Poradnik dżentelmena i damy

Okładka książki Poradnik dżentelmena i damy autora Zbigniew Hojka, 9788378872023
Okładka książki Poradnik dżentelmena i damy
Zbigniew Hojka Wydawnictwo: Dragon poradniki
poradniki
2016-10-21
2016-10-21
9788378872023

Kup Poradnik dżentelmena i damy w ulubionej księgarnii

Oceny książki Poradnik dżentelmena i damy

OPINIE i DYSKUSJE o książce Poradnik dżentelmena i damy

Przeciętyny człowiek niczego się z tej ksiązki, czy też poradnika nie dowie. Wskazówki na zasadzie "jak gdzieś wchodzisz, powiedz dzień dobry". Publikacja przepełnona jest banałami.

Nie daję maksimum gwiazdek tylko dlatego, że jest to poradnik. Ale cóż za fascynującą podróż autor serwuje czytelnikowi! Mogę śmiało powiedzieć, iż nie mogłam się od książki oderwać. Wciągająca niczym najlepsza powieść.

Znajdziemy tutaj zasady zachowania we wszystkich możliwych sytuacjach i miejscach. Poczytamy o zasadach ubioru i sposobach jedzenia. Dowiemy się jak przyjmować gości i jak chodzić w odwiedziny. Jeśli jeszcze tego nie wiemy, mamy szansę poznać różnicę między serwisem angielskim, a francuskim. Autor podpowie jak napisać zaproszenie, a jak list kondolencyjny. Co włożyć na bal i jak zawiązać krawat. A jaki obrus dobrać do jakiej zastawy... Można tak jeszcze długo.

Dla wszystkich zainteresowanych zasadami dobrego wychowania, obowiązkowa. Zresztą dla pozostałych też. W dzisiejszych czasach kiedy kultura osobista pozostawia często wiele do życzenia, ułatwiło by nam wszystkim życie, by każdy wyciągnął z tej książki wnioski.

37 użytkowników ma tytuł Poradnik dżentelmena i damy na półkach głównych
11 użytkowników ma tytuł Poradnik dżentelmena i damy na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Poradnik dżentelmena i damy

Okładka książki Rybnik. Dzieje miasta i jego dzielnic. Tom I Jakub Abrahamowicz, Adam Dziuba, Damian Halmer, Zbigniew Hojka, Marcin Jarząbek, Dawid Keller, Bogdan Kloch, Jerzy Sperka, Mirosław Węcki, praca zbiorowa
Okładka książki Turystyka historyczna T. 1 Zbigniew Hojka, Krzysztof Nowak
Turystyka historyczna T. 1 Zbigniew Hojka, Krzysztof Nowak
Okładka książki Wyznania religijne w Rybniku i powiecie rybnickim w XIX i XX w. Jakub Abrahamowicz, Elżbieta Bimler-Mackiewicz, Adam Dziurok, Anna Grabowska-Rogus, Zbigniew Hojka, Dawid Keller, Bogdan Kloch
Okładka książki Z dziejów szkolnictwa w Rybniku Jakub Abrahamowicz, Adam Frużyński, Anna Grabowska-Rogus, Zbigniew Hojka, Sławomir Kaczor, Dawid Keller, Bogdan Kloch, Piotr Kuczera, Ewa Kulik, Henryk Rojek, praca zbiorowa
Okładka książki Studia Piekarskie. Bł. ks. Józef Czempiel (1883-1942) Ryszard Bochynek, Irena Czempiel, Józefa Dziadek-Wilk, Joanna Grajewska-Wróbel, Zbigniew Hojka, Jola Kubik, Jacek Kurek, Rajmund Machulec, Henryk Olszar, Dorota Wilk
Zbigniew Hojka
Zbigniew Hojka
Zainteresowania badawcze: dzieje prasy górnośląskiej, ustrój polskiego Śląska w dwudziestoleciu międzywojennym, dzieje Kościoła katolickiego na Górnym Śląsku, geneza i rozwój ruchu zawodowego na Górnym Śląsku, propaganda wyborcza na łamach prasy śląskiej w latach 1922-1939.

Cytaty z książki Poradnik dżentelmena i damy

Dodaj cytat z książki Poradnik dżentelmena i damy