Reguła 10X

- Złote Myśli
- 2016-11-02
- 2016-11-02
- 9788377019757
Każdy, kto sugeruje, abym robił czegoś mniej, nie jest moim prawdziwym przyjacielem
lub jest bardzo zdezorientowany!
— Grant Cardone
Prawdopodobnie sięgnąłeś po tę książkę, zastanawiając się, czym dokładnie jest Reguła 10X i jak mogłaby Ci pomóc.
Reguła 10X jest Świętym Graalem dla tych, którzy pragną sukcesu. Mówiąc poważnie: jeśli istnieje jakiś kres wszelkich poszukiwań — oto właśnie on! Reguła 10X ustanawia właściwy poziom działań i myślenia, które gwarantują sukces oraz to, że utrzymasz taki poziom zaangażowania zarówno w życiu, jak i w karierze.
Reguła 10X wręcz zniweluje wszelkie lęki, zwiększy poziom odwagi i wiary w siebie, wyeliminuje odkładanie na później i niepewność, da Ci poczucie celu, który nada rozpęd Twojemu życiu, marzeniom i planom.
Reguła 10X jest stosowana przez wszystkich czołowych ludzi sukcesu we wszystkich obszarach życia, które dzięki temu naprawdę rozkwitają.
Niezależnie od tego, jak definiujesz sukces, ta książka pokaże Ci, jak zapewnić sobie jego osiągnięcie, mając dowolne marzenie i działając w dowolnej sytuacji gospodarczej. Pierwsza rzecz, która musi się wydarzyć, to przestawienie swojego myślenia i działań na poziom 10X.
Powiem Ci, w jaki sposób takie podejście ułatwia życie, daje więcej radości i w efekcie więcej czasu.
Kawał życia poświęciłem na studiowanie sukcesu i wierzę, że reguła 10X jest tym jednym elementem, który wszyscy ludzie sukcesu znają i którego używają, aby kreować wymarzone życie.
Dzięki Regule 10X nauczysz się, jak prawidłowo definiować cele, właściwie oszacować potrzebny wysiłek, mieć odpowiednie podejście i mentalne nastawienie do projektów, a następnie jak konkretnie określić liczbę potrzebnych działań.
Zrozumiesz, dlaczego sukces można niemal zagwarantować, kiedy operujesz w ramach parametrów reguły 10X, i zobaczysz jedyny powód, dla którego większość ludzi nigdy nie osiąga sukcesu.
Odkryjesz popełniane przez ludzi jeszcze na etapie wyznaczania celów błędy, które niszczą szanse na ich realizację.
Nauczysz się też prawidłowo określać dokładną ilość wysiłku potrzebnego do osiągnięcia każdego celu dowolnego kalibru.
Na koniec pokażę Ci, jak uczynić z tego wszystkiego nawyk i dyscyplinę, której będziesz przestrzegał, aby działać na poziomie 10X.
Zaufaj mi: kiedy już zaczniesz tak postępować, sukces nie tylko będzie murowany, ale będzie sam siebie napędzał, tworząc więcej okazji do triumfowania w sposób wręcz nie do zatrzymania.
Reguła 10X zapewni Ci sukces niezależnie od Twojego talentu, wykształcenia, sytuacji finansowej, zdolności organizacyjnych, zarządzania czasem, branży, w której działasz, czy szczęścia.
Korzystaj z tej książki tak, jakby Twoje życie i marzenia zależały od niej, a nauczysz się działać na nowych i wyższych poziomach niż kiedykolwiek uważałeś za możliwe!
Książka jest specyficzna. Nie zawiera wielu konkretnych porad, a właściwie tylko jedną, która nie jest dobrze przedstawiona. Autor wskazuje, aby robić wszystko z 10 razy większą intensywnością, ale niekoniecznie radzi jak podołać komplikacją, które mogą z takiego działania wynikać.
Warte przeczytania w książce jest ostatnich kilka stron, gdzie Cardone wylicza cechy ludzi sukcesu.
Co do samej książki - ma prawie 300 stron, a sensownej merytoryki jest może na 40-60.
więcej Pokaż mimo toWarte przeczytania w książce jest ostatnich kilka stron, gdzie Cardone wylicza cechy ludzi...
Książka nie tyle motywująca, co napędzająca do działania. Polecam audiobook czytany przez autora.
Momentami wkurzająca przez powtarzane treści.
Pokaż mimo toMomentami wkurzająca przez powtarzane treści.
Grant to prawdziwy przecinak, jego mind set jest niesamowity , ostatnie 20 stron książki to najbardziej obrazuje. Jeżeli chcesz wydostać się z szarej masy klasy średniej to warto przeczytać tę pozycję.
Pokaż mimo toReguła 10x to nie jest książka to jest podręcznik który może nas nauczyć..
Właśnie autor w jednoznaczny sposób przekazuje nam, że wszystko zależy od nas. Sekret sukcesu i szczęścia tkwi w nas samych. Wielkim myślom musi iść w parze wielkie działanie. Oczywiście tych określeń mógłbym wymienić więcej ale zamiast tego polecam książkę wszystkim którzy chcą odkryć w sobie to,, coś" książka nie trafi na półkę będzie zawsze w zasięgu ręki by na nowo odkrywać potęgę reguły 10x.
Reguła 10x to nie jest książka to jest podręcznik który może nas nauczyć..
więcej Pokaż mimo toWłaśnie autor w jednoznaczny sposób przekazuje nam, że wszystko zależy od nas. Sekret sukcesu i szczęścia tkwi w nas samych. Wielkim myślom musi iść w parze wielkie działanie. Oczywiście tych określeń mógłbym wymienić więcej ale zamiast tego polecam książkę wszystkim którzy chcą odkryć w sobie to,,...
Dużo tutaj amerykańskiego gadania, ale jednak książka mi się podobała. Szybko się ją czyta, co prawda jest za długa jak na tę tresć. Jednak moim zdaniem warto, bo do mnie trafiła.
Pokaż mimo toNie jestem w stanie zrozumieć dobrych ocen tej książki. Przesłucham ponad połowę i odpuściłem. Nie dowiedziałem się niczego więcej poza tym, co jest w tytule książki - rób wszystko 10 razy więcej, szybciej, mocniej, a wszystko się uda. Całość brzmi jak typowa amerykańska gadka motywacyjna, a nic z niej nie wynika.
Pokaż mimo toW połowie książki poddałem się. Uważam ją za mocno niespójną z rzeczywistością i przereklamowaną. Pełno jest porad, które bardziej zrobią wrażenie na nastolatkach niż na osobie dorosłej. Książkę kupiłem z polecenia, bo inaczej takiego tytułu i podtytułu osobiście bym nie kupił. Wydawca także się nie popisał, ponieważ elementy które raczej planowano wydać kolorem lub pogrubieniem, to są wypisane na blado-szaro.
W połowie książki poddałem się. Uważam ją za mocno niespójną z rzeczywistością i przereklamowaną. Pełno jest porad, które bardziej zrobią wrażenie na nastolatkach niż na osobie dorosłej. Książkę kupiłem z polecenia, bo inaczej takiego tytułu i podtytułu osobiście bym nie kupił. Wydawca także się nie popisał, ponieważ elementy które raczej planowano wydać kolorem lub...
więcej Pokaż mimo toReguła 10x to totalna petarda.
Bardzo spodobał mi się język tekstu oraz prostota, która wdrożona nie może nie działać! Ostatnia książka, która dała mi tak wiele jak ta, to była Magia myślenia na wielką skalę - Davida Schwartza. Przewróciła mi wtedy cały światopogląd na temat rozwoju i działania, żeby były efekty.
Dziś wciąż zachęcam do lektury Schwartza, a co do Granta - niezależnie czym się zajmujesz, kup wszystkie jego książki, które wydał i przeczytaj nie tylko sam, ale podaruj dla zespołu. Chcesz 10x więcej efektów? Proszę bardzo!:) Często można zauważyć, że boimy się podwoić obecne działania, a co dopiero ZDZIESIĘCIOKROTNIĆ. Co powiedzą inni, jak zareagują, czy zostanę skrytykowany? Takie pytania możesz sobie wciąż zadawać, bo wciąż myślisz o konkurencji! Grant podpowiada:
Najlepszym sposobem na to, aby przestać martwić się konkurencją i niepewnością, jest rozpalić tak wielkie i mocno roztaczające ciepłe ognisko, że każdy na świecie - nawet konkurencja - przyjdzie ogrzać się przy Twoim ogniu.
I tego Ci życzę przyjacielu, żebyś nie martwił się konkurencją, a zajął się dominacją i nie tracił czasu na ściganie kogoś.💎
Reguła 10x to totalna petarda.
więcej Pokaż mimo toJak w żadnej książce nie znajdziesz tam gotowych metod jak wynieść swój biznes na wyżyny, ale znajdziesz najprostsze rzeczy, obudowane wokół tytułu książki jak codziennie, z godziny na godzinę, z minuty na minutę tworzyć przewagę nad innymi.
"Regułę 10X" napisał Grant Cardone, ekspert od sprzedaży i autor licznych bestsellerów "New York Timesa". Jest to książka głównie o rozwoju osobistym oraz o sposobach na odniesienie sukcesu w różnych dziedzinach życia, od przedsiębiorczości po życie osobiste. W niniejszym poradniku znajdziemy wiele trafnych spostrzeżeń i wartościowych uwag na temat rozwoju osobistego i osiągnięcia sukcesu.
Grant Cardone w książce opisał w jaki sposób i jakimi drogami można osiągnąć sukces. Na swoim przykładzie ukazał w jaki sposób należy działać, jak działać efektywnie i co jest kluczowe, ważne, aby odnieść sukces. Suces musi się stać obowiązkiem, należy nad wszystkim przejąć kontrolę, podejmować liczne, zdyscyplinowane i konsekwentne działania. Aby osiągnąć sukces, nie można być przeciętnym! Trzeba iść na całość, podejmować się niemożliwego, nie ograniczać się, wytyczać ambitne cele. W przedsiębiorczości i w osiągnięciu sukcesu najważniejsza jest ciężka praca. Cardone podał konkretne przykłady, wskazówki jak i co robić. Jak myśleć w kategoriach sukcesu, jak wykreować sukces i jak utrzymać osiągnięty sukces.
Reguła 10x jest to działanie z rozmachem, wszystko należy robić dziesięciokrotnie razy więcej, szybciej i intensywniej, kreatywniej, z dużym zasięgiem.
"Reguła 10X" jest to pozycja, przede wszystkim dla osób, które chcą się rozwijać i dokształcać pod względem rozwoju osobistego. Dla ludzi, którzy pragną osiągnąć sukces, rozwiniąć jakąś działalności. Uczy przedsiębiorczości, wytyczania celów i świetnie motywuje do pracy i działania ;)
więcej Pokaż mimo toSzczerze - najlepsza książka z tej tematyki, jaką czytałem w tym roku. Naładowała, dała pomysły, pozwoliła poczuć sukces i myślenie na dużą skalę. Odpowiednia długość, bez nachalnej sprzedaży swoich usług:) i jedyna wątpliwość jest taka, że pracując tyle, ile pracuje Cardone (a przynajmniej namawia do tego) dostałbym wylewu, a nie awans, czy przelew na 1 mln złotych ;)