Historia żółtej ciżemki

1994-01-01
1994-01-01

Posłuchaj fragmentu
00:00 /00:00

Kup Historia żółtej ciżemki w ulubionej księgarnii

Oceny książki Historia żółtej ciżemki

OPINIE i DYSKUSJE o książce Historia żółtej ciżemki

Południowa Polska, XV wiek. Z rodzinnej wioski ucieka Wawrzuś, młody i bardzo uzdolniony chłopiec. Po wielu przygodach trafia do Krakowa, gdzie poznaje wiele zasłużonych historycznych postaci i jest świadkiem (a nawet więcej) budowy słynnego Ołtarza Mariackiego. Przyjemna książka nie tylko dla młodzieży.

Ponadczasowa! Mimo upływu lat tematyka pozostaje aktualna. To książka, która uczy, porusza i inspiruje. Czas spędzony w towarzystwie tej książki był bardzo udany!

Klasyczna baśń z morałem, która jednak momentami wydaje się przestarzała i mało angażująca - dla mnie przeciętna lektura

1928 użytkowników ma tytuł Historia żółtej ciżemki na półkach głównych
493 użytkowników ma tytuł Historia żółtej ciżemki na półkach dodatkowych

Okładka książki Baśnie największych pisarzy polskich Antonina Domańska, Adolf Dygasiński, Jan Kasprowicz, Józef Ignacy Kraszewski, Artur Oppman, Eliza Orzeszkowa, Bolesław Prus, Władysław Stanisław Reymont, Maria Rodziewiczówna
Okładka książki Dawno, dawno temu. Najpiękniejsze polskie bajki Sadok Barącz, Antonina Domańska, Maria Dynowska, Maria Konopnicka, Agnieszka Kuligowska

Cytaty z książki Historia żółtej ciżemki

Dodaj cytat z książki Historia żółtej ciżemki