Rośliny do każdego ogrodu

- flora i fauna
- Agencja Promocji Zieleni Sp. z o.o.
- 2014-01-01
- 2014-01-01
- katalog roślin rośliny ogród ogródek ogrodnictwo działka byliny kwiaty katalog poradnik
"Rośliny do każdego ogrodu" – to nowa pozycja firmowana przez Związek Szkółkarzy Polskich skierowana do amatorów i hobbystów, a szczególnie do rozpoczynających przygodę z ogrodem. Dobór roślin i informacje o nich przygotowali polscy specjaliści i praktycy. Zwięzłe i konkretne opisy zilustrowane są pięknymi zdjęciami i graficznymi informacjami. W wyborze odpowiednich gatunków i odmian do ogrodowych kompozycji pomocne są przykłady zastosowania oraz tabele. Dodatkowym atutem są porady doświadczonych ogrodników dotyczące pielęgnacji.
"Rośliny do każdego ogrodu" to:
- 333 OGRODOWE PEWNIAKI – polecane przez Związek Szkółkarzy Polskich
- sprawdzone i dostępne w Polsce
- inne ciekawe zamienniki
- polskie nazwy i ich łacińskie odpowiedniki
- graficzne informacje o wielkości i najbardziej dekoracyjnych cechach
- praktyczne rady dotyczące pielęgnacji
- pomoc w ochronie ogrodu przed chorobami i szkodnikami
- pomysły na zastosowanie
- przykładowe kompozycje
- wskazania projektowe
poręczny format - format 165 x 235 mm
liczba stron: 206
To mniejsza i skromniejsza wersja "Katalogu Roślin" polecanego przez Związek Szkółkarzy Polskich. To wydanie jest mniejsze, bo wielkości ok. A5 i dużo uboższe niż powyżej wymieniony katalog. Jeden i drugi egzemplarz posiadam na półce w domu, niepotrzebnie kupiłam ten, ponieważ w zupełności "Katalog Roślin" mi wystarcza, po za tym jest dużo bogatszy. Tą mniejszą wersję zabieram do plecaka i czytam w wolnym czasie.
Jeśli ktoś potrzebuje minimum wiedzy o roślinach, to jak najbardziej ta książka jest dla niego. Rośliny przedstawione są w jasny sposób, poukładane, opisy zawierają najważniejsze właściwości roślin, dość dobrej jakości zdjęcia poglądowe.
W zależności od potrzeb, ta książka zaspokoi ich minimum.
więcej Pokaż mimo toMoja opinia na: https://takieksiazki.blogspot.com/2020/06/rosliny-do-kazdego-ogrodu-polecane.html