Fantasy of Frost

Okładka książki Fantasy of Frost autora Kelly St. Clare, 9780648042419
Okładka książki Fantasy of Frost
Kelly St. Clare Wydawnictwo: Kelly St. Clare Cykl: The Tainted Accords (tom 1) fantasy, science fiction
The Tainted Accords (tom 1)
Fantasy of Frost
2017-03-14
2017-03-14
angielski

Kup Fantasy of Frost w ulubionej księgarnii

Oceny książki Fantasy of Frost

OPINIE i DYSKUSJE o książce Fantasy of Frost

Lekkie czytadło.
Mamy tu bardzo ciekawy i nietypowy świat (tudzież dwa światy: świat niewyobrażalnych upałów z ludźmi o introwertycznej naturze i świat przenikliwego chłodu zamieszkany przez ekstremalnych ekstrawertyków),chociaż muszę powiedzieć, że początkowo miałam trochę problem zrozumieć jak działają niektóre rzeczy.
Główna bohaterka, choć młoda, jest wyjątkowo sympatyczna i przenikliwa - przyjemnie śledzi się jej przygody (choć decyzja z samego końca książki mnie rozczarowała, bo była zbyt idiotyczna jak na jej inteligentną naturę).
Całość czyta się bardzo przyjemnie (jednak trzeba się przyzwyczaić do sporej ilości wulgaryzmów, które czasami psuły ciut imersję),ale środkiem akcja trochę zwalania, bo gubi się gdzieś główny cel fabuły - potencjalny konflikt między dwoma światami oraz tajemnicę Oliny (przez całe życie na polecenie swojej tyranicznej matki zasłania twarz welonem - nawet sama nie wie jak wygląda i co jest przyczyną tego rozkazu) przyćmiewa trochę życie codzienne dziewczyny, która nagle musi dostosować się do mieszkania w zupełnie innej rzeczywistości niż ta, w której się wychowała.
Fantasy of Frost robi niezłe wrażenie - nie wywołało u mnie żadnego większego "wow", ale czytanie nie sprawiało mi bólu i pewnie kiedyś dokończę resztę serii.

Lekkie czytadło.
Główna bohaterka, choć młoda, jest wyjątkowo...

9 użytkowników ma tytuł Fantasy of Frost na półkach głównych
6 użytkowników ma tytuł Fantasy of Frost na półkach dodatkowych