Głosy Toskanii

Kup Głosy Toskanii w ulubionej księgarnii

Oceny książki Głosy Toskanii

OPINIE i DYSKUSJE o książce Głosy Toskanii

Na półkach: , , , ,

Naszym przewodnikiem po książce i regionie będzie nie kto inny jak posiadacz pięknego głosu, niewidomy włoski artysta, ale również rodowity Toskańczyk – Andrea Bocelli.

W "Głosach Toskanii" znajdziemy mało tekstu, głównie będą to informacje historyczno-kulinarne. Więcej będzie tu zdjęć, dlatego spotkanie z tą książką jest raczej krótkie raptem kilkugodzinne.

Na kartach poznamy nieco miasta Toskanii: Pizę, Livorno, Archipelag Toskański, Grosseto, Sienę, Florencję, Arezzo, Prato i Pistoię, Lukkę oraz Massę i Carrarę.

Mnie urzekły w niej przepiękne fotografie aż ma się ochotę dosłownie wskoczyć do ich środka. ;)

Myślę, że mogę ją polecić nie tylko tym, którzy poznali już Toskanię wraz z jej niesamowitymi zabytkami, architekturą, pyszną, regionalną kuchnią i pięknymi, spokojnymi, sielskimi i kolorowymi krajobrazami, ale także tym którzy mają spotkanie z nią jeszcze przed sobą. Może już czas, by odwiedzić choćby na początku tylko w marzeniach ten piękny region Włoch? ;)

"Toskanię trzeba poczuć, przeżyć i pokochać." Zgadzam się z tymi słowami, bo to święta prawda! A region ten doświadczasz każdym, jednym zmysłem ;)Czeka tu na Ciebie cała feeria barw, smaków, zapachów i dźwięków do odkrycia.

Na kartach...

Podróż do Toskanii zainspirowała mnie do sięgania do książek o właśnie takiej tematyce. Książka a raczej album "Głosy Toskanii" jest można powiedzieć uzupełnieniem i utrwaleniem mojej wycieczki. Znajdziemy tutaj krótkie informacje o większych miastach tego rejonu Włoszech i dla tych którzy nigdy tam nie byli może się stać dobrą wskazówka w wyborze wakacyjnych podróży.

33 użytkowników ma tytuł Głosy Toskanii na półkach głównych
13 użytkowników ma tytuł Głosy Toskanii na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Głosy Toskanii

Okładka książki Cracow Indological Studies 2016. Vol. XVIII. Cosmopolitanism and Regionalism in Indian Cultural Dynamics Cristina Bignami, Katrin Binder, Piotr Borek (indolog), Hermina Cielas, Robert Czyżykowski, Giorgio De Martino, Ewa Dębicka-Borek, Elisa Freschi, Ilona Kędzia, Vera Lazzaretti, Ariadna Matyszkiewicz, Sarah Merkle, Elena Mucciarelli, Olga Nowicka, Katarzyna Skiba

Cytaty z książki Głosy Toskanii

Dodaj cytat z książki Głosy Toskanii