Corvus corax

- fantasy, science fiction
- Corvus corax
- 2011-01-01
- 2011-01-01
Mówią że prawo do podejmowania decyzji, czyni człowieka człowiekiem. Gdyby odebrać mu to prawo, stałby się on niewiele znaczącą marionetką, na której ruchy nie miałby już wpływu. Corvusowi przyjdzie stoczyć nie jedną, krwawą bitwę za wolność swoją i sobie podobnych. Bitwę o prawo do samodzielnego decydowania o swoim życiu. Udowodni przy tym, jak wielka jest potęga umysłu i jak wiele można czerpać z przyjaźni. Czy jednak warto poświęcić tak wiele, by usłyszeć prawdę, której lepiej byłoby nigdy nie poznać?
Kiedy ziemia opustoszała po serii katastrof, coś zaczęło się zmieniać. Corvus jest jednym z wielu pierwszych, którzy urodzili się z możliwością wykorzystywania większego potencjału swojego mózgu, co daje im niesamowite zdolności. Jednak chłopak niczego nie pamięta. Los zetknie go z grupą ludzi, którzy pomogą mu zrozumieć kim jest i co się z nim stało. Przyjaźń, która ich połączy zostanie poddana ciężkiej próbie, kiedy odkryją skrywany przez władze sekret. Rozpocznie się walka o wszystko.
Kup Corvus corax w ulubionej księgarni
Oceny książki Corvus corax
5 użytkowników ma tytuł Corvus corax na półkach głównych- Chcę przeczytać 3