Salt Fat Acid Heat. Cztery składniki

Samin Nosrat Wydawnictwo: Znak kulinaria, przepisy kulinarne
488 str.
Tytuł oryginału:
Salt, Fat, Acid, Heat: Mastering the Elements of Good Cooking
Data wydania:
2020-02-26
Data 1. wyd. pol.:
2020-02-26
Liczba stron:
488
Język:
polski
ISBN:
9788324070374
Tłumacz:
Katarzyna Kmieć-Krzewniak
Wydawnictwo:
Znak
Tagi:
kuchnia kulinaria gotowanie Netflix
Tytuł oryginału:
Salt, Fat, Acid, Heat: Mastering the Elements of Good Cooking
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Data wydania:
2020-02-26
Liczba stron:
488
Język:
polski
ISBN:
9788324070374
Tłumacz:
Katarzyna Kmieć-Krzewniak
Tagi:
kuchnia kulinaria gotowanie Netflix
Średnia ocen
8,3 / 10
28 ocen 7 opinii

Oceń przeczytaną książkę
i
Dodaj książkę do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Poczekaj, szukamy dla Ciebie najlepszych ofert

Pozostałe księgarnie

Informacja

Reklama
Reklama

Podobne książki

Więcej
więcej

Oceny

Średnia ocen
8,3 / 10
28 ocen
Twoja ocena
0 / 10
Reklama

Opinie [7]

Sortuj:
10
3

Na półkach:

Książka super ale tłumaczenie pozostawia wiele do życzenia. Kilka przepisów trudno zrozumieć a co dopiero wcielić w życie

Pokaż mimo to

770
108

Na półkach: , , , , ,

Książka kucharska, która uczy gotować! Nie odtwarzać przepisy, tylko tworzyć własne :) tłumaczy dlaczego w kuchni robimy jedno, a nie drugie. Podpowiada, na co zwrócić uwagę łącząc produkty. Przyznam, że otworzyła mi oczy i moje myślenie o gotowaniu zmieniło się dosyć znacznie. Jest pięknie wydana, okraszona pięknymi ilustracjami. Będę wracać często! Polecam też obejrzeć ...

więcej Pokaż mimo to

0
0

Na półkach:

Uczy myśleć o gotowaniu i gotować , a nie odtwarzać przepisy z wymierzonych receptur. Z powodzeniem zastąpiłaby dziesiątki typowych książek kucharskich.

Pokaż mimo to

Reklama
152
24

Na półkach:

Gotuję sama od ponad 10 lat, mam wiele książek kucharskich i przeczytałam naprawdę setki przepisów internetowych, kocham turystykę gastronomiczną ;) Jednak książka Samin poprowadziła mnie na głębszy poziom w moim gotowaniu. Bo ona nie daje przysłowiowej ryby, ale właśnie wędkę. Pisząc o tych czterech podstawowych składnikach dobrego jedzenia pokazuje, że jest to naprawdę...

więcej Pokaż mimo to

71
71

Na półkach:

Ta książka jest naprawdę niezwykła. Są tu nie tylko przepisy, ale również, a może przede wszystkim genialne sztuczki, techniki, pomysły na łączenie składników. To książka, która wyzwala fantazję w kuchni, w oparciu o twierdzenie, że do uzyskania doskonałego smaku wystarczą cztery składniki : sól, tłuszcz, kwas i ciepło. A reszta to nasza fantazja 😊. Salt Fat Acid Heat - to...

więcej Pokaż mimo to

816
342

Na półkach: , ,

Pełna recenzja na wogrodzieliter.blogspot.com

"Salt, Fat, Acid, Heat" zdecydowanie wyróżnia się na tle wielu podobnych tematycznie publikacji. Nie jest to zwyczajna książka kucharska. Autorka snuje w niej fascynującą opowieść pełną kulinarnej wiedzy, trafnych oraz praktycznych wskazówek i czyni to z bystrością oraz humorem. To publikacja, która uczy gotować dzięki...

więcej Pokaż mimo to

692
412

Na półkach: , ,

Samin Nosrad podkreśla w swojej książce "Salt Fat Acid Heat" , że nie trzeba być wybitnym i uzdolniony kucharzem, żeby gotować dobrze i smacznie. Wystarczy używać czterech kluczowych i niezbędnych elementów, żeby zachwycić innych swoimi potrawami. Mowa tu o soli, która ma wzmocnić smak, tłuszcz, który ma go wydobyć, kwas, który balansuje i wyrównuje danie oraz ciepło, które...

więcej Pokaż mimo to

Dyskusje

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    143
  • Przeczytane
    34
  • Posiadam
    21
  • Teraz czytam
    18
  • Kuchnia
    6
  • Chcę w prezencie
    5
  • Kulinarne
    5
  • 2020
    4
  • Przeczytane w 2020 roku
    2
  • 2021
    2

Reklama

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Salt Fat Acid Heat. Cztery składniki


Mogą Cię również zainteresować

Reklama

Przeczytaj także

zgłoś błąd
zgłoś błąd