Łódź, której nie ma - A Lodz that no longer exists

Okładka książki Łódź, której nie ma - A Lodz that no longer exists autora Krzysztof R. Kowalczyński, 9788377292327
Okładka książki Łódź, której nie ma - A Lodz that no longer exists
Krzysztof R. Kowalczyński Wydawnictwo: Księży Młyn Dom Wydawniczy Michał Koliński Seria: Miasto, którego nie ma literatura podróżnicza
literatura podróżnicza
Miasto, którego nie ma
2015-01-01
2015-01-01

Kup Łódź, której nie ma - A Lodz that no longer exists w ulubionej księgarnii

Oceny książki Łódź, której nie ma - A Lodz that no longer exists

OPINIE i DYSKUSJE o książce Łódź, której nie ma - A Lodz that no longer exists

Wielu łodzian zapewne jeszcze pamięta stary dworzec Łódź Kaliska czy Łódź Fabryczna. Na kartach tego albumu z czarno - białymi fotografiami te obiekty znów ożywają . Tak samo jak nieistniejące już budynki, synagogi, skwery, pomniki , ale także ludzie, których już zapewne w większości nie ma. Dla łodzian to na pewno interesująca pozycja. Jedynym jej minusem jest jak dla mnie brak aktualnych zdjęć tych samych miejsc. Szkoda, bo można byłoby porównać jak to miejsce zmieniło się na przestrzeni lat. Nawet łodzianie mogą mieć z tym bowiem pewien kłopot. Trzeba byłoby z tym albumem przejść się po mieście by przeszłość porównać z teraźniejszością. Nie zawsze przecież można znaleźć zdjęcia dokładnie tych samych miejsc w internecie. Ogólnie jednak , album jest bardzo poruszający i wzbudzający sentymentalne wspomnienia.

18 użytkowników ma tytuł Łódź, której nie ma - A Lodz that no longer exists na półkach głównych
7 użytkowników ma tytuł Łódź, której nie ma - A Lodz that no longer exists na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Łódź, której nie ma - A Lodz that no longer exists

Cytaty z książki Łódź, której nie ma - A Lodz that no longer exists