Ścieżki rozwiązań

Okładka książki Ścieżki rozwiązań autorstwa Tomasz Świtek
Okładka książki Ścieżki rozwiązań autorstwa Tomasz Świtek
Tomasz Świtek Wydawnictwo: nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
2009-01-01
2009-01-01
Książka wprowadza w metodologię Podejścia Skoncentrowanego na Rozwiązaniach (Solution-Focused Approach) - jednego z nurtów współczesnej psychologii.

Zmiana perspektywy z problemu na cel (rozwiązanie) pociąga za sobą inny sposób widzenia danej sytuacji - inspiruje do twórczego szukania rozwiązań, uświadomienia sobie własnych możliwości i posiadanych zasobów.

Kup Ścieżki rozwiązań w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Oceny książki Ścieżki rozwiązań

OPINIE i DYSKUSJE o książce Ścieżki rozwiązań

14 użytkowników ma tytuł Ścieżki rozwiązań na półkach głównych
6 użytkowników ma tytuł Ścieżki rozwiązań na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Ścieżki rozwiązań

Usiadł tak, by ciepło promieni słonecznych otulało jedynie Jego stopy.
Spojrzał przed siebie...
Z początku stromym zboczem w dół,
Wówczas zakręt przy małej polanie i ostro pod górę,
Wśród drzew porośniętych mchami...
Zamyślił się, co jest tuż za najbliższym zakrętem...
Teraz wstanie...
Pozwoli promieniom słonecznym otulić siebie całego,
A potem...
A potem: z początku stromym zboczem w dół,
Wówczas zakręt przy małej polanie i ostro pod górę,
Wśród drzew porośniętych mchami...

Usiadł tak, by ciepło promieni słonecznych otulało jedynie Jego stopy.
Spojrzał przed siebie...
Z początku stromym zboczem w dół...

Rozwiń
Tomasz Świtek Ścieżki rozwiązań Zobacz więcej

Jeśli chodzi o ten "pal Azji Tuchajbejowicza" to mam na myśli taki sposób pracy, którego trochę kiedyś doświadczyłam, kiedy to klient musi się dokładnie dopasować do terapeuty, do jego myślenia, słów, pojęć, zachowań. Oczywiście wtedy się okazuje, że taki terapeuta jest uniwersalnym narzędziem, bo każdy pacjent do niego pasuje, tak jak każdy człowiek pasuje do tego, by być nadzianym na pal. To jednak, że takie dopasowanie jest bolesne i rzadko kto zejdzie z pala bez ran, jeśli w ogóle ujdzie z życiem, to już inna sprawa. Taki terapeuta ma ten przywilej, że zawsze wie lepiej, zawsze jest pewny swego, zawsze wie co i jak robić, a jeśli jego klient kiepsko to znosi, to znaczy, że jeszcze nie dojrzał do terapii.

Rozwiń
Tomasz Świtek Ścieżki rozwiązań Zobacz więcej