Porównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Po tomik Ginczanki sięgnęłam z ciekawości , lubię poezję tego okresu.Uwielbiam Skamandrytów i Marię Pawlikowską -Jasnorzewską, a Ginczanki dotychczas nie czytałam. Szczerze, wolę Tuwima, Lechonia czy Słonimskiego, ale trudno też porównywać w ten sposób, bo Zuzanna Ginczanka tworzyła całkowicie inną poezję. Najbardziej podobały mi się wiersze: Wyjaśnienie na marginesie, Synteza i Zamiast różowego listu. Gdyby tomik zawierał tylko te trzy wiersze na pewno dałabym 10/10.
Bliska cielesności, przyrodzie, kosmosowi, długiemu trwaniu, niewątpliwie wyprzedzająca swoje czasy poezja. W zasadzie w każdym wierszu doświadczyć możemy przebłysku geniuszu, dla mnie jednak szczególnie wyróżniają się "Wyjaśnienie na marginesie", "Dziewictwo" i niesamowity, ekopoetycki "Proces". "O centaurach" to niezwykła rzecz.
OPINIE i DYSKUSJE o książce O centaurach
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toGeniuszem słowa wycieram usta.
Ginczanka w jedynym tomie swojej poezji wydanym za życia.
Geniuszem słowa wycieram usta.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toGinczanka w jedynym tomie swojej poezji wydanym za życia.