysł napisania najpierw artykułu, a później ...no właśnie... co później?
Mogłabym się pokusić o opis każdej części osobno, ale te tomy pierwszy , drugi plus dopiska jest tak spójne, że cokolwiek napisać więcej to ujawnienie fabuły, to spojlerowanie, to zabranie rozkoszy z czytania i poznawania losów Julki i J.J. Nie zrobię tego. Jedynie dam ten sam opis do każdej części, bo części jest 2 i pół, Dopisany epilog na samym końcu w wznowieniu jest sztosem. Czytajcie albo najlepiej słuchajcie pasjonującej historii by dowiedzieć się kto czy co jest "(NIE)Zdobytą".
"(NIE)ZDOBYTA" - Cykl: (Nie)zdobyta (tom 1) - MELISSA DARWOOD
OCENA 10/10
65/25 (06/05) ) Obyczaj 61/25 EROTYK 04/25
ILOŚC STRON: 290
DATA I WYDANIA: 19.11.2019 r
1. czas przewidziany czytania: 4 h 50 min.
2. Czas słuchania:06 h 20 min
Lektorzy : Magda Karel
Anastazja
skończona 26.05.2025 (słuchana)
"(NIE)ZDOBYTA" - Cykl: (Nie)zdobyta (tom 1) - MELISSA DARWOOD
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZastanawialiście się czy ktoś kto nigdy się nie wspinał może nagle to pokochać? Czy ktoś kto nigdy nie myślał, że może kochać człowieka, którzy ryzykuje i wspina się i chcieć z nim być?
O kurcze, ja słuchałam akurat audiobooka. Książka niesamowita, wciągając. Przedstawiony jest romans dwojga ludzi, których ciągnie do siebie już podczas pierwszego spotkania. Napięcie, które ich ogarnia, ten przyciągający magnetyzm, to się czuje. Wszystko przeplatane jest wspinaczką górską, nie tylko naszymi tatrami. Chociaż jak ktoś lubi góry tak jak ja z przyjemnością zdobywa szczyty z bohaterami. Może nie jest to ambitna lektura ale znakomicie się przy niej odpoczywa. Polecam!!!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDawno nie czytałam lepszej książki.
Cudowne zwroty akcji.
Historia która pokazuje nam jak przezwyciężać swoje możliwości i piąć się na szczyt. DOSŁOWNIE!
Gwarantuję, że ciężko będzie wam się od niej oderwać.
Dawno nie czytałam lepszej książki.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCudowne zwroty akcji.
Gwarantuję, że ciężko będzie wam się od niej oderwać.
Świetna historia, pełna śmiesznych sytuacji i dowcipna.
Świetna historia, pełna śmiesznych sytuacji i dowcipna.