Felek i Tola i porywacze

- Vos en Haas en de dief van Iek
- 2015-12-01
- 2015-12-01
- Jadwiga Jędryas
Felka i Tolę odwiedzają niespodziewani goście: kuzyn Felka i jego kompan. Niestety, nie mają dobrych zamiarów – planują kradzież. A gdy ich plan bierze w łeb, porywają Jo! Przecież Ko twierdzi, że Jo jest skarbem i ma złote serce...
„Felek i Tola i porywacze” to czwarta część przygód sympatycznej pary przyjaciół – lisa łakomczucha i rezolutnej zajączki, znanych z tomów: "Felek i Tola", "Do zobaczenia, Felku i Tolu", "Felek i Tola na wyspie".
Cykl powstał z myślą o dzieciach uczących się czytać. Dzięki prostemu językowi i podziałowi na krótkie rozdziały doskonale nadaje się na pierwszą samodzielną lekturę lub do wspólnego rodzinnego czytania. Jego wielkim atutem są zabawne ilustracje holenderskiego mistrza grafiki książkowej Thé Tjong-Khinga.
Seria przez lata rozrosła się do kilkunastu tomów, zdobyła ogromną popularność w Belgii i Holandii i została przetłumaczona na wiele języków. Uznaje się ją za wzorcowy cykl książek dla początkujących czytelników.
Ilustracje Thé Tjong-Khing.
Ilustracje Thé Tjong-Khing.
Kup Felek i Tola i porywacze w ulubionej księgarniPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Oceny książki Felek i Tola i porywacze
60 użytkowników ma tytuł Felek i Tola i porywacze na półkach głównych- Przeczytane 48
- Dla dzieci 4
- 2018 2
- Dziecięce 2
- Dzieci 2
- 2021 1
- Szymuś 1
- Dla synka 1

Opinie i dyskusje o książce Felek i Tola i porywacze
Zabawna historia dla najmłodszych. Tym razem Felek, Tola oraz pozostali mieszkańcy muszą się zmierzyć z porywaczami. Książka edukuje, ale nie przeraża.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚwietna, tak jak wszystkie poprzednie części.
Świetna, tak jak wszystkie poprzednie części.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPierwszy kryminał mojego synka. W naszej biblioteczce książka wyjątkowa, bo inna. Tutaj nie ma taryfy ulgowej dla młodego czytelnika; padają słowa "zabić", "porwać", "ukraść" itp. Niemniej para głównych zbirów jest tak uroczo nieporadna, że dziecko dostaje wyprasowaną wersję przestępczego półświatka. Dynamiczna akcja, książka długa, więc raczej od 3 roku życia, żeby dzieciątko wysiedziało. Nam udało się przeczytać w jeden dzień, na raty, bo młodego wciągnęła ta cała historia. Świetne ilustracje.
Pierwszy kryminał mojego synka. W naszej biblioteczce książka wyjątkowa, bo inna. Tutaj nie ma taryfy ulgowej dla młodego czytelnika; padają słowa "zabić", "porwać", "ukraść" itp. Niemniej para głównych zbirów jest tak uroczo nieporadna, że dziecko dostaje wyprasowaną wersję przestępczego półświatka. Dynamiczna akcja, książka długa, więc raczej od 3 roku życia, żeby...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toW momentach, w których odzywa się mały Jo, mój sześcioletni syn leży na podłodze zwijając sę ze śmiechu.