Witold Pilecki. Fotobiografia

- albumy
- 2015-08-28
- 2015-08-28
Dobrowolne udanie się Witolda Pileckiego do obozu Auschwitz,
a potem pozostawanie w nim przez prawie trzy lata było być może
jednym z najbardziej bohaterskich czynów, jakich kiedykolwiek dokonano,
ale nie był to jedyny dowód jego męstwa
i nie z tego powodu stracił życie.
Timothy Snyder (ze wstępu)
Kup Witold Pilecki. Fotobiografia w ulubionej księgarni
Oceny książki Witold Pilecki. Fotobiografia
65 użytkowników ma tytuł Witold Pilecki. Fotobiografia na półkach głównych- Przeczytane 39
- Biografia 2
- 2025 1
- Historia 1
- Skład tanich książek 1
- Polska 1
- Moje 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Witold Pilecki. Fotobiografia
Pierwszy raz dowiedziałem się o Pileckim z utworu Inmate 4859 grupy Sabaton i było to dla mnie odkrycie. Fascynująca postać z ,,żelaznymi jajami'', której koniec był tragiczny. Album warty polecenia, najlepiej w rozsądnych pieniądzach. Wiele zdjęć, których nie znalazłem nigdzie indziej. Autor zbiera to wszystko w sensowną całość. Godne polecenia w szczególności jako pierwsze, skondensowane źródło wiedzy o rotmistrzu.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo wzruszająca fotorelacja Wielkiego Bohatera Narodowego, który jako jedyny dostał się do Auschwitz jako ochotnik.
Zdjęcia są dobrej jakości.
Dzięki poznaniu książki, Witold stał się jeszcze bliższy memu sercu.
Cześć i chwała bohaterom! ❤️🕯️
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZdjęcia są dobrej jakości.
Dzięki poznaniu książki, Witold stał się jeszcze bliższy memu sercu.
Cześć i chwała bohaterom! ❤️🕯️
Obowiązkowa lektura, szczególnie polecam dla tych, którzy przeczytali Raport Pileckiego. Jedyny "minus" - trochę za mało tekstu...
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWitold Pilecki jest dla mnie absolutnie intrygujący i wzbudza mój największy podziw. Jakim cudem nie ma o nim Hollywoodzkich filmów? W Polsce też nie ma poświęconych mu kasowych produkcji. Podziwiam za odwagę i ubolewam, że teraz nasze społeczeństwo tak narzeka na nasz kraj. Sama książka jest pięknie wydana. Jeśli ktoś chce poznać po krótce los Pileckiego, to idealnie się przyda. Jest to fotobiografia i w godzinę można ją przeczytać.
Witold Pilecki jest dla mnie absolutnie intrygujący i wzbudza mój największy podziw. Jakim cudem nie ma o nim Hollywoodzkich filmów? W Polsce też nie ma poświęconych mu kasowych produkcji. Podziwiam za odwagę i ubolewam, że teraz nasze społeczeństwo tak narzeka na nasz kraj. Sama książka jest pięknie wydana. Jeśli ktoś chce poznać po krótce los Pileckiego, to idealnie się...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to1/2023
1/2023
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPolecam dla zainteresowanych historią XX wieku, Pilecki to postać godna prezentowania młodym ludziom jako wzór patriotyzmu.
Bardzo potrzebowałam tych zdjęć, które pokazują człowieka z krwii i kości, a jednak z nieludzką odwagą i miłością do spraw sobie ważnych. ❤️
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDobra lektura, choć może tekstu jest za mało, by nazwać ją inaczej niż fotobiografia.
Szkoda, że nie ma więcej podobnych publikacji o życiu sławnych ludzi. Polecam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSzkoda, że nie ma więcej podobnych publikacji o życiu sławnych ludzi. Polecam.
Kocham. I więcej nic.
Kocham. I więcej nic.