Ogród kości

- The Bone Garden
- 2009-01-01
- 2009-01-01
- Jerzy Żebrowski
Czasy współczesne. Julia Hamill dokonuje makabrycznego odkrycia na terenie swojej posiadłości w Massachusetts - wykopuje czaszkę kobiety noszącą nieomylne ślady popełnionej zbrodni. Odpowiedzi na pytanie, kim jest zamordowana, należy szukać w innej epoce.
Boston, rok 1830. Norris Marshall, utalentowany, choć ubogi student medycyny, zamieszany w handel zwłokami, staje się głównym podejrzanym w sprawie kolejnych mordów - najpierw pielęgniarki, potem znanego lekarza. Aby dowieść swojej niewinności, musi odszukać jedynego naocznego świadka zbrodni.
Trzymająca w napięciu, perfekcyjnie skonstruowana i wierna realiom epoki opowieść zręcznie splata dzieje bohaterów z XIX i XX wieku.
Kup Ogród kości w ulubionej księgarni
Oceny książki Ogród kości
- 2013 36

OPINIE i DYSKUSJE o książce Ogród kości
Słaba.
Słaba.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPo przeczytaniu połowy poddałam się. W ogóle mi się nie podobało...
Po przeczytaniu połowy poddałam się. W ogóle mi się nie podobało...
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo dobra książka. Zaskakująca, wciągająca.
Bardzo dobra książka. Zaskakująca, wciągająca.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to7,5🌟
7,5🌟
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTess Gerritsen nie przestaje zaskakiwać – jej książki są niezwykle różnorodne i wciągające. Nie inaczej było z "Ogrodem kości". Szczególnie spodobało mi się wprowadzenie autentycznej postaci lekarza, który miał ogromny wpływ na rozwój medycyny.
Zdecydowanie polecam tę książkę!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPowieść trzymała mnie w napięciu od pierwszych stron aż do samego końca, a finał okazał się naprawdę zaskakujący.
Zdecydowanie...
Dobra powieść, praktycznie do samego końca nie domyślałam się jakie będzie rozwiązanie zagadki :) trzyma w napięciu, ciekawa fabuła
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPoczątek zapowiadał fajny mroczny kryminał z trupami w tle, jednak z biegiem stron coraz więcej pieprzenia o kochaniu i miłości.. Końcówka normalnie do porzygania od tego ględzenia..
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNajlepsza książka Tess Gerritsen, jaką miałam okazję przeczytać! Niczym nie przypomina cyklu Rizzoli / Isles, do którego tak bardzo przywykłam. Opowieść „Ogródu kości” osnuta jest wokół autentycznej postaci lekarza, który odmienił oblicze medycyny, m.in położnictwa, w XIX wieku. Akcja książki toczy się na dwóch płaszczyznach czasowych, co czyni ja wciągającą i niepowtarzalną. Przede wszystkim jednak to wzruszająca historia o miłości, wytrwałości, chciwości i brutalności. Wyjaśnienie zagadki budowanej na stronach powieści zwala czytelnika z nóg.
Najlepsza książka Tess Gerritsen, jaką miałam okazję przeczytać! Niczym nie przypomina cyklu Rizzoli / Isles, do którego tak bardzo przywykłam. Opowieść „Ogródu kości” osnuta jest wokół autentycznej postaci lekarza, który odmienił oblicze medycyny, m.in położnictwa, w XIX wieku. Akcja książki toczy się na dwóch płaszczyznach czasowych, co czyni ja wciągającą i...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPodoba mi się. Dobrze napisana ,jedna z najlepiej napisanych książek jaką przeczytałam w tym roku.Troszke dziwnie się złożyło bo akurat kupilam ponad 100 letni dom w stanie ...trudnym. I te książkę i kiedy zaczęłam czytać ,zrezygnowałam z przekopania działki pod warzywa ,narazie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMega wciągający kryminał! Połączenie dawnych i współczesnych czasów wyszło bardzo zgrabnie. Książka praktycznie od samego początku trzymała mnie w napięciu, była spójna i miała zaskakujące, ciekawe zakończenie, którego nie przewidywało się od połowy. Jak dla mnie kwintesencja dobrej książki i chyba top wśród ostatnio przeczytanych. Polecam :)