Królestwo kanciarzy

- Crooked Kingdom
- 2017-03-29
- 2017-03-29
- Wojciech Szypuła
Kaz Brekker i jego ekipa dopiero co przeprowadzili skok przekraczający najśmielsze wyobrażenia. Zamiast jednak dzielić sowite zyski, muszą walczyć o życie. Zostali wystawieni do wiatru i poważnie osłabieni; dokucza im brak funduszy, sprzymierzeńców i nadziei.
Na ulicach miasta trwa wojna. Wzajemna lojalność w obrębie ekipy – i tak już krucha i wątpliwa – zostaje wystawiona na ciężką próbę. Kaz i jego ludzie muszą się postarać, żeby znaleźć się po stronie zwycięzców. Bez względu na koszty.
Kup Królestwo kanciarzy w ulubionej księgarniPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Oceny książki Królestwo kanciarzy
15868 użytkowników ma tytuł Królestwo kanciarzy na półkach głównych- Przeczytane 10 520
- Chcę przeczytać 5 061
- Posiadam 2 962
- Ulubione 1 163
- 2021 213
- Fantastyka 208
- Fantasy 188
- 2018 144

Opinie i dyskusje o książce Królestwo kanciarzy
"Bez względu na koszty!" Tak to brzmi i tak to jest, siup bum, akcyjniaczek z sensowną fabułą, nie pogubisz wątków, łatwo rozróżnisz bohaterów, a może i uronisz łezkę. Jest wątek adhd, naprawdę! I to mi się szczególnie podoba.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie potrafię się pozbyć wrażenia, że książkę można było minimalnie skrócić, ale to może kwestia gustu. Napisana równie niesamowicie co pierwszy tom, dylogia chyba nie mogła się doczekać lepszego zakończenia.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCudowna książka, naprawdę przemyślana opowieść. Chłonęłam z radością każde przeczytane słowo. Ogarnął mnie wielki smutek i niedosyt, że ta historia już się skończyła. Trochę rozczarował mnie koniec – miałam nadzieję na nieco inny finał losów dwójki bohaterów – ale mimo wszystko jest super. 10/10
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJest wiele sposobów na okazanie komuś miłości, ale ta książka pokazuje, że "kocham cię" absolutnie nie jest opcją.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo dobra książka, postacie są żywe i ciekawe, tak samo świat i fabuła, a narracja wciąga i buduję wiarygodny klimat.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDużo gorsza niż pierwsza część. Początek i koniec naprawdę super, natomiast środek to taki typowy wypełniacz, który niewiele wnosi. Niektóre wątki zupełnie niepotrzebne. Zdarzały się całe rozdziały z rozmowami, które potem nie miały żadnego znaczenia. Mimo to zakończenie tej historii naprawdę super. Pojedyncze epickie momenty, które zapadną w pamięć. Polecam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚwietna książka. Moim zdaniem ciekawsza od pierwszej części.
Świetna książka. Moim zdaniem ciekawsza od pierwszej części.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toW tym tomie zdecydowanie bardziej kibicowałam Szumowinom i może też z tego powodu jakby irytowały mnie coraz to nowe „kłody pod nogi”. Wcześniej akcja wydawała mi się wartka i niezwykle wciągająca, ale z czasem kiedy każda akcja miała ukryte drugie a nawet trzecie dno, zaczęło mnie to męczyć. Drugi tom dłużył mi się, nie mogłam się dobrze wciągnąć. Niemniej jednak zakończenie jak najbardziej satysfakcjonujące i nie bez emocji.
W tym tomie zdecydowanie bardziej kibicowałam Szumowinom i może też z tego powodu jakby irytowały mnie coraz to nowe „kłody pod nogi”. Wcześniej akcja wydawała mi się wartka i niezwykle wciągająca, ale z czasem kiedy każda akcja miała ukryte drugie a nawet trzecie dno, zaczęło mnie to męczyć. Drugi tom dłużył mi się, nie mogłam się dobrze wciągnąć. Niemniej jednak...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDobre zamknięcie całej historii, jednak książka za bardzo mi się dłużyła, po kilku plot twistach zrobilo się za bardzo powtarzalnie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTrochę topornie szło mi czytanie tej części, ale to raczej z mojej winy. Ogólnie podobała mi się. Dalej mamy wiele punktów widzenia, bardziej poznajemy naszych bohaterów. Jest trochę wzruszających momentów. Dostaliśmy pewne zamknięcie, ale autorka zdecydowanie mogłaby to jeszcze pociągnąć dalej, a słyszałam, że jest taka plotka. W przyszłości być może sięgnę też po serię Griszów autorki.
Trochę topornie szło mi czytanie tej części, ale to raczej z mojej winy. Ogólnie podobała mi się. Dalej mamy wiele punktów widzenia, bardziej poznajemy naszych bohaterów. Jest trochę wzruszających momentów. Dostaliśmy pewne zamknięcie, ale autorka zdecydowanie mogłaby to jeszcze pociągnąć dalej, a słyszałam, że jest taka plotka. W przyszłości być może sięgnę też po serię...