Für Hund und Katz ist auch noch Platz

Okładka książki Für Hund und Katz ist auch noch Platz autora Julia Donaldson, Axel Scheffler, 9783407792822
Okładka książki Für Hund und Katz ist auch noch Platz
Axel SchefflerJulia Donaldson Wydawnictwo: Beltz & Gelberg opowieści dla młodszych dzieci
opowieści dla młodszych dzieci
Room on the Broom
2016-07-11
2016-07-11
Mirjam Pressler

Kup Für Hund und Katz ist auch noch Platz w ulubionej księgarnii

Oceny książki Für Hund und Katz ist auch noch Platz

OPINIE i DYSKUSJE o książce Für Hund und Katz ist auch noch Platz

Książka napisana rymem jako bajka o wspólnej wyprawie zwierząt z czarownicą na miotle. Fajna.

Sympatyczna opowieść o czarownicy, która przygarnia na swoją miotłę kolejne zwierzaki, które w pewnym momencie mają szansę się jej odwdzięczyć. Tekst zgrabnie przetłumaczył Michał Rusinek, więc całkiem dobrze się to czyta. Ilustracje mogą zaciekawić maluchy.

Taka sobie pozycja. Rymy trochę częstochowskie, a przesłanie żadne konkretne. Ot, czarownica zaprzyjaźnia się ze zwierzątkami, ale w historii brakuje jakiejś pouczającej nauki dla najmłodszych. Rysunki też słabej jakości.

240 użytkowników ma tytuł Für Hund und Katz ist auch noch Platz na półkach głównych
59 użytkowników ma tytuł Für Hund und Katz ist auch noch Platz na półkach dodatkowych

Okładka książki Pies Detektyw Julia Donaldson, Sara Ogilvie (ilustratorka)
Pies Detektyw Julia Donaldson, Sara Ogilvie (ilustratorka)
Okładka książki Koszatka ma katar Julia Donaldson, Axel Scheffler
Koszatka ma katar Julia Donaldson, Axel Scheffler
Okładka książki Karol Kleczka i jego ulubiona książeczka Julia Donaldson, Axel Scheffler
Karol Kleczka i jego ulubiona książeczka Julia Donaldson, Axel Scheffler
Okładka książki Pan Żabka na wycieczce Julia Donaldson, Axel Scheffler
Pan Żabka na wycieczce Julia Donaldson, Axel Scheffler
Okładka książki Gruffalo i przyjaciele. Kalendarz adwentowy Julia Donaldson, Axel Scheffler
Gruffalo i przyjaciele. Kalendarz adwentowy Julia Donaldson, Axel Scheffler
Okładka książki Lisek szuka skarpet Julia Donaldson, Axel Scheffler
Lisek szuka skarpet Julia Donaldson, Axel Scheffler
Okładka książki Króliczka chce spać Julia Donaldson, Axel Scheffler
Króliczka chce spać Julia Donaldson, Axel Scheffler
Julia Donaldson
Julia Donaldson
Utalentowana i wielokrotnie nagradzana autorka kilkudziesięciu książek dla dzieci oraz ponad stu pozycji przeznaczonych dla szkół. Książki o jej najbardziej znanym bohaterze Gruffalo sprzedały się w ponad 17 milionach egzemplarzy na całym świecie i zostały przetłumaczone na siedemdziesiąt pięć języków. Inne jej równie popularne książki to "Miejsce na miotle", "Pan Patyk" (który ukaże się nakładem Wydawnictwa "Nasza Księgarnia" tej jesieni),"Superrobak" czy "Zog", wszystkie z ilustracjami Alexa Schefflera. Julia Donaldson pisze teksty wierszowane, fabularne, scenariusze spektakli i piosenki. Laureatka UK Children's Laureate za lata 2011–2013; uhonorowana Orderem Imperium Brytyjskiego za zasługi dla literatury. Mieszka z mężem Malcolmem w West Sussex i Edynburgu.

Cytaty z książki Für Hund und Katz ist auch noch Platz

Dodaj cytat z książki Für Hund und Katz ist auch noch Platz