Ostatnie dzieciaki na Ziemi

Okładka książki Ostatnie dzieciaki na Ziemi autora Max Brallier, 9788376867861
Okładka książki Ostatnie dzieciaki na Ziemi
Max Brallier Wydawnictwo: Jaguar Cykl: Ostatnie dzieciaki na Ziemi (tom 1) literatura dziecięca
literatura dziecięca
Ostatnie dzieciaki na Ziemi (tom 1)
The last kids on Earth

Sigma. Rel!

Sigma. Rel!

Jedna z najlepszych książek jakie przeczytałem

Jedna z najlepszych książek jakie przeczytałem

Okazuje się, że w mieście ostał nie tylko najlepszy przyjaciel Jacka, ale także jego największy szkolny wróg. Biorąc pod uwagę, że jest to apokalipsa, każdy z nich ma obecnie czystą kartę i cała trójka łączy siły, by uratować czwartego ucznia z ich klasy. Tenże jest uwięziony w szkole. Problem w tym, że jest otoczony przez hordę ucznio-zombiech. Właściwie powinnam napisać otoczona, bo to dziewczyna. Ale czy rzeczywiście będzie to panna w opałach, czekająca na księcia i jego bandę giermków?
Ta seria jest niesamowita! Książki są pełne zabawnych ilustracji i karykatur postaci, co naprawdę dodaje humoru. Dużo akcji, zabawne sytuacje. Chociaż dzieci walczą z potworami, nacisk kładziony jest na ich relacje, rozwiązywanie problemów. W żadnej scenie książki nie są przerażające. Nie trzeba się więc martwić, że nocami będą śniły się czytelnikom, małym czy dużym, hordy zżerających mózgi umarlaków. Każda potencjalnie straszna scena zawsze przełamana jest humorystycznym akcentem, rozładowując świetnie napięcie. Naprawdę podoba mi się ta seria. Pokazuje pracę zespołową dzieci, wsparcie, jak sobie radzić, gdy się nie zgadzasz, a także jak planować z wyprzedzeniem, by nie zostać zaskoczonym przez niesprzyjające zdarzenia.
Więcej na https://konfabula.pl/ostatnie-dzieciaki-na-ziemi/

73 użytkowników ma tytuł Ostatnie dzieciaki na Ziemi na półkach głównych