Już się nie rozumiemy! Jak przeżyć czas trzaskających drzwi

Okładka książki Już się nie rozumiemy! Jak przeżyć czas trzaskających drzwi autora Isabelle Filliozat,
Okładka książki Już się nie rozumiemy! Jak przeżyć czas trzaskających drzwi
Isabelle Filliozat Wydawnictwo: Esprit poradniki dla rodziców
poradniki dla rodziców
2018-11-15
2018-11-15
Adriana Celińska

Kup Już się nie rozumiemy! Jak przeżyć czas trzaskających drzwi w ulubionej księgarnii

Oceny książki Już się nie rozumiemy! Jak przeżyć czas trzaskających drzwi

OPINIE i DYSKUSJE o książce Już się nie rozumiemy! Jak przeżyć czas trzaskających drzwi

Rewelacyjna książka dla rodziców dzieci w wieku 11-17 lat. Czyta się szybko i lekko, autorka tłumaczy wiele spraw i daje szeroką perspektywę. Książkę wzbogacają rysunki - komiksy. Isabelle daje pełną charakterystykę nastolatka oraz tłumaczy nam, w jaki sposób działa nastoletni mózg. Opisuje zachowania młodzieży krok po kroku:
- nie da się go odkleić od smartfona
- sprawia wrażenie, jakby lubił kary
- nabija się z koleżanki
- jest ofiarą nękania w szkole lub internecie
-nie ma przyjaciół
- ma huśtawki nastroju
- nie lubi siebie
-mówi okropne rzeczy
-nie usiedzi chwili w spokoju
-jest nadpobudliwy
- miewa ataki złości
-w pokoju ma bałagan
- ma wszystkich w głębokim poważaniu
-nie chce się myć
- obiecuje, ale nie dotrzymuje słowa
- nie wykonuje obowiązków domowych
-jest bezczelna
-rano nie można jej dobudzić
......i wiele innych. Po tej książce można odetchnąć i stwierdzić: wszystko w porządku z moim nastolatkiem, zachowuje się jak każdy inny człowiek w jego wieku:) Izabela stawia na zrozumienie i życzliwe podejście do młodego człowieka, stwierdzając, że wszelkie nakazy i zakazy odnoszą odwrotny skutek. Rozmowa i pokazanie możliwych scenariuszy to sposób na komunikację. Polecam:)

- nie da się go odkleić od smartfona
- sprawia...

Świetny poradnik dla rodziców nastolatków 11-16 lat.
Opisuje, w bardzo przystępny sposób, co dzieje się w głowie naszego dziecka. Które części mózgu rozwijają się w danym momencie, a które umiejętności zwalniają. Całość jest wzbogacona scenkami rodzinnymi, ilustracjami, komentarzami psychologa i statystykami dotyczącymi młodzieży na całym świecie. Uważam, że każdy świadomy rodzic powinien przeczytać tę książkę. Zmienia perspektywę patrzenia na swoje dziecko.

Świetny poradnik dla rodziców nastolatków 11-16 lat.

Bardzo przydatna pozycja książkowa pozwalająca zrozumieć świat nastolatka. Pokazująca jakie procesy w nim zachodzą podczas dojrzewania i skąd się biorą pewne zachowania. Pokazuje też jak ważną rolę w tym dojrzewaniu pełnią rodzice. Napisana prostym, zrozumiałym językiem. Polecam!

94 użytkowników ma tytuł Już się nie rozumiemy! Jak przeżyć czas trzaskających drzwi na półkach głównych
11 użytkowników ma tytuł Już się nie rozumiemy! Jak przeżyć czas trzaskających drzwi na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Już się nie rozumiemy! Jak przeżyć czas trzaskających drzwi

Okładka książki Złość - jak sobie z nią poradzić Isabelle Filliozat, Virginie Limousin
Złość - jak sobie z nią poradzić Isabelle Filliozat, Virginie Limousin
Okładka książki Moja rodzina Isabelle Filliozat, France Marie Perreault
Moja rodzina Isabelle Filliozat, France Marie Perreault
Okładka książki Bracia i siostry Isabelle Filliozat, Éric Veillé
Bracia i siostry Isabelle Filliozat, Éric Veillé
Okładka książki Prawa dziecka Isabelle Filliozat, France Marie Perreault, Zelda Zonk
Prawa dziecka Isabelle Filliozat, France Marie Perreault, Zelda Zonk
Okładka książki Bracia i siostry. Akceptuję, co czuję Isabelle Filliozat, Éric Veillé
Bracia i siostry. Akceptuję, co czuję Isabelle Filliozat, Éric Veillé

Cytaty z książki Już się nie rozumiemy! Jak przeżyć czas trzaskających drzwi

Dodaj cytat z książki Już się nie rozumiemy! Jak przeżyć czas trzaskających drzwi