Achilles, smok z małymi skrzydłami

24 str. 24 min.
- literatura dziecięca
- Achille il Drago Dalle Piccole Ali
- 2016-06-06
- 2016-06-06
- 24 min.
- Tadeusz Woźniak
Achilles był młodym smokiem, który uwielbiał czytać książki i był przyjazny wobec ludzi. Miał jednak pewien problem: Jego skrzydła były bardzo małe!
Postanowił go rozwiązać za pomocą książek…
Ilustracje 4-Leaf Clover Studio.
Kup Achilles, smok z małymi skrzydłami w ulubionej księgarni
Oceny książki Achilles, smok z małymi skrzydłami
20 użytkowników ma tytuł Achilles, smok z małymi skrzydłami na półkach głównych- Przeczytane 17
- Dla dzieci i młodzieży 2
- .2016 1
- Czytane synkowi 1
- Dla szkrabów 1
- Literatura dziecięca 1
- Rok 2016 1
- 2018 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Achilles, smok z małymi skrzydłami
Opowieść o smoku, który znalazł sposób jak pokonać swoje ograniczenia. Książeczka pięknie ilustrowana, ukazująca najbardziej znane atrakcje turystyczne na całym świecie oraz to, że książki mogą pomagać.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka dla maluchów, do czytania przez rodziców. Achilles to smok o bardzo małym... tfu, o małych skrzydłach. Z tego powodu nie może latać, co go smuci bo koledzy latają po całym świecie i z każdej wyprawy przywożą opowieści. Achilles lubi czytać, w pewnym momencie postanawia zrobić sobie skrzydła z książki i dzięki temu może latać i zwiedzać świat. Morał mamy taki, że książki mogą nam otworzyć świat i nauczyć wielu ciekawych rzeczy. Rysunki takie sobie.
Kupować i czytać dzieciakom.
Książka dla maluchów, do czytania przez rodziców. Achilles to smok o bardzo małym... tfu, o małych skrzydłach. Z tego powodu nie może latać, co go smuci bo koledzy latają po całym świecie i z każdej wyprawy przywożą opowieści. Achilles lubi czytać, w pewnym momencie postanawia zrobić sobie skrzydła z książki i dzięki temu może latać i zwiedzać świat. Morał mamy taki, że...