Najnowsze artykuły
ArtykułyMilion euro dla pisarki i burza w branży. Nagroda „Aena de Narrativa“ rozpala emocje
LubimyCzytać5

- komiksy
- Duże ilości naraz psów
- 2018-01-01
- 2018-01-01
Pierwszy tom kolekcji zbierającej paski z serii komiksowej Duże Ilości Naraz Psów. W środku większość komiksów z sezonów 1-9, łącznie ze wszystkimi ulubieńcami, takimi jak "Jogurty za 1,29zł", "Kroplówka", przygody pana Walenia w górach oraz wszystkie paski z Czyimś Tatą i Mega Ubogim Człowiekiem z tego okresu.
Kup Duże ilości naraz psów w ulubionej księgarnii
Oceny książki Duże ilości naraz psów
84 użytkowników ma tytuł Duże ilości naraz psów na półkach głównych- Przeczytane 68
- Komiks 4
- Komiksy 4
- 2022 3
- 2018 2
- 52 książki (2022) 1
- Rodzime podwórko 1
- Komiks, powieść graficzna 1

Jakub K. Dębski
Jakub „Dem” Dębski, rocznik 88, z wykształcenia aktor, z zawodu twórca komiksów z Demlandu, prowadzący wydawnictwo, youtuber i krytyk filmowy bez papierka. Nie potrafi rysować, co nie przeszkadza mu tworzyć. Zamieszcza prace w necie od 2004. Współtwórca magazynu „Kolektyw”, fan gier video.

OPINIE i DYSKUSJE o książce Duże ilości naraz psów
Wydane komiksy wraz ze wstępem i posłowiem, czego chcieć więcej
Wydane komiksy wraz ze wstępem i posłowiem, czego chcieć więcej
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"Duże ilości naraz psów" to zbiór pasków komiksowych z lat 2007-2009. Fascynujące było odkrywanie starszej twórczości Dema, pełnej humoru, jak i goryczy, w otoczce komiksowego absurdu. Całość opatrzona komentarzem autora, który tworzy małą, biograficzną opowieść o okolicznościach powstawania pasków i jego ówczesnej sytuacji życiowej, co jeszcze pogłębia wydźwięk niektórych (zwłaszcza tych bardziej poważnych) tworów. Czyta się z ogromną przyjemnością, serdecznie polecam poznać taką starszą wersję Demowego uniwersum :)
"Duże ilości naraz psów" to zbiór pasków komiksowych z lat 2007-2009. Fascynujące było odkrywanie starszej twórczości Dema, pełnej humoru, jak i goryczy, w otoczce komiksowego absurdu. Całość opatrzona komentarzem autora, który tworzy małą, biograficzną opowieść o okolicznościach powstawania pasków i jego ówczesnej sytuacji życiowej, co jeszcze pogłębia wydźwięk niektórych...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzeżywa się niesamowitą podróż w czasie gdy nic nie musiało mieć sensu
Przeżywa się niesamowitą podróż w czasie gdy nic nie musiało mieć sensu
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDla sprostowania – to naprawdę stare komiksy. Można wyczuć w nich zapowiedź tego, co autor tworzy obecnie. Zdecydowanie nie są jednak tak dobre, a lenistwo wykonania czy humor wynikający wyłącznie z absurdu sprawiają, że trudno polecić mi tę pozycję z czystym sercem.
Ujął mnie natomiast wstęp i zakończenie. Oba niezbyt optymistyczne, oba przedstawiające te historyjki raczej w kategorii archiwum czy też pierwszych, nie bardzo udanych lat spędzonych na rysowaniu.
Z pewnością przy okazji chętnie sięgnę po kolejną część „Dużych ilości naraz psów”. Chcę zobaczyć, jak styl autora się zmienił, żart wyostrzył, a poczucie dobrego smaku... po prostu się pojawiło.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toUjął mnie natomiast wstęp i zakończenie. Oba niezbyt optymistyczne, oba przedstawiające te historyjki...
Komiksowe absurdalne shorty. Zrobione przez studenta i to się czuje, na szczęście "bro-humor" nie zdominował tego zestawu. Kilka historyjek naprawdę bardzo udanych, większość może być. Klimatem trochę kojarzą mi się z "Kucami z Bronksu".
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCo się człowiek pośmieje, poczta, to jego.
Żyćko.
Co się człowiek pośmieje, poczta, to jego.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toA Dem udowadnia po raz kolejny, że tak powinno być. Psy tylko w dużych ilościach, ale w małych też. W każdych ilościach. Tylko psy, tylko komiksy.
Żyćko.