Farmagedon. Rzeczywisty koszt taniego mięsa

Okładka książki Farmagedon. Rzeczywisty koszt taniego mięsa
Philip LymberyIsabel Oakeshott Wydawnictwo: Vivante flora i fauna
388 str. 6 godz. 28 min.
Kategoria:
flora i fauna
Tytuł oryginału:
Farmageddon: The True Cost of Cheap Meat
Wydawnictwo:
Vivante
Data wydania:
2015-05-01
Data 1. wyd. pol.:
2015-05-01
Liczba stron:
388
Czas czytania
6 godz. 28 min.
Język:
polski
ISBN:
9788364645587
Tłumacz:
Ryszard Oślizło
Tagi:
hodowla mięso zwierzęta
Dodaj do pakietu
Dodaj do pakietu

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Poczekaj, szukamy dla Ciebie najlepszych ofert

Pozostałe księgarnie

Informacja

Reklama
Reklama

Książki autora

Okładka książki Farmagedon. Rzeczywisty koszt taniego mięsa Philip Lymbery, Isabel Oakeshott
Ocena 7,7
Farmagedon. Rz... Philip Lymbery, Isa...

Podobne książki

Reklama

Oceny

Średnia ocen
7,7 / 10
104 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
96
89

Na półkach:

Ktoś kiedyś zapytał mnie "w jakim celu czytam takie pozycje"". Odpowiedź była tylko jedna i pozostaje do dnia dzisiejszego aktualna- ponieważ chcę być świadomym konsumentem.

Warto czytać takie pozycje. Otwiera oczy na to co jemy i jak wszystko dosłownie napakowane jest chemią. Dane przekazywane są w sposób łatwy do przyswojenia. Naprawdę polecam.

Pokaż mimo to

avatar
83
69

Na półkach: ,

Książka poświęcona jest przemysłowej hodowli zwierząt. Chociaż Europa na tle całego świata prezentuje się i tak nienajgorzej, to globalnie nie zmierzamy w dobrym kierunku...
Hodowle przemysłowe generują więcej problemów niż korzyści. Problem w tym, że koszty ponoszą całe społeczeństwa, a nie te osoby, które czerpią zyski... Dlatego nie tak łatwo jest coś tu zmienić.
Książka...

więcej Pokaż mimo to

avatar
544
9

Na półkach:

Autor w nienachalny sposób przedstawia z czym wiąże się we współczesnym świecie masowa produkcja mięsa. Jakie wyzwania i zagrożenie niesie ona za sobą dla ludzi i przede wszystkim środowiska naturalnego w różnych częściach świata. Napisana przystępnym językiem z dużą ilością przykładów. Nie tylko dla wegan i nie mająca na celu narzucenie czytelnikowi natychmiastowego...

więcej Pokaż mimo to

Reklama
avatar
242
37

Na półkach: , ,

Czy grozi nam tytułowy Farmagedon? Niestety tak. Autorzy rzetelnie wypunktowują wszystkie wady hodowli przemysłowej wstrząsając czytelnikiem. Owszem, część wskazanych wad doskonale znamy, ale część z nich na pewno Was zaskoczy. Ciężko mi sobie wyobrazić, że ktoś po przeczytaniu tej książki mógłby nic w swoim życiu nie zmienić (no chyba, że od dawna jest świadomym...

więcej Pokaż mimo to

avatar
205
8

Na półkach:

Pozwolę sobie rozpocząć moją opinię od zastrzeżenia, że książka nie powinna być w żaden sposób wykorzystywana do wywierania presji w zmianie swoich przekonań życiowych, nawyków żywieniowych i tym podobnych. Jest to natomiast niezwykle cenna pozycja, bezstronnie przedstawiająca rzeczywistość przemysłu mięsnego.
Z tym, że ja akurat chciałabym się odwołać do swojego...

więcej Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to

avatar
14
7

Na półkach:

Miłośnicy zwierząt?
Raczej nie!
Książka jest przewidziana tak, by wywołać u czytelnika odpowiedni efekt.
Efekt, by obrzydzić mięsożercom to co spożywają. A zależy na tym tym co wcinają zieleninę.
Liczyłem na więcej, a dostałem tanią marchewkę z podrzędnego warzywniaka, obliczoną na to, że będzie się o niej mówiło.
Za dużo koloryzowania, wydziwiania i fabularyzacji, a...

więcej Pokaż mimo to

avatar
403
10

Na półkach:

Otwiera oczy, ściska żołądek. Polecam przeczytać i przemyśleć.
Oczywistość która umyka nam przy sklepowych półkach - prawdziwy koszt wyprodukowania jedzenia.
To nie atak na naszą dietę, a raczej atak na nasze zachowania destrukcyjne w stosunku do Ziemi - naszego domu.
Powiedzenie mówi "Jak dbasz, tak masz" no więc z roku na rok mamy coraz mniej czystej wody, powietrza,...

więcej Pokaż mimo to

avatar
274
103

Na półkach:

Moje oczekiwania wobec tej książki były spore, bo często występuje jako źródło w innych tego typu pozycjach, niestety nie do końca zostały one zaspokojone. Najczęściej z danego rozdziału jest kilka ciekawych faktów, ale całość jest opakowana nudnawą historyjką z życia autora. Mimo wszystko pozycja ciekawa i warta przeczytania.

Pokaż mimo to

avatar
187
101

Na półkach:

Bardzo, bardzo solidna porcja wiedzy z fachowej ręki o współczesnych farmach przemysłowych, o wrogim człowiekowi i Ziemi rolnictwie i o tym, jak każdy z nas może mieć na to wpływ. Autor jest szefem Compassion in World Farming. Mój talerz po przeczytaniu tej książki jest inny, lepszy. Jedyne co w książce razi - to próby autora bycia literatem. Wolałabym suchy przekaz,...

więcej Pokaż mimo to

avatar
82
57

Na półkach:

Na zimno... dużo ciekawych informacji o przemyśle mięsnym. Autor kocha zwierzęta i poprawie ich losu poświęcił całe swoje życie, dlatego wie o czym pisze i wzbudził moją sympatię. Książka nie jest literackim arcydziełem, ale da się dość łatwo czytać.

Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    646
  • Przeczytane
    181
  • Posiadam
    60
  • Teraz czytam
    19
  • Chcę w prezencie
    7
  • Wege
    4
  • Literatura faktu
    4
  • 2020
    3
  • 2021
    3
  • Ebook
    3

Cytaty

Więcej
Philip Lymbery Farmagedon. Rzeczywisty koszt taniego mięsa Zobacz więcej
Reklama
Więcej
Reklama

Mogą Cię zainteresować

Przeczytaj także

zgłoś błąd