Szarlotka z ogryzków

- 2006-01-01
- 2006-01-01
Książka ta, to nie tylko zapis burzliwego romansu. To także świetnie napisana powieść o tym, że solidny wstrząs bywa zbawiennym przełomem.
Kup Szarlotka z ogryzków w ulubionej księgarni
Oceny książki Szarlotka z ogryzków
137 użytkowników ma tytuł Szarlotka z ogryzków na półkach głównych- Przeczytane 108
- 2013 2
- 2011 2
- Powieści (polskie) 1
- 2007 1
- Pozyczone 1
- Przeczytane dawno temu 1
Cytaty z książki Szarlotka z ogryzków
Kapitalnie mi pan robi na kobiecość i chęć znalezienia dla niej praktycznego zastosowania.
dodaj nowy cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Szarlotka z ogryzków
Fajna opowieść.
Fajna opowieść.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNiestety nie udało się do ukończyć książki, utknęłam gdzieś na 120 stronie..jakoś się nie chwapilam czytać dalej.
Ostatecznie chyba zmęczyłam się i bez żalu przerwałam czytanie..a dodam, że książki szanuje na tyle, że ogólnie staram się zawsze dotrwać do końca.
Nie odradzam, bo jak sądzę ta orginalna forma lektury niektórym może przypaść do gustu.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZ tego co pamiętam konwersacje internetowe były chwilami nawet śmieszne. Lubię grę słów,niedopowiedzenia, czytanie między wierszami dlatego też początkowo nawet byłam zainteresowana przeczytaniem jej do końca.
Ostatecznie chyba zmęczyłam się i bez żalu...
Gdy mam zły humor, otwieram tę książkę w dowolnym miejscu i zaczynam czytać... Bardzo szybko przypominam sobie, że życie jednak jest zabawne - wystarczy trochę dystansu do siebie i świata :-)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNiestety nie dotrwałam do końca książki. Po prostu w pewnym momencie mnie tak znudziła, że nie chciałam już czytać dalej. Na początku ciekawa, ale potem coraz mniej. Zaczęłam ją czytać, bo zainteresowała mnie jej forma - zapis internetowych rozmów.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzede wszystkim zabawna. Idealna w podróż, lub na pierwsze comiesięczne objawy PSM/ZSM :) dla każdej kobitki na poprawę humoru
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzeczytałam Szarlotkę kilka lat temu, mając około 15 lat i myślę że byłam wtedy na nią za młoda. W tamtym czasie książka nie przypadła mi do gustu. Dialogi dwójki dorosłych, których nie rozumiałam, drugie dno którego nie pojmowałam. Myślę, że gdybym teraz przeczytała ją ponownie, moje wrażenie uległoby zmianie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie zachwyciła mnie, trochę się zawiodłam bo liczyłam na coś więcej.
Nie zachwyciła mnie, trochę się zawiodłam bo liczyłam na coś więcej.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNiby lekka i do śmiechu ale... nie do końca. Masa fajnych skojarzeń, nadinterpretacji, śmiesznych żarcików słownych i celowych "przekręceń".
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCała książka to mailowa korespondencja, utrzymana w ciepłej atmosferze. Czasem na wesoło, czasem z pazurem. Ciekawa. Polecam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMomentami śmieszna. Urzekła mnie ta korespondencja - przypadł mi do gustu taki typ pisania.