W krainie białych niedźwiedzi cz. 1

- Le Pays des fourrures
- 2016-11-30
- 2016-11-30
- 9788328202931
W 1860 roku Towarzystwo Zatoki Hudsona w Ameryce Północnej postanawia założyć najdalej na północ wysuniętą faktorię, aby powiększyć swoje terytorium do połowu zwierząt futerkowych. Pod koło podbiegunowe wyrusza świetnie przygotowana wyprawa. Po dotarciu na upatrzone miejsce wydarza się jednak coś niezwykłego, co cel tej wyprawy stawia pod znakiem zapytania.
Kup W krainie białych niedźwiedzi cz. 1 w ulubionej księgarni
Oceny książki W krainie białych niedźwiedzi cz. 1
97 użytkowników ma tytuł W krainie białych niedźwiedzi cz. 1 na półkach głównych- Chcę przeczytać 52
- Kolekcja Juliusz Verne [Hachette] 2
- Verne 2
- Powieść przygodowa 2
- Półka 4-3 2
- 📣 Ach! Moja kolekcja 2
- Evi 2

OPINIE i DYSKUSJE o książce W krainie białych niedźwiedzi cz. 1
Super survival i książka przygodowa. Polecam takim fanom Verna jak ja. Ocena w skali literatury młodzieżowej.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka pt. Wyspa błądząca autora Juliusza Verne to wspaniała powieść podróżnicza dla młodzieży. To moja pierwsza przygoda z Juliuszem Verne. Opowieść o błądzącej wyspie była dla mnie niesamowitą przygodą, razem z jej bohaterami przeżywałam ich troski, zmartwienia oraz walkę o przeżycie. Akcja powieści rozgrywa się latach 1859-1860 w okolicach koła podbiegunowego północnego.