- nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
- Psychiatria i psychoterapia
- Mindfilness workbook for OCD
- 2017-01-16
- 2017-01-16
- 9788323341949
- Marta Kacprzak
Wyjątkowy poradnik zarówno dla terapeutów, jak i osób cierpiących na zaburzenia obsesyjno-kompulsyjne (OCD)
Osoby ciepiące na zaburzenia obsesyjno-kompulsyjne mogą odczuwać irracjonalny lęk przed zarazkami lub obsesyjnie sprawdzać niektóre rzeczy, mogą nawet się czuć uwięzione przez własne natrętne myśli. Znalezienie skutecznej pomocy może być dużym wyzwaniem, zwłaszcza gdy dotychczasowe metody terapeutyczne i leki okazały się nieskuteczne.
Zaburzenia obsesyjno-kompulsyjne. Poradnik z ćwiczeniami opartymi na uważności i terapii poznawczo-behawioralnej, łącząc praktykę uważności z terapią poznawczo-behawioralną (CBT),oferuje praktyczne i przystępne narzędzia pozwalające kontrolować niechciane myśli i kompulsywne zachowania wynikające z OCD.
Kup Zaburzenia obsesyjno-kompulsyjne. Poradnik z ćwiczeniami opartymi na uważności i terapii poznawczo-behawioralnej w ulubionej księgarni
Oceny książki Zaburzenia obsesyjno-kompulsyjne. Poradnik z ćwiczeniami opartymi na uważności i terapii poznawczo-behawioralnej
167 użytkowników ma tytuł Zaburzenia obsesyjno-kompulsyjne. Poradnik z ćwiczeniami opartymi na uważności i terapii poznawczo-behawioralnej na półkach głównych- Chcę przeczytać 129
- Psychologia 7
- Psychoterapia 2
- Psycho 2
- Psychopatologia 1
- Ocd 1
Tagi i tematy do książki Zaburzenia obsesyjno-kompulsyjne. Poradnik z ćwiczeniami opartymi na uważności i terapii poznawczo-behawioralnej
Cytaty z książki Zaburzenia obsesyjno-kompulsyjne. Poradnik z ćwiczeniami opartymi na uważności i terapii poznawczo-behawioralnej
To nie jest zwykły lęk. To coś ostrego, co wbija Ci się w umysł. Ale nie wszystko stracone. Chociaż Twoje cierpienie jest ogromne, możliwość odmiany losu jest w zasięgu ręki.

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zaburzenia obsesyjno-kompulsyjne. Poradnik z ćwiczeniami opartymi na uważności i terapii poznawczo-behawioralnej
Dzięki niej zwalczam OCD, polecam. Pokazała mi, e mogę dzięki temu poradzić sobie w życiu.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNajlepsza książka w tym temacie
Najlepsza książka w tym temacie
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPolecam!
Polecam!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toUważam, że można było dodać więcej treści. W zasadzie ten podręcznik jest pójściem na łatwiznę. Autorzy według jednego schematu rozpisują się na różne rodzaje OCD. Wszędzie napisane to samo, ale pod inną kategorię zaburzenia.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSuper. Wszystkie najważniejsze rzeczy zostały tam zawarte. Ciekawa forma z ćwiczeniami.