Zimowe przygody Jeżyka spod Jabłoni

Okładka książki Zimowe przygody Jeżyka spod Jabłoni autora Alicja Ungeheuer-Gołąb, 9788379151349
Okładka książki Zimowe przygody Jeżyka spod Jabłoni
2015-02-09

Kup Zimowe przygody Jeżyka spod Jabłoni w ulubionej księgarnii

Oceny książki Zimowe przygody Jeżyka spod Jabłoni

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zimowe przygody Jeżyka spod Jabłoni

Tytułowi bohaterowie, to rodzeństwo niedźwiadków, które razem z matką Turi uciekają w głąb lasu – jak najdalej od człowieka, aby bezpiecznie żyć i rozwijać się w zgodzie z przyrodą.

Niestety na swojej drodze spotkają wiele przeszkód, przeżyją też mnóstwo przygód – czasem zabawnych (przejażdżka czerwonym maluchem :P ) czasem przerażających (próba ratowania matki z rąk kłusowników). Odkryją, że nie zawsze ten, kogo posądzali byśmy o złe zamiary będzie życzył nam źle. Przekonają się, że miłość braterska, odwaga i siła charakteru pomogą pokonać wiele przeciwności losu.

Bardzo ciepła, zaskakująca, chwilami zabawna, z ważnym przesłaniem powieść dla małych i dużych. Myślę, że czytanie takich książek wspaniale wpływa na budowę, szeroko rozumianej, świadomości przyrody u dzieci. Dodatkowo dowiadujemy się jak żyją niedźwiedzie, autor pozwala nam poznać te niedostępne na co dzień zwierzęta. Dla mnie była to historia po którą z przyjemnością sięgałam na koniec dnia.

Książka jest pięknie wydana – twarda okładka, tekst pisany dużą czcionką przez co czyta się ją szybko i jest świetna dla dzieci czytających samodzielnie. Nie można pominąć przepięknych ilustracji, które zdobią strony lektury.

Serdecznie polecam! Sięgnijcie po tą wartościową pozycję, pozwólcie się oczarować.

Cudowna, ciepła i wartościowa opowieść o małym jeżyku i jego przygodach w sezonie zimowym. Moje dzieci ją uwielbiają i często do niej wracamy. Brakuje mi takich książek na rynku literatury dziecięcej. Wszystko tu zagrało: historia, bohater, piękne wydanie, cudowna szata graficzna. Polecam!!!

Pierwsza część była lepsza. Motyw nielubianego bez powodu gronostaja bardzo się nie podobał mojemu synkowi.

31 użytkowników ma tytuł Zimowe przygody Jeżyka spod Jabłoni na półkach głównych
14 użytkowników ma tytuł Zimowe przygody Jeżyka spod Jabłoni na półkach dodatkowych

Okładka książki Edukacja małego dziecka. Kierunki zmian w edukacji i stymulacji aktywności twórczej Simoneta Babiaková, Mariana Cabanová, Bernadeta Didkowska, Martyna Justyńska, Barbara Kurowska, Kinga Kuszak, Kinga Łapot-Dzierwa, Dominika Łowkajtis, Anna Majewska-Owczarek, Beata Oelszlaeger-Kosturek, Ewa Ogrodzka-Mazur, Aniela Różańska, Magdalena Sasin, Joanna Sikorska, Ondřej Šimik, Marek Świeca, Dorota Szumna, Urszula Szuścik, Anna Trzcionka-Wieczorek, Agnieszka Twaróg-Kanus, Alicja Ungeheuer-Gołąb, Paula Wiażewicz-Wójtowicz
Okładka książki Noosfera literacka. Problemy wychowania i terapii poprzez literaturę dla dzieci Małgorzata Chrobak, Alicja Ungeheuer-Gołąb

Cytaty z książki Zimowe przygody Jeżyka spod Jabłoni

Dodaj cytat z książki Zimowe przygody Jeżyka spod Jabłoni