Okno na świat

- 2017-05-18
- 2017-05-18
"Okno na świat" to współczesna opowieść o życiu Dagmary i Kamili. Odrzucając toksyczną przeszłość uciekają z małego miasteczka do Gdańska, żeby tu zacząć realizować wymarzone plany zawodowe. Stawiają wszystko na jedną kartę. W młodości bardzo brakowało im wsparcia i zrozumienia u najbliższych, dlatego w dorosłym życiu kierują się przede wszystkim rozumem, nie uczuciami. Czy ten wybór, którego dokonują na pewno jest trafny? To istotne pytanie. Szybko okaże się bowiem, że to zaledwie pięcioletnia dziewczynka przypomni Kamili o tym, co powinno być w jej życiu ważne. Natomiast Dagmara zrozumie, że popełniła zbyt wiele błędów - których być może nie uda się jej już naprawić. Czy zatem dla Kamili i Dagmary nie jest zbyt późno na kolejną szansę, na nowe i lepsze życie? A może właśnie teraz obydwie odkryją właściwe dla siebie drogi i znajdą prawdziwe "okno na świat"?
Kup Okno na świat w ulubionej księgarni
Oceny książki Okno na świat
- Domowa biblioteczka 1
- Recenzenckie 1
- Prawdziwe Historie 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Okno na świat
To współczesna opowieść o życiu Dagmary i Kamili. Odrzucając toksyczną przeszłość uciekają z małego miasteczka do Gdańska, żeby tu zacząć realizować wymarzone plany zawodowe.
Wszystko stawiając na jedną kartę. W młodości, wczesnym dzieciństwie brakowało im wsparcia i zrozumienia ze strony najbliższych. Dlatego w dorosłym swoim życiu kierują się rozumem, nie uczuciami. Czy ten wybór, który dokonują będzie aż taki trafny?
To istotne pytanie?Jednak przy czym wszystko to się szybko okaże, że to pięcioletnia dziewczynka przypomni Kamili o tym co naprawdę jest w życiu ważne.
Bardzo przejmująca, prawdziwa historia poruszyła mnie głęboko za serce, urzekająca, wzrusza.
Porywająca, piękna i mądra książka wciąga całkowicie do czytania, bardzo mi się spodobała,nie żałuje, że ją kupiłam trafiłam w samą dziesiątkę zadowolona jestem z powieści. Przyjemnie się czytało książkę.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWszystko stawiając na jedną kartę. W młodości, wczesnym dzieciństwie brakowało im wsparcia i zrozumienia ze strony najbliższych. Dlatego w dorosłym swoim życiu kierują się rozumem, nie uczuciami. Czy...
Nawet nie zauważyłam, jak szybko minął czas po przeczytaniu ostatniej kartki tej książki. Lekturę czytało się bardzo przyjemnie - język był przystępny, niewymuszony, taki "ludzki" Opowieść potrafiła wciągnąć, mimo że pokazywała bardzo przyziemne historie, a może właśnie dlatego? Zwykłe losy dwóch bohaterek, które nie potrafiły odnaleźć swojej drogi w życiu, borykały się z demonami przeszłości i próbowały na nowo ułożyć swoje życie. Któż z nas nie ma takich problemów? I własnie dlatego tak bardzo polubiłam Dagmarę i Kamilę - w ich problemach można było dostrzec własne rozterki, przez co dziewczyny stawały się nam bliższe . Muszę jednak dodać, że osobiście najbardziej poruszyła mnie historia pewnego bohatera i jego córki. Nie będę jednak zdradzała, kto to jest. Przekonajcie się sami czytając tę świetną książkę! :) Polecam serdecznie!