Nieczyste więzy

Okładka książki Nieczyste więzy autorstwa K.N. Haner
Okładka książki Nieczyste więzy autorstwa K.N. Haner
K.N. Haner Wydawnictwo: Znak Literanova Cykl: Nieczyste (tom 1) Seria: Między słowami literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Nieczyste (tom 1)
Między słowami
2019-09-04
2019-09-04
Gdy miłość staje się obsesją, nie można się już zatrzymać

Claire czuje, że nigdy nie poradzi sobie z piętnem, które nosi w sobie od dzieciństwa. Jest zbyt krucha, bezradna, inna niż wszyscy. Staż w prestiżowej firmie to dla niej życiowa szansa. Podobnie jak doktor Douglas, świetny i szanowany terapeuta, głęboko skrywający własne mroczne sekrety. Tylko on doskonale rozumie, czym jest walka z własnymi demonami.
W jego szarozielonych oczach Claire odnajduje ten sam ogień, który spala ją samą. Oboje podejmują mroczną grę, w której obezwładniająca namiętność i bezwzględna manipulacja prowadzą na samo dno piekła. Doktor kontroluje każdy ruch dziewczyny. A może tylko mu się wydaje, bo wciąż nie wiadomo, kto rozdaje karty w tym niedozwolonym układzie…

Pierwszy thriller KRÓLOWEJ DRAMATÓW!

Kup Nieczyste więzy w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Nieczyste więzy

Oceny książki Nieczyste więzy

OPINIE i DYSKUSJE o książce Nieczyste więzy

Nie podoba mi się ta historia, więc odpuszczam przy 100str. Szkoda czasu.

Nie podoba mi się ta historia, więc odpuszczam przy 100str. Szkoda czasu.

Erotyk, który ujawnia najmroczniejsze aspekty natury ludzkiej. Czyta się szybko. Nie polecam miłośnikom Ani z Zielonego Wzgórza. Ocieka erotyką w najbardziej wyuzdanej postaci.

Główna postać kobieca w moim odczuciu zbyt dziecinna jak na doświadczenia swojego zycia.

1132 użytkowników ma tytuł Nieczyste więzy na półkach głównych
215 użytkowników ma tytuł Nieczyste więzy na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Nieczyste więzy

K.N. Haner
K.N Haner, pseudonim polskiej autorki Katarzyny Nowakowskiej, która zaczęła publikować w 2015 roku. Tworzy powieści erotyczne oraz romanse, ale w jej książkach nie brakuje również elementów fabuły przypisywanych takim gatunkom, jak kryminał czy thriller. Okrzyknięta przez swoje fanki "Królową Dramatów", doskonale radzi sobie z opowiadaniem historii, które uwodzą polskie czytelniczki. Na swoim koncie ma 16 bestsellerowych powieści i nie powiedziała jeszcze ostatniego słowa. Prywatnie jest przepełniona pozytywną energią,otwarta i rodzinna. Kocha pisać, czytać i gotować.

Rysunkowy chłopak K.N. Haner
Rysunkowy chłopak
K.N. Haner
EMOCJE BUDZĄ EMOCJE.... Z KAŻDĄ KOLEJNĄ STRONĄ... I BEZWARUNKOWO CHWYTAJĄ ZA SERCE... Rysunkowy Chłopak jest tego niepodważalnym dowodem... Zaskakująca i bardzo emocjonalna książka jaką dane mi było przeczytać od Kasi Haner :) Bestsellerowa pisarka, którą pokochały miliony polskich czytelniczek, jest niesamowitym kameleonem jeśli chodzi o fabuły swoich literackich dzieci. Każdy bestseller, który wychodzi z pod jej pisarskiego pióra jest fenomenalny, kontrowersyjny, zaskakujący, chwytający za serce i bardzo emocjonalny. A w przypadku wydanego przez wydawnictwo Editio Red, „Rysunkowego Chłopaka”, którego miałam okazję przeczytać i muszę przyznać, że ta historia totalnie powaliła mnie na kolana. Ta powieść K. N. Haner totalnie mnie zaskoczyła. Nasza Królowa Dramatów potrafi pisać bestsellery. Chcecie wiedzieć, co takiego mnie zaskoczyło podczas lektury Rysunkowego Chłopaka? Zapraszam na recenzję. Od kiedy poznałam bardzo dobrze twórczość oraz pisarski styl Kasi, to w sumie na ślepo mogę brać jej kolejne dzieło literackie. Po dobrych opiniach innych czytelniczek sięgnęłam po Rysunkowego Chłopaka. Już na samym początku lektury, fabuła tej książki zrobiła na mnie piorunujące zaskoczenie i zdałam sobie sprawę, że moja ulubiona autorka ma niesamowitą wyobraźnię, która jest wielką kuźnią do tworzenia niezwykłych historii, które bez jakiegokolwiek ostrzeżenia wciągają czytelnika bez reszty w swój magiczny świat, który w dużym stopniu pobudza w czytelniku podczas czytania bardzo silne emocje z nutą dreszczyku, jak przy wysokiej gorączce. Kasia zaskakuje mnie coraz bardziej, nie tylko literackim dzieckiem, które stworzy, ale również swoją niesamowitą wyobraźnią. Podkreślę to jeszcze raz. Historia w Rysunkowym Chłopaku była niespodziewana, nieprzewidywalna i bardzo zaskakująca, co fabuła „Ring Girl”. A emocje podczas czytania były po za moją kontrolą i wzbudzały szybsze bicie serca. Jeszcze żaden autor nie potrafił wzbudzić we mnie emocjonalnego armagedonu ( no może po za autorami kryminałów),lecz w literaturze kobiecej, to właśnie K. N. Haner robi to po mistrzowsku. Równie mocno potrafi wzruszyć do krokodylich łez swoich czytelników. W tym mnie. Taka właśnie jest Kasia. Mimo, że uwielbiam Kasię całym sercem, to czasem też nienawidzę za ogrom emocji jakie nam funduje. To za dużo. Jednak to lubię u Kasi mimo wszystko. A sama fabuła „ Rysunkowego Chłopaka” jest niczym rollercoaster pędzącym po wąskich torach 100/h. Ja na całe szczęście nie zginęłam podczas czytania. No cóż nie ukrywam, że ta książka jest takim wagonikiem pędzącym w rollercoasterze. A było blisko bym zeszła na zawał. Czułam też jakby moja dusza była rozrywana na milion kawałków. Takie emocje odczuwałam podczas czytania tej niesamowitej historii. Jednak wróćmy do samego początku. Kiedy intensywnie wpatrujecie się w cudną okładkę, to zapewne zachwycacie się tym, iż będzie to bardzo piękna opowieść z wielką miłością w tle? Może będzie wam się wydawać, że to jest historia fantasy. Wcale nie będziecie mieć wrażenia, że to jakaś fantastyczna historia, nawet sama okładka nie wskazuje na to, że ma coś z fantastyką wspólnego. Sądzę, że historie fantastyczne są dla Kasi odległe jak na razie. Ona świetnie czuje się w literackim klimatach, które doskonale już znamy i kochamy. Mnie samej trudno było zobaczyć Kasię w tym gatunku literackim, a może w niedalekiej przyszłości zafunduje nam taką historię rodem z fantastyki. Czas pokaże... Nasza Królowa Dramatów kocha szokować i łamać wszelkie schematy w literaturze. Na kartkach „Rysunkowego Chłopaka” mamy okazję poznać Dianę, główną bohaterkę, która jak na młodą dziewczynę jest bardzo wrażliwą osobą. Tak młoda osoba jak Diana powinna żyć pełnią życia. Świat stoi przed nią otworem. Jednak rzeczywistość jest zupełnie inna niż może się nam wydawać. O tuż życie Diany to jeden wielki smutek, ból i żal po stracie ukochanego brata bliźniaka, którego kochała ponad życie. Niestety okrutny los zabrał jej kogoś bliskiego. Dlatego Diana nie potrafi się pozbierać do tej pory po jego stracie. Gdy nie ta tragedia to zapewne Diana znalazła by w sobie wielką odwagę by ruszyć dalej i zacząć żyć pełnią życia. Właśnie dla niej tak by chciał jej brat. Jenak tak się nie dzieje, gdyż w jej życiu zachodzą kolejne komplikacje i to bardzo poważne. W wyniku nieprzewidzianej stłuczki z Vincentem, kolegą ze studiów, dziewczyna jak najszybciej musi zjawić się u lekarza, ponieważ z jej stanem zdrowia nie jest najlepiej. Więc nie wiele myśląc Vincent zabiera Dianę do kliniki, którą prowadzi jego ojciec. W tym miejscu, gdzie wielkie gwiazdy chcą wyglądać jak milion dolarów. Właśnie w tej klinice Diana poznaje Ryana. Starszy od niej mężczyzna, lecz kogo to obchodzi, wygląda niczym boski Adonis. Przystojny, pociągający, atrakcyjny, dojrzały. No ideał, o którym skrycie marzymy i o takim właśnie marzyła Diana. Lecz jest jedno, ale... Ryan naprawdę mógłby być doskonałym ideałem, gdyby nie jedna skaza, którą posiada. Mianowicie był żonaty. I właśnie to obchodziło naszą zakochaną Dianę najbardziej. Była zazdrosna o inną kobietę w życiu Ryana. Przecież to Diana kochała całym sercem Ryana. Ona i Ryan mieli żyć długo i szczęśliwie, razem na zawsze. Jak to mówią w miłości i na wojnie wszystkie chwyty dozwolone, nieprawdaż. A właściwie dla niektórych zasad warto je złamać, bo przecież zasady są po to by je łamać. Jeśli nawet do tej pory było się wzorową i grzeczną dziewczyną. Jak w każdej książce Kasi Haner jej bohaterowie, których wykreowała jej bujna wyobraźnia mają zawsze pod górkę. Tak samo jest w przypadku głównych bohaterów „Rysunkowego Chłopaka”. A tym bardziej grzeczne, miłe i bardzo wrażliwe dziewczęta, takie jak Diana, która wchodzi do głębokiej i wartkiej rzeki, jaką jest czarny i bardzo trudny świat życia dorosłych ludzi. Życie dziewczyn, które dopiero wchodzą w dorosłe życie, albo do końca go nie rozumieją, bo jest zbyt mroczny i skomplikowany dla nich. Ale niezwykle fascynujący. Życie właśnie takich dziewcząt można bez trudu porównać do tornada. Jest gwałtowne i silne, kiedy pojawiają się wielkie zmiany. Lecz gdy nie nadchodzi to w ich życiu jest spokój. Właśnie w życiu Diany panuje takowe tornado. Nieoczekiwanie pojawia się wielkie uczucie, które być może zwiastuje wielką miłość. A jeśli pojawia się uczucie, to również musi być mężczyzna. Mężczyzna, niczym z Raju, który podaruje jej zakazany owoc w postaci bezgranicznej miłości aż po grób. W przypadku zauroczenia Diany Ryanem jest bardzo silną pokusą, która smakuje najlepiej. Diana dla uczucia jakie żywi do Ryana jest warte każdej ceny. Dlatego Diana popełnia taki sam błąd, jak biblijna Ewa. Zrywa zakazany owoc z drzewa w Raju, nie bacząc na konsekwencje, kosztuje kawałek jabłka. To co wydarza się potem jest bardzo przerażające. Jednak już spieszę was uspokoić byście się nie martwili. W tej powieści Kasia naprawdę zaszalała i przy niektórych scenach doprowadziła mnie do stanu przed zawałowego, a to nic w porównaniu do samego zakończenia historii opisanej na kartkach „ Rysunkowego Chłopaka” jest niedowierzająco- zaskakujące. Nigdy nie sądziłam, że to co już zdążyło się wydarzyć w fabule książki, może się skończyć tak niespodziewanie. Ta powieść zaskoczyła mnie tak niespodziewanie i szokująco, że ... Nie mogłam dopuścić do siebie myśli, że to właśnie tak się skończyła ta historia. No, co tu dużo mówić, Wielkie Brawa dla Kasi. Świetna książka. Kasia potrafi pisać o emocjach jak nikt inny w literaturze kobiecej. W jej książkach jest niesamowita adrenalina, emocje, uczucia, które bez reszty porywają czytelnika podczas lektury. A ta książka to bardzo emocjonalne LOVE STORY. Dlatego chciałabym wam Polecić „Rysunkowego Chłopaka”, ponieważ warto sięgnąć po tę powieść. Zachęcam do lektury!!!
Gajowiczzz - awatar Gajowiczzz
Mój Torin K. Webster
Mój Torin
K. Webster
🤎💛MOJA OPINIA 💛🤎 "MÓJ TORIN" Webster K. Wydawnictwo Niezwykłe Witajcie Moliki Czytacie książki z polecenia??? Ja dostałam tę polecajkę od @zaczytanadorana i pokochałam tę perełkę . Książkę o której powinno być zdecydowanie głośno.... Ale po kolei... W 1999 roku Pewien pastor znajduje przy kościele dziewczynkę Casey....Matka narkomanka ją porzuciła.. diakon jej nie zatrzymuje ,niedawno mu umarła żona, ma synów i nie jest gotowy aby zająć się dziewczynką.. Mija kilkanaście lat. Casey czeka aż skończy 18 lat aby w końcu się usamodzielnić... ADHD i zdiagnozowane stany lękowe nie pomagają w codziennym życiu. Jej tymczasowy opiekun jest łasy na kasę, więc kiedy pewnego dnia informuje ją, że będzie mieszkała w domu Tylera,dziewczyna wie, że została poprostu sprzedana...I nie jest z tego powodu zadowolona, nie wie dlaczego musi się przenieść, kim jest Tyler i czego tak naprawdę od niej chce?? Dodatkowym zaskoczeniem jest ogromny dom bez okien i pewien milczący mężczyzna w kapturze , wymykający się z tajemniczych przejść w domu.... Co skrywają Ci bracia i czego chcą od Casey?? Dlaczego mimo strachu mężczyzna spełnia jej wszystkie marzenia??Dlaczego odkryła, że jest bezpieczniejsza niż wcześniej??? Szczerze mówiąc to nawet nie wiem jak opisać to co czuję po tej książce I aby jej nie spoilerować. Przede wszystkim trzeba jasno powiedzieć, że jest to książka, która niesie ze sobą mnóstwo emocji ...Ona jest specyficzna i intrygująca. Dramatyczna i wciągająca. Mamy sporo trudnych tematów począwszy od choroby ,aż po śmierć. Charakterystyka bohaterów jest fenomenalna. To jak autorka opisuje Torina ,to normalnie się nie da tego opowiedzieć, to trzeba przeczytać. Jego skrytość spowodowana chorobą, jego urok,jego troskliwość.. Casey jako córka narkomanki nazywana Kokainowym dzieckiem....Jej niedoskonałość jest tak doskonała, że czytacie i się sami dziwicie ,że ta książka tak wciąga...Bo ona niezaprzeczalnie jest intrygująca.... Oni się tak nieidealni jak idealna jest ta historia.Ona boli bo to trzeba powiedzieć, jest specyficzna ,a przy tym tam piękna i niesamowicie napisana.Autorka mnie do siebie przekonała już od pierwszego rozdziału...Dawkuje emocje ,aż napięcie dosięga zenitu i już jesteście przekonani, że wiecie co się wydarzy i klops ....autorka idzie w innym kierunku.Tajemnice wychodzą na jaw,wszystko wskakuje na swoje miejsce ,a wy nie umiecie sobie poradzić...taka jest ta książka... Także nic w tej historii Nie jest tak proste jak się wydaje, a uwierzcie mi wciąga na maksa.Pióro autorki jest nieszablonowe ,myśli Torina ,to jak On nawołuje Casey ,to ile emocji jest w tych scenach 🥹🥹 To jedna z tych książek, o których zdecydowanie powinno być głośniej. Pokochałam tę historię I pozostaje mi was zachęcić do czytania....
Kawkazmlekiem Kawkazmlekiem - awatar Kawkazmlekiem Kawkazmlekiem
Zaopiekuj się mną Camilla En
Zaopiekuj się mną
Camilla En
Ta książka była rozrywka po to po nią sięgnęłam, przynajmniej tak wskazywał opis. Po prologu w pierwszym rozdziale mamy przeskok czasu. Dziewczyny idą na imprezę, aby świętować ukończenie studiów oraz dyplom dziewczyny. William i kolejne spotkanie tych dwoje w jej nowej pracy. Kiedy Will mówi na jakich zasadach mogą się potykać jaki on jest wspaniałomyślny. Kiedy kobieta dostaje kwiaty z bilecikiem, chociaż trochę ma z romantyka 🤣. Ja na miejscu głównej bohaterki, podczas tej kolacji na pewno bym zmiękła, ten głos na mnie by zadziałał. I to pytanie '' rozumiem, że zgadzasz się na moją propozycję'' co za geniusz zbrodni, ale go główna bohaterka załatwiła. Historii kobiety z Simonem nie będę jej spojlerować, ale to najlepsza część. Na pewno będzie jeszcze reread tej książki. Utkwił mi tylko fragment kiedy Simon pokazuje dom naszej głównej bohaterce w Karolinie Północnej, a ona dostaje paniki. Kiedy główna bohaterka odczuwa takie emocje po prostu ucieka tym razem też tak zrobiła. Czy Simon będzie potrafił pokazać Lauren, że ją kocha? Czy ona zakocha się w Simonie, będzie potrafiła zaufać i nie uciekać? Ta książka uważam, że była urocza pokazanie relacji Simona i Lauren. Polecam na pewno się nie zawiedziecie. Chociaż nie jest to moja książkowa miłość, ale skoro mówię, że do niej wrócę to pokazuje, że mnie kupiła. No podobała mi się ta książka, średnio, ale liczyłam na coś innego jak ją czytałam. Teraz kiedy wiem o fabule, może inaczej bym ją oceniła i bardziej by mi się spodobała.
Gąbcia - awatar Gąbcia
oceniła na76 dni temu
Nasze wczoraj Anna Szafrańska
Nasze wczoraj
Anna Szafrańska
Łucja, Daniel oraz ich rodzice są kochającą i wspierającą się rodziną. Nastoletnie rodzeństwo jest sobie bardzo bliskie. Daniel jako starszy brat poczuwa się w obowiązku chronić swoją młodszą siostrę. Z czasem zdaje sobie jednak sprawę, że to co do niej czuje nie jest miłością, jaką brat żywi się siostry. Stara się za wszelką cenę od niej odsunąć, przez co dziewczyna jest rozżalona i smutna. Przychodzi w ich życiu jednak trudny czas, gdy nie skupiają się na uczuciach względem siebie, a na czymś innym. Przy okazji na światło dzienne wychodzi pewna tajemnica. Jaka? Co wydarzy się w życiu Łucji i Daniela? Przychodzę w dzisiejszym poście z recenzją dylogii "Na zawsze", a raczej z jej pierwszą częścią. Ta dylogia była promowana na taką, którą albo się pokocha albo znienawidzi. I tak faktycznie jest, gdyż w mojej ocenie nie da się jej potraktować bez emocji, a to za sprawą najważniejszego jej wątku. Główny motyw tyczy się zakazanego uczucia między siostrą, a bratem, mamy tu więc nawiązanie do kazirodztwa. Jest to temat kontrowersyjny, tym bardziej, że główni bohaterowie nie są jeszcze pełnoletni. Ich rozterki sercowe są tu ukazane przez większość historii. Innym wątkiem tu przedstawionym, jest pasja. Malarstwo i piłka nożna - to było celem bohaterów, którzy oddawali się temu całym sercem i w tych kierunkach chcieli się doskonalić. Ponadto w tej historii można doświadczyć tego, jak zgubne są narkotyki i jak mogą wpływać na człowieka, zmieniając jego zachowania i charakter. Takie uczucia jak przyjaźń i miłość małżeńska, to coś co w "Nasze Wczoraj" jest zakrojone na szerszą skalę. Myślę, że niejednej czytelniczce, spodobać się może związek rodziców głównych bohaterów - dla mnie był to związek idealny 😍. Muszę wspomnieć także, o mniej przyjemnym temacie, jakim jest choroba i śmierć, którą autorka także wplotła do swojej historii. Czytając tę historię, myślałam, że ona cała będzie dotyczy uczuć Łucji i Daniela, jednak autorka mnie mocno zaskoczyła końcówką historii. Muszę uprzedzić, że jest ona bardzo poruszająca i ciężko naprawdę oderwać się od czytania. Wręcz chciało mi się płakać, gdy dochodziłam do sedna tej części. Osobiście temat miłości rodzeństwa trochę mnie odpychał, ale dla nie wtajemniczonych powiem, że jest coś, o czym nie wspomniałam. Daniel żyje w pewnej niewiedzy, ale żebyście dowiedzieli się, czego ona dotyczy, to już musicie sami sięgnąć po lekturę. Jest to historia, która uważam, że zapada w pamięć, a jej dodatkowym walorem są piękne wydania (mam tu na myśli obie części).
Czytająca_biegająca Jurkowska - awatar Czytająca_biegająca Jurkowska
oceniła na88 miesięcy temu
Breaking rules. Gra rozpoczęta Samanta Louis
Breaking rules. Gra rozpoczęta
Samanta Louis
Tytuł: Breaking Rules. Gra Rozpoczęta. Autor: Samanta Louis Wydawnictwo: WASPOS Bohaterami powieści są Andrea i Aaron. Andrea kobieta która wiele przeszła w swoim życiu ale dzięki takim doświadczenią napisała książkę która stała się bestsellerem. Andrea ma wspaniałą córkę którą kocha nad życie. Pisze kolejną powieść, ale nigdy nie spodziewała się że znowu stanie się jej bohaterką. Jedno spotkanie z przystojnym Aaronem i Andrea nie może przestać o nim myśleć. Aaron przystojny mężczyzna z włoskimi korzeniami, skupić się na pracy. Jest deweloperem i probóje przejąć firmę po powrocie do Chicago. Z kobietami chce mieć tylko układ bez zobowiązań czyli czysty sex, nie chce problemów. Ale los jest przewrotny po spotkaniu z przepiękną Andreom nie może przestań o niej myśleć. Spotykają się ponownie na obiedzie, gdzie Aaron nie spodziewał się kobiety spotkać. I tak rośnie między nimi napięcie 🔥. Lądują w łóżku. I tak rodzi się między nimi układ bez zobowiązań. Ale czy tak się da?? Kochani wciągająca historia ❤️. Napięcie budowane powoli 😉 co sprawiło że trudno się oderwać od książki. Niestety łzy też się pojawiły bo książka ma też smutne momenty. Ale kochani autorka daje nam również trochę humoru i cięte riposty 😁. Jestem bardzo zadowolona i serdecznie wam polecam tą pozycję 😊 idealna książka na jesienne wieczory 🥳😁😊.
zaczytana_mama86 Nieroda - awatar zaczytana_mama86 Nieroda
oceniła na105 lat temu
Prawictwo utracone. Biorę cię za żonę Alicja Skirgajłło
Prawictwo utracone. Biorę cię za żonę
Alicja Skirgajłło Łukasz Juszko
„Prawictwo utracone biorę Cię za żonę” to jedna z tych książek, które już od pierwszych stron obiecują świetną zabawę  i słowa dotrzymują. Autorzy zabiera nas w niezwykle zabawną, ale także poruszającą podróż przez życie Macieja  inteligentnego, atrakcyjnego i odnoszącego sukcesy seksuologa, który mimo swoich licznych zalet skrywa wyjątkowo krępujący sekret. Maciej jest prawiczkiem i panicznie boi się kobiet. Paradoks? Jeszcze jaki! Jego codzienność to pasmo udzielania rad innym, podczas gdy sam nie potrafi uporać się z traumą z przeszłości, która skutecznie blokuje go przed bliskością. Maciej to bohater, którego chciałoby się czasem wyciągnąć z  książki, mocno potrząsnąć i powiedzieć: „Zacznij w końcu żyć!”. Na szczęście los ponownie stawia na jego drodze Alana  kuzyna, przyjaciela z dawnych lat oraz… totalne przeciwieństwo mężczyzny. To pewny siebie uwodziciel i król imprez, który nie pozwoli kuzynowi nadal ukrywać się za maską pracy i pozornego spokoju. W historii nie brakuje humoru, nieraz wybuchałam śmiechem, obserwując próby Macieja w mierzeniu się z własnym strachem oraz szalone pomysły Alana. Ale ta książka to nie tylko komedia i romans. Między żartami pojawiają się momenty refleksji, pokazujące jak słowa i bolesne doświadczenia z przeszłości potrafią zbudować mur, który towarzyszy nam jeszcze długo w dorosłym życiu. Autorzy przypomina, że czasem wystarczy jedna właściwa osoba, aby pomóc nam te mury zburzyć i pozwolić sobie na szczęście. Lekka, zabawna, ale i wartościowa tak zdecydowanie właśnie taka jest ta pozycja. Idealna na wieczór, kiedy chcemy odpocząć, zanurzyć się w optymistycznej historii i po prostu dobrze się bawić. A przy tym wynieść z książki coś więcej niż uśmiech ogrom nadziei, bo w końcu każdy z nas zasługuje na miłość, a życie, choć bywa przewrotne potrafi pozytywnie zaskoczyć. Jeśli kochacie komedie romantyczne z niebanalnymi bohaterami i nutą wzruszeń ta książka jest dla Was wprost idealna!
Domii_zaczytana - awatar Domii_zaczytana
oceniła na105 miesięcy temu

Cytaty z książki Nieczyste więzy

Miłość to dar, ale by była ona prawdziwa i szczera, musi się spotkać jedna dusza w dwóch ciałach.

K.N. Haner Nieczyste więzy Zobacz więcej

Skarbie, dla władzy każdy jest w stanie nawet zabić.

Skarbie, dla władzy każdy jest w stanie nawet zabić.

K.N. Haner Nieczyste więzy Zobacz więcej

Dla jednych przyjemność to namiętność,delikatność, ale w naszym przypadku jest inaczej. Wiem, że będzie bolało, że będzie zbyt intensywnie, lecz zostanie mi to wynagrodzone. On tego potrzebuje.

Rozwiń