Sekrety zwierząt. Złap trop i podążaj za śladami

Okładka książki Sekrety zwierząt. Złap trop i podążaj za śladami autora Fleur Daugey, 9788308064207
Okładka książki Sekrety zwierząt. Złap trop i podążaj za śladami
Fleur Daugey Wydawnictwo: Wydawnictwo Literackie Seria: Wydawnictwo Literackie - Sekrety reportaż
reportaż
Wydawnictwo Literackie - Sekrety
Miscellanées des animaux
2017-10-26
2017-10-26
Andrzej Stańczyk

Kup Sekrety zwierząt. Złap trop i podążaj za śladami w ulubionej księgarnii

Oceny książki Sekrety zwierząt. Złap trop i podążaj za śladami

OPINIE i DYSKUSJE o książce Sekrety zwierząt. Złap trop i podążaj za śladami

Na półkach: , , , , ,

Czy świat zwierząt bywa zabawny, interesujący i fascynujący na tyle, aby móc wraz z autorem książki na czele i wyruszyć w daleką podróż, której nie mieliśmy okazji przyjrzeć się mu z bliska?

Zanim rozpoczęłam czytać książkę autorstwa Pani Fleur Daugey
pt. '' Sekrety zwierząt. Złap trop i podążaj za śladami'' przeczytałam słowo wstępu zamieszczone na samym początku, którego autorem jest przyrodnik, pisarz, prowadzący autorskie audycje radiowe Pan Marc Giraud, który to spojrzał i dokonał dokładnej analizy dotyczącej zawartości głównej treści zachęcającej do tego, aby móc dotychczasową wiedzę o zwierzętach ponowić, a wraz z nimi odkrywać ich tajemnice, które nie zawsze było nam zdobyć dane na ich temat informacje.

Z twórczością Pani Fleur Daugey do tej pory nie miałam okazji się zapoznać.

Do przeczytania książki pt. ''Sekrety zwierząt. Złap trop i podążaj za śladami'' zachęciło mnie to, że lubię poznawać świat zwierząt.

Zapoznając, się z tą książką głównie skupiłam się na tym, czy autorka będzie w stanie mnie na tyle zainteresować przekazem na tyle zgromadzonej wiedzy, że będę mogła czytać ją dalej i jakim językiem przekazu opisuje ten tajemniczo prezentujący się świat, a może czymś nowym zaskoczy, co znam jedynie z życia codziennego zwierząt, a zastosowania w praktyce nie było możliwości wypróbować.

Autorka zadbała o to, aby w tej książce czytelnicy, którzy uwielbiają, ciekawostki przyrodnicze wczuwali się, gdyby to oni byli bezpośrednio świadkami wydarzeń, w których główną rolę odgrywają nazywani przez nich milusińscy, drapieżne, a z czasem niebezpieczne zwierzęta.

Autorka potrafi w umiejętny i barwny sposób dobrać odpowiednio anegdoty, przypowieści, które sprawiają, że tę książkę nie czyta się szybko, lecz pewnym zrozumieniem tekstu w zależności od tego, jak opisane jest dane zamieszczone w niej zagadnienie.

Książka ta wydana została w pięknej niebieskiej twardej oprawie nawiązującej do trafnie nadanego tytułu.

Wydawnictwu Literackiemu dziękuje za podarowanie mi do zrecenzowania książki pt. Sekrety zwierząt. Złap trop i podążaj za śladami'' autorstwa Pani Fleur Daugey.

Polecam przeczytać tę książkę.

Zanim rozpoczęłam czytać książkę autorstwa Pani Fleur Daugey

"Sekrety zwierząt" to bogato ilustrowana książka zawierająca krótkie ciekawostki na temat życia naszych braci mniejszych. To lekka i przyjemna lektura na jedno popołudnie. Poszczególne ciekawostki nie są ze sobą powiązane, co nie pozwala na zapamiętanie zbyt wielu informacji. Mimo to polecam w charakterze miłego przerywnika między bardziej merytorycznymi pozycjami.

Cudowna książeczka na upalne dni. Zbiór ciekawostek i anegdot ze zwierzęcego świata. Niektóre bardzo zadziwiają. Pozycja dla miłośników przyrody w każdym wieku.

223 użytkowników ma tytuł Sekrety zwierząt. Złap trop i podążaj za śladami na półkach głównych
53 użytkowników ma tytuł Sekrety zwierząt. Złap trop i podążaj za śladami na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Sekrety zwierząt. Złap trop i podążaj za śladami

Okładka książki Kto się boi mumii? Fleur Daugey, Sébastien Mourrain
Kto się boi mumii? Fleur Daugey, Sébastien Mourrain
Fleur Daugey
Fleur Daugey
Autorka książek o zwierzętach i książek dla dzieci, dziennikarka. Studiowała psychologię i etologię.

Cytaty z książki Sekrety zwierząt. Złap trop i podążaj za śladami

Dodaj cytat z książki Sekrety zwierząt. Złap trop i podążaj za śladami