Org i Mamutek - Spotkanie

- literatura dziecięca
- 2018-01-01
- 2018-01-01
Org wyrusza na łowy i spotyka...
Kup Org i Mamutek - Spotkanie w ulubionej księgarni
Oceny książki Org i Mamutek - Spotkanie
11 użytkowników ma tytuł Org i Mamutek - Spotkanie na półkach głównych- Przeczytane 9
- Przeczytane z dzieckiem 1
- 2019 1
- Przesłuchane 1
- Już przedstawiona w bibliotece 1
- 2021 1
- Eva 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Org i Mamutek - Spotkanie
Takie to fajne, że... nie mogę :)
Te wierszowane utwory są zilustrowane przez Beatę Kuleszę -Damaziak i wprowadzają młodych czytelników do świata istniejącego dawno temu - w epoce kamienia łupanego. Ziemię zamieszkiwały wtedy mamuty oraz ludzie rozumni (Kromaniończycy i Neandertalczycy). Jak wyglądało życie tych ludzi? Co jedli? Na co polowali i dlaczego m.in. na mamuty? ;) Czym się od siebie różnili? Czy przejawiali jakieś zdolności?
Ilustracje i tekst współgrają ze sobą idealnie - ogromnie podobała mi się kolekcja maczug i ich opis.
Czy w tak ekstremalnych warunkach - w głodzie i chłodzie ludzie potrafią wykrzesać w sobie ciepło swoich uczuć?
Autor miał genialny pomysł na książkę i został on zrealizowany w sposób nieprzeciętny - serdecznie polecam wam (małym i dużym) tę lekturę.
Zachęcam do odwiedzenie niżej wymienionej strony na youtube, gdzie można obejrzeć książkę "Spotkanie" wewnątrz i wysłuchać jej czytanej przez samego autora:
Takie to fajne, że... nie mogę :)
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNa serię "Org i Mamutek" autorstwa Jurka Zielonka składają się dwie publikacje: "Spotkanie" oraz "Sąsiad".
Ładna historia dla młodszych dzieci, odpowiednia dla wegan ;) Ogromny plus za śliczne ilustracje z pouczającymi detalami!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCiekawa, mądra, pięknie zilustrowana książeczka dla dzieci. To że czytam ją córeczce co kilka dni to przykład na to, że rymowane historie od lat uczą i bawią. Polecam z całego serca.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSuper książka dla dzieci. Zabawna i mądra. Polecam !!!!!!!
Super książka dla dzieci. Zabawna i mądra. Polecam !!!!!!!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSuper książka! Ciekawa historia i piękne ilustracje.
Super książka! Ciekawa historia i piękne ilustracje.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka jest również dostępna na YT w wersji czytanej przez samego autora! Gorąco polecam!