Nowe życie. Jak największe umysły wszechczasów odkryły skąd się biorą dzieci

Okładka książki Nowe życie. Jak największe umysły wszechczasów odkryły skąd się biorą dzieci autora Edward Dolnick, 9788324057030
Edward Dolnick Wydawnictwo: Znak Horyzont reportaż
reportaż
The Seeds of Life: From Aristotle to da Vinci, from Sharks' Teeth to Frogs' Pants, the Long and Strange Quest to Discover Where Babies Come From
2019-03-13
2019-03-13
Aleksandra Czyżewska-Felczak

Kup Nowe życie. Jak największe umysły wszechczasów odkryły skąd się biorą dzieci w ulubionej księgarnii

Oficjalne recenzje książki Nowe życie. Jak największe umysły wszechczasów odkryły skąd się biorą dziecii

Jajko czy kura?

1825 403 280

Oceny książki Nowe życie. Jak największe umysły wszechczasów odkryły skąd się biorą dzieci

OPINIE i DYSKUSJE o książce Nowe życie. Jak największe umysły wszechczasów odkryły skąd się biorą dzieci

Ciekawa książka która mnie w jakiś sposób pobudziła do zgłębiania kolejnych aspektów historii nauki. Polecam

Bardzo ciekawy rys historyczny zagadnienia pt. " Skąd się biorą dzieci?"
Wcale nie tak dawno odkryto proces tworzenia się nowego życia.

A jak wyglądały domysły i wyobrażenia ludzi? W co wierzono?

Obszerna, ale czyta się niesamowicie szybko. Historyczne tło, współcześni naukowcy i myśliciele.

Mnie wciągnęła i z łatwością przebrnęłam do końca.

Bardzo ciekawy rys historyczny zagadnienia pt. " Skąd się biorą dzieci?"
Wcale nie tak dawno odkryto proces tworzenia się nowego życia.

A jak wyglądały domysły i wyobrażenia ludzi? W co wierzono?

Mnie wciągnęła i z łatwością przebrnęłam do końca.

"Nowe Życie" udało mi się kupić za 16zł w Tak Czytam, z czego bardzo się cieszyłam, bo od dłuższego czasu chciałam sięgnąć po tę pozycję. Jest to książka, w której opisano jak ludzie odkryli skąd wzięły się dzieci. Jak dla mnie brzmi mega interesująco! I tak nawet było przez pierwszą połowę książki, potem zaczęło się pojawiać dużo biologicznej gadki na trochę inne tematy, które z jednej strony odgrywały dużą rolę, w odkryciu sekretu reprodukcji, a z drugiej strony trochę mnie nudziły 🙈 Dlatego tej pozycji postanowiłam nie oceniać, bo faktycznie jest ciekawa i można się z niej dużo dowiedzieć, ale niestety dalsza część mnie nie porwała.

330 użytkowników ma tytuł Nowe życie. Jak największe umysły wszechczasów odkryły skąd się biorą dzieci na półkach głównych
71 użytkowników ma tytuł Nowe życie. Jak największe umysły wszechczasów odkryły skąd się biorą dzieci na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Nowe życie. Jak największe umysły wszechczasów odkryły skąd się biorą dzieci

Cytaty z książki Nowe życie. Jak największe umysły wszechczasów odkryły skąd się biorą dzieci