Assassin's Creed. Ostatni Potomkowie: Przeznaczenie bogów

Okładka książki Assassin's Creed. Ostatni Potomkowie: Przeznaczenie bogów autora Matthew J. Kirby, 9788366071100
Okładka książki Assassin's Creed. Ostatni Potomkowie: Przeznaczenie bogów
Matthew J. Kirby Wydawnictwo: Insignis Cykl: Assassin's Creed. Ostatni Potomkowie (tom 3) Seria: Assassin's Creed fantasy, science fiction
Assassin's Creed. Ostatni Potomkowie (tom 3)
Assassin's Creed
An Assassin's Creed Series Last Descendants: Fate of the Gods
2018-09-05
2018-09-05
Michał Jóźwiak

Kup Assassin's Creed. Ostatni Potomkowie: Przeznaczenie bogów w ulubionej księgarnii

Oceny książki Assassin's Creed. Ostatni Potomkowie: Przeznaczenie bogów

OPINIE i DYSKUSJE o książce Assassin's Creed. Ostatni Potomkowie: Przeznaczenie bogów

Na półkach: , , , , ,

Całkiem zgrabna młodzieżowa trylogia, która łączy...nie pokolenia, ale gatunki. Historia młodzieży lawirującej pomiędzy wpływami templariuszy i assasynów to utrzymana w duchu future science sensacja zmieniająca się w coś na kształt powieści przygodowo-historycznej, gdy bohaterowie wchodzą do Anonymousa, by poznawać swych przodków. Ten drugi tryb fabularny (że tak go sobie chytrze nazwę) jest jak na pozycję dla młodzieży całkiem przyzwoicie obudowany historyczną otoczką, co dodaje serii szczątkowych walorów edukacyjnych.

Mocnym punktem opowieści Kirby'ego są też wchodzący w wiek dorosłości bohaterowie, sympatyczni, inteligentni, ale też różniący się od siebie i tym bardziej szkoda, że ich historia jest w sumie taka krótka. Potencjał tych postaci jest zdecydowanie niewykorzystany.

🍭𝙾𝚌𝚎𝚗𝚊🍭
Moje oczekiwania na pewno przerosła trylogia "Ostatni Potomkowie" mająca miejsce w uniwersum Assassin's Creed.
🍭
Jest to młodzieżówka, jednak bohaterowie są dojrzali i rozumieją sytuację, w której się znaleźli (szczególnie w ostatnim tomie).
🍭
Matthew Kirby stworzył piękną historię o odwadze, sile, czasem przyjaźni i umieścił ją w świecie, w którym te wartości są niezbędne do przeżycia.

🍭𝙲𝚢𝚝𝚊𝚝🍭
"Nie powiedziała nam pani w końcu, jak pani lud zniszczył sam siebie - przypomniała Grace
𝐙𝐚𝐩𝐨𝐦𝐧𝐢𝐞𝐥𝐢𝐬́𝐦𝐲 - odparła.
- O czym zapomnieliście? - spytał Owen.
𝐙𝐚𝐩𝐨𝐦𝐧𝐢𝐞𝐥𝐢𝐬́𝐦𝐲, że jesteśmy częścią 𝐰𝐬𝐳𝐞𝐜𝐡𝐬́𝐰𝐢𝐚𝐭𝐚, bo wydawało się nam, że odcięliśmy się od niego."

🍭𝙾𝚌𝚎𝚗𝚊🍭
🍭

Książka okej, ale nie powala - niemniej kultura nordycka oraz klimat książki na zdecydowany plus :)

265 użytkowników ma tytuł Assassin's Creed. Ostatni Potomkowie: Przeznaczenie bogów na półkach głównych
108 użytkowników ma tytuł Assassin's Creed. Ostatni Potomkowie: Przeznaczenie bogów na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Assassin's Creed. Ostatni Potomkowie: Przeznaczenie bogów

Cytaty z książki Assassin's Creed. Ostatni Potomkowie: Przeznaczenie bogów

Matthew J. Kirby Assassin's Creed. Ostatni Potomkowie: Przeznaczenie bogów Zobacz więcej