Gemma Galgani - Święta, do której codziennie modlił się ojciec Pio

Okładka książki Gemma Galgani - Święta, do której codziennie modlił się ojciec Pio autora Bernard Gallizia, 9788365706737
Bernard Gallizia Wydawnictwo: Esprit religia
religia
2017-08-31
2017-08-31

Kup Gemma Galgani - Święta, do której codziennie modlił się ojciec Pio w ulubionej księgarnii

Oceny książki Gemma Galgani - Święta, do której codziennie modlił się ojciec Pio

OPINIE i DYSKUSJE o książce Gemma Galgani - Święta, do której codziennie modlił się ojciec Pio

Można powiedzieć, że to taka książeczka, jak broszurka. Jest tylko taki zarys postaci i życia świętej. Ciężko nazwać biografią. Ani nie poznajemy dobrze życia Gemmy i historii tamtych czasów, historii postaci, ani wpływu i znaczeniu po śmierci.
Można przeczytać w jeden dzień, ale czuje się wielki niedosyt.

Można przeczytać w jeden dzień, ale czuje się wielki niedosyt.

Jako kwiat rozkwita człowiek i jako kwiat się łamie - posłyszane

Takim kwiatem zerwanym przez samego Boga jest Gemma Galgani,
włoska mistyczka i stygmatyczka żyjąca na przełomie XIX i początku XX wieku. Już samo imię po włosku znaczy klejnot. Była niezwykłym dzieckiem.
Książka dedykowana jest przez Autora wszystkim Aniołom Stróżom
wszystkich ludzi, którym towarzyszą od narodzin aż do śmierci.
Lektura jest przejmującą historią życia Świętej Gemmy poświęconego ubogim, chorym i Jezusowi Ukrzyżowanemu, któremu poświęciła się bez reszty. To życie było zwyczajne i nadzwyczajne zarazem dzięki łasce Bożej, której uczyła się być wierna. Autor raz po raz sięga w swym opisie do samego źródła wiedzy o Świętej cytując jej Autobiografię i nie tylko.
Publikacja jest wiarygodna, pouczająca i bardzo interesująca!
Szybko się czyta bez znużenia, z zadumą.
Sam święty O. Maksymilian Kolbe przeczytał ją aż trzykrotnie: ... przyniosła mi więcej pożytku niż serie ćwiczeń duchowych.
Serdecznie polecam ❤️ nie tylko wierzącym jako autentyczną wartość życia.

Jako kwiat rozkwita człowiek i jako kwiat się łamie - posłyszane

Takim kwiatem zerwanym przez samego Boga jest Gemma Galgani,
Książka dedykowana jest przez Autora wszystkim Aniołom Stróżom
wszystkich ludzi, którym towarzyszą od...

Na półkach: , , , ,

Książka ukazuje budujący i trudny przykład wyrzeczenia, zjednoczenia woli z Bogiem i przeżywania cierpienia w jedności z Chrystusem Ukrzyżowanym. Warte zapoznania się i przemyślenia w pozornie wyzutych z cierpienia czasach, gdzie zarówno o nim, jak i o grzechu, śmierci, raju, bądź piekle, albo czyśćcu - prawie się nie wspomina.

99 użytkowników ma tytuł Gemma Galgani - Święta, do której codziennie modlił się ojciec Pio na półkach głównych
34 użytkowników ma tytuł Gemma Galgani - Święta, do której codziennie modlił się ojciec Pio na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Gemma Galgani - Święta, do której codziennie modlił się ojciec Pio

Dodaj cytat z książki Gemma Galgani - Święta, do której codziennie modlił się ojciec Pio