Architektura jest najważniejsza. Rozmowy

Okładka książki Architektura jest najważniejsza. Rozmowy autora Ewa Mańkowska-Grin, 9788363464011
Okładka książki Architektura jest najważniejsza. Rozmowy
Ewa Mańkowska-Grin Wydawnictwo: EMG Seria: Architektura jest najważniejsza nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
Architektura jest najważniejsza
2015-10-03
2015-10-03

Kup Architektura jest najważniejsza. Rozmowy w ulubionej księgarnii

Oceny książki Architektura jest najważniejsza. Rozmowy

OPINIE i DYSKUSJE o książce Architektura jest najważniejsza. Rozmowy

Znani polscy architekci starają się znaleźć odpowiedź na pytanie, dlaczego architektura, która towarzyszy człowiekowi przez całe życie jest tak pomijana i niezauważana przez przeciętnego odbiorcę i jak temu zaradzić. Ciekawe rozmowy, wiele trafnych spostrzeżeń. Warto przeczytać.

Warto przeczytać! Różne odpowiedzi na te same pytania. Nie zgadzam się ze wszystkimi, ale podoba mi się zazwyczaj rozwinięta argumentacja, pozwalająca zrozumieć tok myślenia projektanta. Pytania były zadane architektom, których różni specjalność. Jedni zajmują się np. architekturą drewnianą, inni obiektami sportowymi lub blokami mieszkalnymi. Pochodzą również z różnych części Polski i pobierali praktyki w różnych miejscach. To wszystko sprawia, że zyskujemy o wiele szersze spojrzenie na pewne kwestie.

Dla mnie osobiście świetna. Po raz kolejny dochodzę do wniosku, że dzięki wywiadom, reportażom z osobami zajmującymi się daną dziedziną można dowiedzieć się dużo więcej na jej temat niż z niejednego podręcznika. Ta książka taka jest.

121 użytkowników ma tytuł Architektura jest najważniejsza. Rozmowy na półkach głównych
34 użytkowników ma tytuł Architektura jest najważniejsza. Rozmowy na półkach dodatkowych

Okładka książki Rozmowy drugie Marta Leśniakowska, Ewa Mańkowska-Grin, Małgorzata Omilanowska, Grzegorz Piątek, Jacek Purchla, Roman Rutkowski, Kuba Snopek, Andrzej Szczerski, Marta Urbańska

Cytaty z książki Architektura jest najważniejsza. Rozmowy

Dodaj cytat z książki Architektura jest najważniejsza. Rozmowy